groszki

(4 wyniki)
  • U mojego 6-tygodniowego synka wyczułam na szyi po prawej stronie pod skórą coś jakby groszek. Co to może być????? wizytę u pediatry mam dopiero w poniedziałek i umieram z niepokoju...
  • Słyszałam kiedyś, że dzieciom bodaj do skończenia 3 lat nie powinno dawać się do jedzenia całych ziaren grochu czy fasoli (oczywiście ugotowanych ;) ), rodzynek itp. Do tej pory (Córcia ma 12,5 mca) rozgniatam ziarenka, przynajmniej trochę, mimo że Mała z wolałaby chyba nierozgnieciony groszek pałaszować. Czy faktycznie ryzyko zakrztuszenia takimi pokarmami jest większe niż np. kawałkami brokuła, marchewki czy mięsa i niedawanie ich Maluchom jest uzasadnione? A jeśli tak, jakich...
  • Mam 2-miesięcznego synka karmionego wyłącznie piersią. Jestem na diecie eliminacyjnej (starsza córka miała przez 2 lata alergie na mleko chciałam od początku pilnować wszystkiego co jem żeby w razie czego szybko rozpoznać alergię u synka). Jem pieczywo, wędliny, mięso gotowane lub duszone, marchewkę, jabłka, brokuły, groszek konserwowy, kasze i makarony, piję słabą herbatę, sok jabłkowy i wodę mineralną i biorę witaminy - Prenatal. Synek od początku robi zielone śluzowate kupki i zastanawiam ...
  • Panie doktorze zrobilam mojemu dziecku usg jamy brzusznej.Lekarz stwierdzil u mojego synka powiekszone wezly chlonne szyjne, w trzech miejscach .Sa pojedyncze wielkosci groszku.Dlatego zdecydowalam sie zrobic to badanie.Badanie usg brzmi: lagodnie powiekszona watroba(MCL-87MM)o prawidlowej jednorodnej strukturze ech.Pozostale narzady miazszowe jamy brzusznej bez zmian patologicznych.Mamy tez badania krwi: HGB-12.1 PLT-334 ROZMAZ RECZNY granulocyty,podzielone 24, kwasochlonne 4, zasa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się