groszki

(20 wyników)
  • Wiem, że wszystko może uczulić, ale czy te warzywa kogoś uczuliły? niestety skończyły mi się domowe, więc muszę przejść na sklepowe mrożone.
  • wiem ze jest w sloiczku gerbera polaczony z pietruszka. nawet bym zaryzykowala podanie tych dwoch produktow na raz ale boje sie skrobi kukurydzianej ktora tam jest. kleik kukurydz. odpadl wiec nie chce dawac. gdzie moge kupic zielony groszek eko? czy jest taki?
  • Wczoraj wprowadziłam do zupki (i jadłospisu dziecka) zielony groszek (ma 7 miesięcy) i strasznie marudzi, jakby bolał brzuszek, kupy zielone i policzki trochę czerwieńsze niż zwykle. Jednocześnie podaje juvit multi bo mała przeziębiona, teraz sie zastanawiam co zaszkodziło. Ma skazę białkową i karmię ja piersią ,sama nie jadłam nic podejrzanego więc jedno z dwóch musiało zaszkodzić.
  • Witajcie. POmóżcie, bo już głupieję. Czy ZIELONY GROSZEK jest uczulający? Ręce mi już opadają od zastanawiania się , od czego ma wysypki. Wydaje mi się że nawet od wit. d, w tabletkach też...
  • znalazłam wczoraj w sklepie taki słoik Gerbera: zielony groszek z korzeniem pietruszki i strasznie mnie korci, zeby dać Antkowi (9m) ale umieram ze strachu, wiem, ze mały wychodzi z choroby, ale czuje się dobrze, skóra czysta, kupy dobre i apetyt wielki, a jak daje mu trzeci raz dziennie kaszę jaglaną z wodą albo dynię to nie je, sinlacu w dzień nie tknie, więc zostaje mi jeszcze kleik ryżowy, który je (o dziwo) ale po chwili znów jest głodny, bo to sam węglowodan - bez tłuszczu i białk...
  • Jakieś 2 tygodnie temu kupiłam małej nowe rajstopki jak zawsze firmy wola. Założyłam jej po 2 praniach i wieczorem liszajki które miała na nóżkach zaogniły się i do tego pojawiła się wysypka nad jednym kolankiem. Ale tego dnia zgrzała się trochę na spacerze bo słońce mocno świeciło i myślałam że może od gorąca albo że to marchewka którą ostatnio jadłam z nowego sklepu. Na wszelki wypadek rajstopki przeszły serię kilku prań, przy każdej okazji wrzucałam je do pralki. Wczoraj założył...
  • Powiedzcie mi czy kukurydza, pomidory, groszek itp z puszki zawieraja jakieś konserwanty dodatki? Czy ktoś się w tym dobrze orientuje ? Na ile jest to bezpieczne dla alergików? Stosujecie?
  • Mój synek ma 9 miesięcy, praktycznie dopiero teraz zaczynamy wporawadzać posiłki inne niż cycuś. Często boli go brzuszek (nadrważliwy system pokarmowy) i praktycznie cały czas ma zatwardzenie. Proszę o wskazówki jeśli chodzi o właściwości n/w. Czy może gdzieś te wiadomości są uporządkowane ? W jakiej kolejności najlepiej jest je wprowadać, oraz czy są rozluźniające, zestalające, normalizujące, powodujące alergie. Słyszałam też że jest to różnica pomiędzy gotowanymi a surowymi. (jab...
  • Niedawno bylam z corka u alergologa.Powodem wizyty bylo wystepowanie zmian skornych po jakimkolwiek wprowadzeniu nowego pokarmu.Jedynym wyjatkiem jest kasza jaglana, je ja ponad 3 tyg.Corka ma 8 msc.Do tego pije mieszanke sojowa i takie jedzenie nie powoduje u niej zadnych wysypek, podraznien, odparzen pupy,biegunek. Probowalam jej dac slodkie ziemniaki, niestety po 3 razach(lacznie 4 lyzeczki) dostala wysypki na buzi + rozwolnienie ale bez sluzu(juz w trakcie jedzenia) i odpar...
  • Czy można podawać ten słoik Gerbera? Pytam ze względu na to, że zawiera on skrobię kukurydzianą, a już sama nie wiem czy można skrobię, czy nie. Czy płatki ryżowe lepiej robić na wodzie, Nutramigenie, czy na innym mleku?
