Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      fundamenty

fundamenty

(12 wyniki)
    • rozpoczełam budowe domu i teraz musze wybrac izolacje fundamentów. Jaka jest najlepsza izolacja pozioma (papa czy folia) i jaka pionowa- teren piach ale podmokły?:???????
    • ile może kosztować izolacja pionowa fundamentów-ale tylko na dwóch ścianach, jakieś 6m długości jedna ściana, druga jakieś 25. wraz z odkopaniem ich, dz
    • czy mozna fundamenty zasypac ziemią z darnią?słyszałam ,że nie! ,a moja firma budowlana twierdzi,że to niczemu nie przeszkadza.podpowiedzcie proszę co robic?(nie sądziłam,że budowa domu niesie za soobą tyle pytań, bez jednoznacznych odpowiedzi)
    • mam takie pytanie z czego zaizolowac fundamenty ?etapy wykonania i grubośc styropianu na fundamenty? majster mówi by folio ale folia to podobno ma chronic izolacje a sama w sobie nio nie jest dzieki z góry za pomoc
    • w jakich sytuacjach na fundamenty należy nałożyć styropian z podwyższoną odpowrnością na wodę, aqua lub inne rodzaje ? mam na działce raczej piasek, częściowo może pojawić się glina, teren nie jest podmokły (jest to niewielkie wzniesienie) czy jest sens używanie takiego styropianu zamiast zwykłego ? tym bardziej że cena jest dużo wyższa proszę o opinie
    • Witam. Rozmawiałem ostatnio ze znajomym i mówił mi że kiedyś w budynkach z pownicami jako findament stosowało sie białą cegłe??? Zdziwiło mnie to ( ale sie nie znam ) i nie podejmowałem sie dalszej rozmowy. I pytanie czy taki budynek będzie pękał itd. I czy tak sie teraz robi? Słyszałem ze niektorzy robili kiedyś z tego co mieli ale teraz? Wiem że stosuje sie bloczki betonowe i z tego sie stawia fundament.
    • Jakie materiały stosuje się? Czy jest coś w stylu "powlekanego" styropianu? Chodzi nie tylko o docieplenie, ale też o dobrą izolację przeciwwilgociową.
    • Buduję dom niepodpiwniczony. Według projektu jest tylko jedna izolacja pozioma fundamentu nad poziomem terenu (na tzw. rolce).Czy konieczne jest wykonanie izolacji poziomej również na ławie fundamentowej ( oddzielającej ławe fundamentowa od rolki).
    • mam na oku dom stary, z lat 60 tych fundament jest mokry i zapewne pije wode od 50 lat, czy warto taki dom remontowac czy lepiej postawic w miejscu niego nowy. Koszt osuszenie z odkopaniem i zapodaniem folii nie jest kolosalny, pytanie tylko jak ocenic stan takiego fundamentu...??
    • Czy do izolacji pionowej fundamentów od wewnątrz można używac folii tłoczonej?
    • Ścianka pomalowana czarnym mazidłem Siplast. Napiszcie jaki rodzaj styropianu zastosować. Wysokość ścianki ok. 100. Czy zaczynać od dołu całą płytę, jak nanosić klej itd.
    • Witam! Wdzięczna będę za pomoc bo dostałam propozycje 350zl i dodatkowo 50 rozrzucenie go i nie mam innego punktu odniesienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się