groszki

(6 wyników)
  • Czy wiedzieliście o tym, że... ziemniaki, kukurydza, fasola, groszek, maniok i orzechy nerkowca, a więc rośliny w wielu regionach świata będące jednym z głównych składników codziennej diety, stają się w pewnych okolicznościach trujące? ksiazki.wp.pl/gid,1796,tytul,Ziemniaki-kukurydza-i-groszek-moga-Cie-zabic-Poznaj-najwiekszych-zbrodniarzy-z-krolestwa-roslin,galeria.html
  • Oczywiście jako dodatek do drugiego, np. do kotleta mielonego. Czy ktoś wie, jak przygotowuje się to danie? Obiecałem jutro zrobić... Kotlety już potrafię usmażyć :) Groszek z marchewką już czeka zamrożony :)
  • Groszku pachnącego przyniosłeś mi w dłoni dałeś groszek dłoni nie chciałeś już dać Stoi tu na biurku i milczy jak płomień Zmusza do milczenia tak jak ty twój kwiat Niebieskie płomienie o zimnym kolorze spalają najprędzej niech spalą na proch A ze mną myśl gorzką żem dłużna ci może Choć dałeś kwiat groszku a ja ci łez groch Takaś mała a łzy takie ogromne Takie ciężkie, że aż głowa się chyli Opadają te łzy twoje w dół pionem Tak najprościej ku głębokim dnom chwili Takaś mała a łzy...
  • moje wygodne trampkowe cichobiegi niedługo wpełzną do szafy, więc rozglądam się za czymś na jesień. podoba mi się to co proponuje reserved: www.groszki.pl/groszki/51,95942,8383618.html?i=0 kupiłybyście któreś?
  • No i wróciły. One zawsze wracają. Co jest takiego w kropkach, groszkach i plamkach, że tak często projektanci je odgrzebują? Przede wszystkim są dziewczęce i świetnie czują się w modnych teraz trendach z lat 60. Można nosić je na każdej części garderoby, pamiętając tylko, by nie przesadzić. Często wystarczą apaszka i buty w groszki albo po prostu torebka - biedronka. moda.gazeta.pl/moda/1,77803,3983707.html A ja wlasnie kupilam granatowe butki...w biale groszki:-)
  • Masz takie oczy zielone Zielone jak letni wiatr Zaczarowanych lasów I zaczarowanych malw Dla ciebie mały ogrodnik Zasadził groszków tysiąc W kapocie stracha na wróble Pragnął ci miłość przysiąc Więc z koszem groszków mały strach Pierwszy raz spojrzał ci w oczy O tysiąc więcej znalazł barw Niż wyśnił sobie w nocy I odtąd pod oknem twoim Zaczarowany kamienny Z bukietem groszków stoi Strach romantyczny wierny Masz takie usta czerwone Czerwone jak pożar zórz Zaczarowanych rank...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się