gazy

(47 wyników)
  • Cierpię na zjd i gazy. Te ostatnie często pojawiają się niekontrolowane, zwłaszcza w pracy, mimo, że bardzo się pilnuję. Kika dni temu koleżanka zza biurka obok, poszła do szefa i powiedziała, że nie chce koło mnie siedzieć, bo ode mnie śmierdzi. Nie muszę już pisać co przeżywam. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?
  • gazy(4)

już dawno nie pisałama bo było spoko ale dziś męczą mnie gazy, brzuch mnie nie boli. troche się najadłam za dużo bo chce przytyć a to mi nie wychodzi a chciałabym wyglądać jak "człowiek", macie jakis sposób na gazy? też tak mieliście że nie bylo skurczów a przyszły gazy?
  • z Wikipedii nt. Xifaxanu: "Leczenie zespołu jelita drażliwego Wykorzystanie rifaksyminy (nazwa handlowa: xifaxan) w zespole jelita drażliwego zostało oparte na koncepcji przerostu flory bakteryjnej jelita jako przyczyny wzmożonej produkcji wodoru w jelicie powodującego wzdęcie (jedna z głównych dolegliwości w tej jednostce chorobowej)[46]. W piśmiennictwie można znaleźć informacje o badaniu klinicznym, w którym stwierdzono redukcję produkcji wodoru przez bakterie jelitowe po za...
  • Witam, chciałam podzielić się moją historią, ale czy z IBS? sama nie wiem, tak mi mówiono... Moim problemem są częste gazy, czasami w niemal nadludzkich ilościach. Z wypróżnianiem nie mam większych kłopotów, stolec jest powiedzmy "normalny", wypróżniam się conajmniej raz dziennie, sporadycznie rzadziej lub częściej. Z tym problelem borykam się od jakichś 4 lat, zaczęło się od tego, że jak byłam na wyjeżdzie, zauważyłam, że doskwieraja mi gazy. I tak się to zaczęło, że przestałam w ogóle...
  • Czy wiecie jak się czuje osoba zmagająca się z ibs i gazami w pracy? Ciagły strach, czy nic się nie wydarzy, czy zdążę do toalety i czy nie będzie żadnej wpadki. A jeżeli nie daj Boże cosik się zdarzy(gazy nie są tak śmierdzące) pojawiają się komentarze: "no tak, ta to się nie myje! I kto mi uwierzy,że biorę prysznic dwa razy dziennie? Mam łatkę brudasa i tyle. Manti Gasstop nie pomaga. Kilka tygodni temu trafiłam do dobrego gastrologa mam leki.Ale ten strach pozostaje i ta...
  • czy czeka wizyta u proktologa, czy ginekologa, to nerwicy mozna dostac przy tych wiecznych gazach. czy mozna jakos temu zaradzic? wziac nawet cos silnego, ale zeby miec pewnosc, ze przy takim badaniu sie nic przykrego nie wydarzy?
  • Co jeść by nie było gazów? może co robić? Ćwiczyć? Czego unikać w jedzeniu a czego więcej jeść???
  • Wynik mojej kolonoskopii wykazały skręcenie jelita (rzekomo na tle nerwowym). Brałem specjalne leki. Zastanawiam się, czy to skręcenie nie wywołało jakiegoś zatoru, który jest odpowiedzialny za gazy bez wzdęć. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek?
  • Prawdopodobnie nie mam zespolu jelita nadwrazliwego( nie mam ani biegunek ani zaparc)ale mam pewien nietypowy problem-otoz moim problemem sa wzdecia i bardzo trudne do powstrzymania gazy(bardzo krepujace)-gazow nie jestem w stanie czasem w ogole powstrzymac.W ciagu dnia gazy raczej sie nie zdarzaja,ale w nocy niestety tak.Mam problem-jakis czas temu poznalam osobe,na ktorej mi zalezy-zostaje u niej na noc i tu jest olbrzymi klopot-po prostu musimy spac osobno-mam potworne przez no...
  • Witam. Mam m.in. takie dolegliwości jak w tytule. Czuję, że mam mnóstwo "powietrza" w żołądku, jelitach. Nie wiem czy gromadzi się go zbyt dużo, czy jest to problem czynnościowy przewodu pokarmowego. W każdym razie jest to b. męczące, bo ciągle czuję taki ucisk i mam uczucie, że to powietrze chce się jakoś wydostać, a nie może:-/ Jeśli już się wydostaje to przez odbijanie, ale to jest b. męczace, bo to jakieś takie patologiczne zjawisko jest... Poczuwam niekiedy taki ucisk, "parci...
  • Oglądałam ostatnio jakiś program o zdrowiu na TVN Style To angielski był program Mówili o przyczynach powstawania gazów i robili test po czym ma sie największe wzdęcia i gazy Co ciekawe polecali dla osób które mają częste i śmierdzące gazy specjalną poduszkę z jakimś węglem czy coś takiego w nazwie która działa pochłaniąco na smiedzace gazy Ciekawe Pewnie w Polsce nie do zdobycia i ciekawe czy ten smrod pochłania skutecznie hi hi
  • Właśnie dziś znalazłam te forum i muszę powiedzieć, że nie jest mi do śmiechu. Od kilku miesięcy cierpię na okropne gazy!! Cały czas mi burczy w brzuchu, coś tam krąży.. i co chwilę "puszczam bąki". Wcześniej cierpiałam na zaparcia, więc postanowiłam jeść dużo warzyw i codziennie otręby (błonnik). Na zaparcia pomogło, ale teraz gazy doprowadzają mnie do szału!! Mój mąż ma już dość, ja zresztą też. W pracy ciągle wietrzę pokój (a teraz w zimę temperatura czasem b niska), ale jak je...
