Forum Turystyka Polska ROZTOCZE
ZMIEŃ
      film

film

(6 wyników)
    • Niestety po czasie znalazłem informację o 3 cześci filmu o Powstaniu Zamojskim. Z notatki wynika że pokaz odbył się w Lublinie. Szkoda że nie w Zamościu tak jak dla dwóch pierwszych części. Pozdrawiam, Leszek.
    • Właśnie znalazłem taką informację: roztocze.net/newsroom.php/21030/ Może ktoś będzie mógł obejrzeć ten film i być może będą sprzedawać kasety albo DVD. Jestem bardzo zainteresowany ale niestety nie bedę mógł przyjechać. Zwrot kosztów gwarantowany! Z góry dziękuję i pozdrawiam, Leszek. www.hucisko.pl
    • Drodzy miłośnicy Roztocza. Niesamowite. Byłem widziałem. Opisuję. W stolicy Roztocza - Zwierzyńcu rozpoczęla się wspaniała impreza kulturalna. To Letnia Akademia Filmowa , piąta już w corocznej edycji. Rozwinęła się do wysoce profesjonalnie zorganizowanej i świetnie prowadzonej , wielkiej wielowątkowej imprezy kulturalnej w ktorej dominuje film ale jest także teatr,są spotkania z aktorami, reżyserami (też zagranicznymi),pisarzami,dziennikarzami, są wreszcie dyskusje f...
    • Wszystko o tej imprezie leci teraz w reklamie w Forum GW, patrz wyżej. Warto być na imprezie. Pokazywane są wartościowe filmy + dyskusje, warsztaty. m
    • Chyba nigdzie w Polsce lampy naftowe nie miały tak długiego bytu jak na Roztoczu. Ponieważ od dziecka przyjeżdżałem na Roztocze to zdążyłem się z nimi otrzaskać. Naftę kupowało się w sklepach. Była nalewana do litrowych butelek z bardzo długą szyjką, i to wszystko zatkane kawałkiem gazety. Cena 50 groszy za litr. Graliśmy w karty przy takiej lampie, i zawsze były kłótnie jak ktoś z dorosłych chciał ją zabrać aby wydoić krówkę na przykład. W każdej chałupie była jeszcze lampa, od ś...
    • Ta kraina jest sama w sobie niewątpliwie wyjątkowa, ale dla mnie osobiście porównuje się wizulanie z Beskidem Niskim. Też są przydrożne krzyże, opuszczone wsie(tyle że na Roztoczu ukraińskie, a w Beskidzie łemkowskie), zalesione wzgórza, doliny.A jakie jest Wasze zdanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się