Dodaj do ulubionych

Tańsze bilety KZKGOP

IP: *.opera-mini.net 03.06.11, 12:10
Dobrze że Gliwice Tramwaje zlikwidowały bo teraz mają tańsze bilety oraz nowe ciche i wygodne autobusy częściej kursujące niż tramwaje i parę przystanków dalej.

Więc zlikwidujny ten złom imitujący tramwaje wstyd Śląska! Po co nam ten archaiczny i nie wydajny tramwajowy system (mocne słowo) transportowy, 3x droższy niż autobus.
Obserwuj wątek
    • Gość: noway Re: Tańsze bilety KZKGOP IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 22:40
      Ja nie wyobrażam sobie życia bez tramwai. Mieszkam na Gołonogu DG i muszę co dzień dojeżdżać do pracy. Ciekawe czy puszczą dodatkowo 2 linie autobusowe przez ul. Kasprzaka? Ktoś piszę, że złom ja żyje tym złomem a Ślązacy to żaden przykład. Zagłębie bez tramwai ? dla mnie to jakiś absurd. Jakbym nie miał wyboru i tylko autobus to może też bym krzyczał zlikwidować tramwaje! ale tak nie jest i nie likwidować a modernizować. Jak by jakimś cudem zlikwidowali tramwaje to wędruje na nogach 3 km albo jak mi (łaskawie) przyjedzie autobus czekam pod robotą półgodziny w Zimę albo w Lato. Jechałeś tramwajem między 5 a 7 rano? proponuje wycieczkę to może zmienisz zdanie. Kto mi coś zagwarantuje, że będę miał ten autobus? ile autobusów da się wysłać na trasy na raz? A czy ktoś myślał o starszych osobach, które niejednokrotnie do tramwaju mają 30m a do autobusu 300m przykład starówka w/w Gołonóg, jak Ci się zdaje ile jest takich miejsc? Co z pracownikami z motorniczymi itd?. Czy zwolnienie tych ludzi pozostanie bez wpływu na ich życie i życie ich bliskich? Czy wciąż musimy sobie utrudniać życie dla mnie korzystanie z tramwai to duże ułatwienie, dlaczego ktoś ma mi to odbierać? Czy jestem mieszkańcem 2 kategorii, bo nie mam samochodu. Teraz mimo tego, że nie mieszkam w centrum mogę dostać się tam w 10 minut a co mnie będzie czekało jak zlikwidują tramwaje? Mam tyle wątpliwości i pytań, że trudno mi zrozumieć punkt widzenia kogoś kto mówi że trzeba likwidować tramwaje. Już pomijając fakt, że tramwaj nie emituje spalin i jesteśmy troszkę zdrowsi. Te nowsze składy nie są takie najgorsze da się całkiem przyjemnie przejechać, problem to niewymieniane podkłady, ale są miejsca gdzie stosunkowo niedawno naprawiano torowisko i jest super.
      • Gość: Złom Re: Tańsze bilety KZKGOP IP: *.opera-mini.net 04.06.11, 01:00
        Nowsze składy. Jakie nowsze składy? Przecież to jest wszystko złom z PRLu. Staruszki wolą tramwaj niż niskopodłogowy autobus, pierwsze słyszę. W Gliwicach po trasie tramwaju jeżdżą nowe niskacze i częściej niż tramwaje.
        • Gość: noway Re: Tańsze bilety KZKGOP IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 15:18
          A jak częściej kursują to przepraszam. Z osobami starszymi chodzi mi o to, że są miejsca w DG np starówka (sporo starszych osób tam mieszka) gdzie łatwiejszy jest dotrzeć do tramwaju niż oddalonego przystanku autobusowego. Przepraszam ale są nowsze (nie napisałem nowe tylko nowsze) składy i jak dla mnie są w dobrym stanie, a niektóre w bardzo dobrym. Nie zaprzeczam dzisiaj osobiście jechałem złomem ale jak ktoś wcześniej napisał złom na złom ale nie likwidować tylko modernizować. Odnośnie Śląska żeby nie być źle zrozumianym w Katowicach nie likwidują a modernizują tramwaje wiadomo bogatsze miasto. Ja jednak pozostanę przy tym, że tramwaje są potrzebne na Zagłębiu. Pozdrawiam.
          • Gość: noway Re: Tańsze bilety KZKGOP IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 15:44
            Sprawdziłem którędy kursowały linie 1 i 4 w "Gliwicach" Masz mnie dałem się wkręcić, niezłe jaja już się nie wypowiem na ten temat :-) PS Dla nieświadomych to jest mniej więcej tak jak ktoś porównuje Zagłębie do miejsca gdzie psy tyłem szczekają. Powodzenia nie musisz komentować i tak nie odpowiem:-)
          • Gość: Złom Re: Tańsze bilety KZKGOP IP: *.opera-mini.net 05.06.11, 07:29
            Autobusy nowe kupują. Tramwaje od lat tylko o tym mówią a złom remontują w minimalnej ilości trwoniąc kasę na pasażerom nie potrzebne plastikowe przody i tyły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka