Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      groszki

groszki

(7 wyników)
    • Mam pytanie odnośnie produktu Nestle Misiowy Ogródek, puree ryżowe z dynią lub brokułami lub marchewką i groszkiem, podajecie swoim dzieciom? jako który posiłek? smakują im? jeszcze tego nie próbowałam.
    • Spory czas temu na tym forum wybuchła dyskusja, która firma słoiczkowa jest najlepsza i dlaczego. Jedna z nas zaciekle bronila Hippa, bo jako jedyny nie dodaje skrobi ryzowej do swoich dan, ktora to powoduje zaparcia. Chcac byc ta najlepsza mama podjelam decyzje, ze bede kupowac Hippa. I co... i bardzo sie rozczarowalam :o(((( Nie znalazlam deserkow, ktore nie mialyby w swoim skladzie skrobi ryżowej, grysika ryzowego itp. Przykład: Hipp Jabłka po 4 miesicu: - jabłka 50% -...
    • Witajcie, córce wprowadziłam już inne pokarmy, gdy skończyła 4 m-ce. Karmię ją preparatem mlekozastępczym i daniami-słoiczkami. Jednak chciałabym sama robić jej zupki i obiadki (na razie bezmięsne,a mięsne podawać słoiczki na początek, potem już miksować z mięskiem). Dziś zrobiłam jej zupkę z marchewki, ziemniaka i brokuła. Pierwszy raz jadła z brokułem i jej smakowało. Widzę, że w końcu się najadła i mam nadzieję, że po brokule nic jej nie będzie. Przeglądałam strony z przepisami dla...
    • Zachecona przez forumowe mamy i ja kupilam swojemu M ziarno amarantusa. Tylko, ze nie mam pojecia co z nim zrobic. Ile czasu gotowac, wsypac na zimna czy goraca wode itd Napiszcie prosze jak dla laika. Jakie potrawy z tym ziarnem? Prosze o przyklady. A popis z amarantusa- co to takiego? Czy tak samo postepowac z quinoa? Bede bardzo wdzieczna za wszystkie rady. Pozdrawiam
    • Witam wszystkie mamy! Mój 5-miesięczny synek ma alergię pokarmową- na białko krowie i jajka.Wyeliminowałam wszystkie te składniki z diety. Buźka któa do tej pory była cała w czerwonych swędących plamach się zagoiła...a tymczasem po podanbiu gotowego dania ze słoczka (dynia z ziemniakiem, brzoswkinia)małego znów zsypao. Zdarzyło Wam się żeby dziedcko miała alergię na dania ze słiczków...?
    • mój cztero miesięczny synek ma mały guzek wielkości groszka na karku z tyłu główki. dzisiaj go znalazłam i wybieram się do pediatry zeby go obejrzał i zdecydował co to może być. czy ktoś może coś wiedzieć na ten temat? proszę pomóżcie bo bardzo się denerwuję. pozdrawiam
    • Już mi ręce opadają. Moja córeczka ma pół roku i je już zupki, deserki, pije soczki. Wszystko było dla mnie jasne w kolejności wprowadzania pokarmów dopóki dawałam jej jedzonko ze słoiczków. Zwyczajnie zaufałam producentom i nie zastanawiałam się nad tym czy nie za wcześnie, nie za dużo itd. Od kilku dni próbuję jednak gotować jej sama i szukam możliwie najbardziej wiarygodnego źródła informacji na temat "co kiedy". Zaczęłam od przestudiowania składu zupek w słoiczkach i gotuję jej z mniej wi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się