Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      groszki

groszki

(10 wyników)
    • Rany! Otworzyłam właśnie puszke groszku konserwowego Krakus, a to razem z groszkiem zakonserwowana wielka zielona larwa. Chyba martwa. Najpierw myślałam, że to pęd groszku, ale pędy nie miewają chyba oczu? Zdarzyło Wam się coś takiego czy to tylko ja mam takie "szczęście"???
    • bylam ostatnio u kuzynki-mama ma siostrę,a siostra dziecko czyli kuzynkę.Zrobila mi smaka na miesko z marchewka i groszkiem do obiadu.No wiec zrobilam.Ale nie wiedzialam jak groszek z marchewka ugotowac,wiec nalalam wody,wrzucilam mrozona marchewke i groszek,dodalam przecieru,zasmazke i...wyszla zupa groszkowo-marchewkowa.A mial byc obiad z kotletem,ziemniaczkami i groszkiem z marchewka.I jak tu odratować ten groszek z marchewką zeby byl sosem a nie zupą?
    • Dziewczyny co sądzicie o fasonie tej sukienki? www.groszki.pl/groszki/51,111737,13630387.html?i=83 Zamierzam skopiować i uszyć podobną, tylko niestety mój rozmiar to 44 ... I zastanawiam się czy to dobry pomysł dla kogoś z większym biustem... Doradzcie, proszę...
    • ktoś jeszcze pamięta? Albo taki blok z wafelkami w środku- ochyda, ale zawsze będą mi się kojarzyć z dzieciństwem. I jeszcze "piątek z pankracym", "zaczarowany ołówek" i "wilk i zając"- o, to juz tylko od święta puszczali;) A pamiętacie "kajka i kokosza", "tytusa, romka i atomka"- jak dla mnie ikony dzieciństwa;) Co Wam pierwsze przychodzi do głowy, gdy pomyślicie o swoim dzieciństwie?
    • Właśnie wynurzyłam się z niemowlęcych forów, jako że sama również posiadam dziecię w takim wieku i czuję się jak po praniu mózgu. Czasem mam wrażenie, że to same niemowlaki ze sobą rozmawiają : "Moja dzidzia jeszcze ssie cycusia", "Jak mam podgrzewac mleczko", "Jaki wózeczek kupiłybyście swojej dzidzi" etc. O bogowie ! Dorosłe kobity tak ze sobą rozmawiają ?! W realu może też tak ?! Czy to tylko ja jestem nienormalna ? Czy może kogoś jeszcze też razi taki język ?
    • Dziewczyny, podajcie prosze przepis na galaretke z kurczaka. Strasznie to za mna "chodzi". Nigdy jeszcze nie robilam galarety a teraz poprostu MUSZE ! Z gory dziekuje !
    • www.groszki.pl/groszki/1,95942,6134175,Trendy_w_makijazu_na_nowy_sezon.html Nie wiem, jak wy, ale ja stawiam na "oczy MUŚNIĘTE węglem". Choć ta pierwsza propozycja (usta) jest też do rozważenia.. akurat do pracy :)
    • W weekend przyjezdza do mnie stara przyjaciolka. Przyjedzie po poludniu w sobote i w poludnie w niedziele wyjedzie. No i mam problem kulinarny - co zrobic, zeby bylo super ale sie nie narobic? Potrzebuje pomyslow na obiad, kolacje i sniadanko. Kolacja oczywiscie bedzie "zakrapiana" :)) Bede wdzieczna za porady!
    • a dokładnie prasowałam czarne spodnie i niestety za mocno nastawiłam żelazko i spodnie się świecą w niektórych miejscach. Czy to można usunąć w jakiś sposób?
    • Jestem w domu poniewaz boli mnie kręgosłup- bardzo, bardzo 30 zastrzyków i nic żadnej ulgi- to dosteję świra. Małpi rozum mnie się czepia. Rozmowa zaczeła sie spokojnie a skonczyła na aferze o pierdołę. cytat ja: Po moim trupie.... M: spokojnie to tez się da załatwić ja wróci to chyab mu przłoże czymś cięzkim i będzie trup. Ide posprzatać szafę żeby ewentualnego trupa mnieć gdzie schować;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się