groszki

(31 wyników)
  • skąd zielony groszek do zupek z puszki mrożony....
  • Niby banał a jednak, podajcie mi przepis na super smaczną. Ile w jakich proporcjach i czy groszek świeży suszony czy konserwowy. Jak przyrządzacie prostą marchewkę z gorszkiem. Uwielbiam ją ale jeszcze nigdy nie wyszła mi tak jak chciałam pozdrawiam
  • Moje dziecko ma 13 m-cy. Je 5 posiłków dziennie. Warzywa w różnej postaci na obiad, ale to tyle. Poza tym je kanapki, jajecznicę oraz np. jabłko z biszkoptem, czy kaszki z owocami. Chciałabym częściej niż raz dziennie podawać warzywa, ale nie wiem, jak. Na kanapkę nic nie położę, bo nie poradzi sobie. Między posiłkami nie dokarmiam, z kolei posiłki muszą być konkretne, bo maluch jest chudy, więc nie podam mu np. na podwieczorek samej marchewki. Proszę o jakieś rady.
  • dajcie przepis NA RISOTTO. Dzieki
  • Moja córka niedługo skończy 10 miesięcy i w związku z tym mam pytanie. Jakie warzywa mogę jej podawać? Spotkałam się z wieloma sprzecznymi opiniami i jestem w kropce, a mianowicie na stronie nestle znalazłam artykuł, że 10 miesięczniak może już wszystkie warzywa nawet fasolkę, fasolkę szparagową, groszek zielony itp. A na stronach edziecka w wyszukiwarce znalazłam, że nawet kalfiora można podawać dopiero ok. 2 roku życia, a fasoli, grochu i kapusty to nie daj Boże, a przecież w ...
  • zbilansowana tzn.????? o tej porze roku jakie warzywa i owoce????????
  • kto zna przpis na makoron z tuńczykiem , \kiedyś czytałam na forum ale mi uszło a mam ochotę zrobić będę wdzięczna za przepis pozdrawiam Agnieszka GG 2727306
  • Wrzucic do wody kawałej rybki( do wyboru, kto jaka ma ochote - morszczuk, mintaj, maslana...)z kilkoma ziarenkami kolorowego pieprzu, ziar. ziela ang., listek laurowy, kawałek pora i selera, pietruszke korzeń - na wywar jarzynowy( po wygotowaniun usuwam warzywka te z zupki). Jak rybka bedzie na wpół miekka dorzucic 5 różyczek kalafiora, 5 różyczek brokuła, garstke groszku z marchewką( ja ratuje sie Hortexem mrozonym) zagotować do miękkości, dodac natke pietruszki, 2 łyżeczki kaszki mann...
  • Mały skończył 5 mies. Powiedzcie, jakie warzywa mogę mu wrzucać do zupki? Ciągle bazuję na ziemniaku i marchewce, dodaję czasem kwaśne jabłuszko, czasem czerwonego buraczka (zagęszczam kleikiem, dodaję masełko). Seler i pietruszka go uczulają. Co jeszcze mogę wprowadzić takiemu małemu chlopowi, któy lubi zupki? Kabaczka? Brokuła? (nie wzdyma? Staszek i tak pierdzi jak staruch:) Poradźcie, co?
  • jak w temacie. moze ma ktos ciekawe przepisy na jakies zupki deserki itp bede wdzieczna. pozdrawiam
  • Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
  • Witam, Moja coreczka skonczy jutro 8 miesiecy i wydaje mi sie ze jest coraz bardziej glodna, pomomi ze karmie ja tak jak powinnam. rano wypija butelke mleka, w poludnie kasza, potem zupka jarzynowa badz na miesku z kurczaka+kleik+mleko-co by bylo bardziej syte, kolacja- kasza+mleko. Z warzyw daje jej ziemniaki, marchwe, brokuly, kalafior, buraczki a z owocow jablka, gruszki, winogorna, owoce lesne,banany. co moge jej jescze podawac? pozdrawiam, kasiek
  • czytam,że niektóre mamy robią swoim pociechomomlety, napiszcie jak zrobić bo w życiu nie robiłam i z czym, z góry wielkie dzięki
  • Hej! Poszukuję prostych i niedrogich przepisów na przeróżne sosy i dodatki do spaghetti, które uwielbia cała moja rodzinka. Nasze wersje do tej pory to klasyka: sos pomidorowy + pieczarki, cebulka, mięsko mielone i też super spaghetti z sosem czosnkowym, boczkiemi i serkiem żółtym - pycha, mogę podać przepis dla chętnych. Aha! Jeśli można, bez oliwek, bo nie lubimy :))
  • niestety muszę gotować bo moja mała jest uczulona na marchewkę a wszystkie słoiki są z marchewką, mała ma 6 m-cy, je już ziemniaki,brokuł,pietruchę, seler, koperek i co dalej? doradźcie kochane kobitki, proszę !! deserki jada więc pytam tylko o obiadki może kalafior, kukurydza, buraki agata
  • Moja coreczka 2,4 roku, odmawia jedzenia warzyw, je jedynie kiszone ogorki i kiszona kapuste oraz buraczki na cieplo. Zero groszku, fasolki, kalafiora, pomidora, ogorka itp Rok temu wszystko to jadla bardzo ladnie ale w miedzyczasie mielismy male zawirowanie z wymiana nian i jakos przegapilam moment gdy Lence w zime Ciocia - niania serwowala zupy zimowe (kapusniak, ogorkowa, zalewajke, barszcz czerwony itp zapaminajac o jarzynowkach smieciowych i o dodatku warzyw do drugiego dania. W...
  • witam moja corcia 16 miesiecy nie przepada za warzywami podaje jej tylko marchew natke i koperek i to w postaci zmielonej jak ja zachecic i jakie warzywa sa wartosciowe pozdrawiam
  • Witam Mamusie , widziałam ostatnio na półce w markecie produkt o nazwie Misiowy Ogródek Nestle purée ryżowe z ziemniakami i dynią ( były też chyba inne rodzaje ). Dajecie to swoim pociechom na obiadek czy deserek ? Jakie są rodzaje i jak się to przyrządza ? No i czy smakuje ?
  • help, bo mi sie juz skonczyla wena tworcza, albo kwestia niewiedzy, albo nie wiem co jeszcze... generalnie daje juz od poczatku 7 m-ca miesko (aktualnie kuczak) w zupkach. a zupki to albo cukinia z marchwia, pietruszka, albo "barszczyk" (buraczek, marchew, pietruszka) albo marchew, pietruszka, ziemniaczek (ostatnio do takiej wprowadzilam gotowana rybe).... mojemu malenstwu strasznie sie odbija, wiec nie wlacze na razie groszku i innych wzdymajacych, ale pomozcie, jakie jeszcze z...
  • Witam Doradźcie co jeszcze mogę dać dziecku do obiadku, jakie warzywko. Daję jej albo marchewkę ugotowaną, albo startą z jabłkiem i cytryną, albo ugotowany kalafior. I na tym moje pomysły sie kończą. Obiadki również nie są za bardzo urozmaicone, bo albo jajecznica, pulpety lub wszystkie warzywka zmiksowane z mięsem albo jajkiem. Może któraś z was daje jeszcze coś smacznego do zjedzenia na obiad? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się