  • Biegunek brak.Zaparc brak.Apetyt dobry, waga ok, energia w porzadku.Problem :gazy , ktore momentami sa nie do zniesienia .Najgorszy jest odor.Cos wrodzaju siarkowodorowego wyziewu.Wstyd zyc, spotykac sie z ludzmi , szkoda slow ..jestem tym zdolowana ...Co mam robic ? Czy ibs moze miec tylko jeden objaw ? Pomozcie , zwlaszcza doswiadczeni w tej dziedzinie ...
  • U mnie też zdiagnozowano jelito nadwrażliwe (mimo,że jeszcze wiele badań powinno być wykonanych a nie było...),Moim zdaniem to wygodna diagnoza, bo ma się pacjenta z głowy. Teraz pogodziłam się już z pewnymi faktami,trzeba jakoś żyć...I muszę przyznać,że obecnie jest na tyle dobrze,że jeśli wypróżnię się rano cały dzień mam względny spokój.Problemy zaczynaja sie wieczorem.Tylko położę się do łożka zaczynają się te okropne gazy!!! To bardzo dziwne uczucie,ale mam wrażenie jakby c...
  • ostatnio analizowałam jak dużo osób ma problemy z gazami. A co zdrowe osoby nie mają?? Bo już zwątpiłam. ja od zawsze miałam gazy wtedy kiedy nie wypróżnię się codziennie więc wtedy się męczę z gazami. Ale od paru dni rano normalnie sie wyprożniam a od południa chodze i cały czas za przeproszeniem pierdzę. Dobrze ze wtedy jestem w domu ale to tragedia Jeszcze tak głośno że chyba sąsiedzi mnie słysza ale nie umiem się powstrzymać. :-) Czy warto spróbować jakiegos Mani Gastop? C...
  • Juz nie mam sily. Choruje juz z 15 lat i po tylu latach jestem w punkcie wyjscia. Nic mi nie pomoglo. Odwiedzilam szereg gastrologow (ze 3), leczylam sie czasami dluzej czasami krocej, zmienialam lekarzy. Leczylam sie i u lekarza ogolnego, gastrologa, a ostatnie 2 lata u psychiatry. Teraz jestem na leku antydepresyjnym Paxtin 20 (bardzo mala dawka, co drugi dzien 0.5 tabletki). Dodatkowo przyjmuje tabletki - olej oregano firmy Solgar + dieta przeciwgrzybicza. Ja juz nie mam sil...
  • Witajcie ibs-owcy choruje na to swinstwo 3 lata nic nie pomaga czasami zyc sie nie chce gazy skurcze bole,itp.mam pytanie do was czy wystepuja u Was skurcze przy zwieraczu kłucia bole itp???? pozdrawiam
  • bralam zawsze debridat i nospe i gazow nie bylo. czulam sie swietnie.Naresczcie moglam polozyc sie w lozku bez przykrywania koldra jak z kims bylam.Zauwazylam jednak ze gdy konczyla sie nospa i kontynuowalam leczenie debridatem gazy wracaly i to silniejsze.Teraz debridat i nospa nie dzialaja w ogole , pewnie dlatego ze biore tegretol i lamitrin.A lekarz mi przepisal tribux.Biore 2 dni , mam zaparcia i mocne wzdecia.Czy on ma takie dzialanie na poczatku? wiem ze to to samo co debri...
  • Witajcie! Nie chce zanudzać więc przejdę do rzeczy, mam podobne objawy, które sa tu opisywane, a od ponad tygodnia cały dzień jakoś się trzymam (albo z biegunką albo z zatwardzeniem) a wieczorem mam wielkie gazy, czuję bardzo wzdęty brzuch i jest to dość bolesne. Próbowałam pić napar z rumianku, miętę - po niej czasem jest lepiej... ale ogólnie nic nie pomaga. Ciągle bóle jelitowe, wzdęcia, gazy "jeżdżące" głośno w jelitach, permanentne bóle brzucha... co robić? Poradźcie coś, moi dośw...
  • Na początku chciałam się przywitać ze wszystkimi, bo jestem tu nowa. W realu nigdy nie odważyłabym się powiedzieć na głos o mojej dolegliwości, więc korzystam z błogiej anonimowości, którą daje internet:) Jak napisałam w tytule - mam 16 lat. Od września chodzę do liceum, ale pierwsze objawy ZJN zaczęły się pojawiać już pod koniec drugiej klasy gimnazjum. Wydaje mi się, że nie miałam wtedy zbyt wielu stresów. Zaczęłam być trochę bardziej popularna w klasie, wróciłam właśnie z cudownej wyciecz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się