Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      fundamenty

fundamenty

(3 wyniki)
    • Przemakanie fundamentu! W tym roku moja WM podjęła uchwałę o konserwacji fundamentu (izolacja). W Internecie w/w sprawie przeczytałem mnóstwo spraw, sposobów i technik! Mnie natomiast interesuje praktyczna strona i skuteczność zastosowanych środków. Moje pytanie brzmi; Co zaproponujecie na konserwację fundamentu? Jak w praktyce zastosowany środek spełnia swą rolę. Ile wynosi koszt 1m2. Dzięki za las rąk w górze ;-) Pozd. Miro
    • Witam, miesiąc temu kupiłam mieszkanie w kamienicy. Mam 34% udziału w całości budynku. Mieszkanie kupiłam poniżej ceny rynkowej (10 tys taniej od kwoty wyceny rzeczoznawcy). Wzięłam na ten cel 30 letni kredyt mieszkaniowy. Sprzedający nie poinformował mnie jednak, że budynek wymaga poważnego remontu - dach, zamakające fundamenty. Zataił również przede mną koszty, jakie trzeba ponosić na rzecz wspólnoty. Powiedział jedynie o koszcie kominiarza, co jest kropelką w morzu wszystkich ...
    • Należę do wspólnoty mieszkanowej i mam problem z nieodpowiedzialnym administratorem. Obok mojego budynku przechodzi kanał ściekowy, który jest niedrożny. Od roku zgłaszam związane z tym problemy, gdyż przez to piwnice oraz fundament są bez przerwy mokre. "Komisja" była niejednokronie i na tym się ich praca kończy, a problem jest dalej nierozwiązany. Kto poniesie konswekwencje i koszty, jeżeli ceglany fundament zostanie w końcu uszkodzony. Czy jest na to jakiś sposób?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się