  • Już od dawna czytam Was i podziwiam jakie doswiadczenie macie, bardzo proszę o pomoc.Spróbuje Wam opisac nasza sytuacje i może wspolnie z Wami coś wymysle. Moj synek ma 10 m-cy, od 9 m-cy jest na nutramigenie i jego jadłospis wygląda tak: rano i wieczór kaszka sinlac obiad ziemniak indyk pietruszka groszek lub ogorkowa z indykiem podwieczorek jaglaana z jablkem, czasem zamieniam na placuszki ziemniaczane z sinlakiem lub makaron gryczany, ale sklad wszystkiego zostaje taki sam. ka...
  • Czy niestrawiona kukurydza w kale może oznaczać że dziecko jej nietoleruje?-- Aga- mama Stasia
  • kanapki(7)

antos je same bulki zytnie oraz pieczywo chrupkie, ale nie chce zeby mu smarowac mielonym indykiem (gerbera). masla jeszcze nie moze. jak mam go nauczyc jesc kanapki? czym posmarowac, co dac zeby je polubil? pozdr b.
  • Odstawiam córci pokolei wszysktkie składniki.Z czego gotować zupki jeli nie marchewka, buraki.Gotuję z: ziemiak,pietruszka,brokuła,seler(?),jakie warzywko można dodać, jemy cały czas to samo plus mięso z indyka. Odstawiłam też jabłko mamy 7 mies. co podać zamiast?Czy można np.kiwi,podałam raz banana(?),morele-słoiczek,Brakuje nam owoców. Mamy alergików proszę o pomoc i przepisy na jedzonko,Wiki sama odstawiła się od cyca,od dwu dni już go nie ma. Pozdrawiam .
  • Zamierzam je po kolei przetestować. Co mogę zrobić dla rocznej córeczki z tych warzyw? Będę bardzo wdzięczna za jakieś pomysły, bo mnie fantazja kulinarna zawodzi...
  • Ponieważ podejrzewam że marchew uczula moje 9-miesięczne dziecko, muszę ją narazie odstawić i przyrządzac mu posiłki sama (chyba 99% słoiczkowych dań zawiera marchew:(. Sądzę że przez dotychczasową obecność marchwii w posiłkach mojego syna zaburzyła mu się praca jelit i muszę to teraz próbować naprawić. Czy są tu mamy niepodające dzieciom marchwii i podzielą się ze mną pomysłami na zupki/obiadki? Jeżeli możecie, podajcie mi szczegółowe przepisy (mniej więcej proporcje warzyw i jakie dod...
  • Drogie Emamy !!! Jestem w trakcie w długiej drogi poszukiwania alergenów uczulających moją córeczkę ( 11 miesięcy borykamy się z okropną buzią)Dzisiaj podjęłam decyzję,że zanim odstawię małą od piersi muszę jeszcze sprawdzić ,może to marchewka ją uczula.Kurcze ale niewina marchew !!! nie chce mi się wierzyć. Macie jakieś doświadczenia z tą marchewką? Jeśli tak to jak ugotować zupkę bez marchewki , selera i pietruszki .Sama nie wiem.
  • Swojego czasu siedziałam na tym forum non-stop i choć raczej mnie nie pamiętacie to jeszcze raz dzięki za pomoc. Niestety zaliczyłam come back. Ale do rzeczy i w skrócie (postaram się). Jędruś, obecnie 10 m-cy, od 2-3 m-ca ponoć alergia i AZS. PO odstawieniu od cyca (8,5 m-ca), a nawet wcześniej przy mojej diecie eliminacyjnej zrobiło się dobrze. W miarę. Została jedna sucha krościasta plamka na ramieniu i trochę na udach, mało widoczne, suchawe. Nie swędzące. Czasami suche pol...
  • Dziewczyny, chciałam spróbować wprowadzić synkowi (1 rok) jogurt. Wiem że Chalsia polecała kiedyś jogurty Bakoma Premium, który w składzie ma mleko, owoce, cukier, skrobię kukur i pektynę. Znalazłam też Bakomy serek puszysty BAKUŚ, który w składzie ma twarożek odtłuszczony, śmietankę, owoce i cukier. No i który z nich jest lepszy dla takiego malucha? Poradźcie proszę, bo nie mam kontaktu z żadnym alergologiem żeby się spytać... Pozdrawiam, Aśka ps. Chalsia, pisałam do Ciebie n...
  • Dziewczyny, gdzieś mi się obiło o uszy, że gryka nie zawiera gluteny. czy w takim razie mogę spróbować podać małej ( 11 miesięcy ) kaszę gryczaną? To mogłoby trochę urozmiaicić te nudne obiadki. poradźcie. Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się