-
Skończyłam właśnie oglądać 'Most nad Sundem' i poszłam do filmweb.pl, żeby 'popatrzeć' na aktorów. Przy okazji zauważyłam krótki artykuł o tym, że ma powstać wersja francusko-angielska i amerykańsko-meksykańska (tę bym chętnie nawet obejrzała).
Teraz zabieram się za duński The Killing - wiem, że amerykańska wersja ma już dwa sezony (pewnie sobie porównam), ale skoro wszyscy mówią, że duńska lepsza...
Hiszpański 'El Internado' ma wersje francuską i rosyjską (zabawne są bo z tego co widzi...
-
tiny.pl/hp6gc
Film naprawdę niezły, chyba lepszy od książki. Oglądałam z prawdziwą przyjemnością.
-
Postanowiłem założyć osobny wątek...Temat ten często przewija się w Waszych postach...
A ja ,oprócz tego,że jestem czytelnikiem kryminałow,jestem też kinomanem:)
A więc,piszmy o naszych ulubionych filmach kryminalnych,ekranizacjach powieści;o tych ,które widzieliście i o tych,ktore chcielibyście zobaczyc...
Jednym z moich ulubionych filmów kryminalnych jest:
"Byle do niedzieli" Francoisa Truffaut z 1983.Czarno-biały,znakomity film,wg opowiadania Charlesa Williamsa 'The Long Saturday Nigh...
-
No nareszcie, hurrah!! :)
www.youtube.com/watch?v=hQBD1olZe8U
Kiedys typowalismy obsade. juz nie pamietam ale chyba akurat typowalam takze m.inn
K. Heigl :D
Sherri Shepherd jako Lula- super :)
Jason O'Mara jako Morelli, OK, nie jest zle ale moglo byc lepiej
Daniel Sunjata jako Ranger - gorzej niz O'Mara jako Morelli, moglo byc znacznie lepiej
Mario Lopez moim zdaniem bylby boski chocby dlatego ze jest naprawde Latino
2.bp.blogspot.com/-_q0lQfyqS2w/Tt1ZrAHym-I/AAAAAA...
-
I jak? Dobry? Warto się wybrać?
-
amerykańska ekranizacja "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" Stiega Larssona. (Szwedzi bardzo rzadko tłumaczą oryginalne tytuły filmów angielskojęzycznych)
Otwieram nowy wątek, bo o nie zajawkę już chodzi, a o cały film, który dzisiaj obejrzałam (tłumów nie było, ale OK, dzień powszedni i wczesne popołudnie). Nie jestem zainteresowana dyskusją o wyższości kina amerykańskiego nad europejskim, czy może odwrotnie; chcę się podzielić wrażeniami na gorąco i - wkrótce - dowiedzieć się o Waszych...
-
Martin Scorsese powieści Jo Nesbø "Pierwszy śnieg". No, ale akurat to wiemy już od ponad roku. Oczywiście tuż po upublicznieniu wiadomości, pojawiły się liczne spekulacje odnośnie obsady. Zagłębiłam się trochę w temat, bo sama czekam z niecierpliwością na ten film i wygląda na to, że faworytem do roli Harrego Hole'a jest . Straszne! Nie uważacie? Bo po prostu kompletnie nie mogę sobie wyobrazić tego aktora w roli zimnokrwistego, ekscentrycznego gliny z Norwegii. Typowani są także , czyl...
-
Długo myślałam i nic nie wymyśliłam. Podobno Tom Cruise ma zagrać w filmie wg książki "Jednym strzałem". Nie mogę się doczekać, podobno premiera ma się odbyć w grudniu tego roku. Chociaż, może tak Bruce Willis, chociaż Tom Cruise też może być dobry w tej roli. Wielka szkoda, że Clint Eeastwood, nie jest chociaż kilka lat młodszy. To mój ulubieniec w tego typu filmach i nie tylko.