Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      groszki

groszki

(15 wyników)
    • mamy straszne doświadczenia z tym piecem, nie możemy go dobrze ustawić, wyrzuca ciągle nie spalony groszek i codziennie trzeba wyrzucać całe koryto popiołu z niedopalonym groszkiem, a tak miało być ekologicznie, mało popiołu a teraz mamy więcej roboty niż ze starym piecem, codziennie spalamy worek groszku no i ten ciągle włączający się podajnik horror
    • Witam, zastanawiam się nad wyborem kotła do podrzewania wody oraz do centralnego ogrzewania. Prawdopodobnie zdecyduję się na któryś kocioł na eko groszek, tylko zastanawiam się jak bardzo głośny jest taki kocioł ? Może któryś z użytkowników takiego kotła mógłby się wypowiedzieć? Jak wygląda sprawa podgrzewania samej wody do mycia? Jak długo czeka się na podgrzanie tej wody? Co trzeba dodatkowo zakupić? Czekam na opinie i porady. Mariusz
    • Jakie macie doświadczenia z piecami w których można spalać eko-groszek i pellety ? Jakie piece moglibyście polecić do domu około 130m2 ? I dlaczego właśnie te ?
    • Proszę o "relacje z pierwszej ręki"... Myślę o tym, żeby w przyszłym roku wymienić stary kocioł c.o. na taki na eko-groszek, z podajnikiem. "Na próbę" kupiłam dwa worki eko-groszku po 25 kg i dziś rozpaliłam w starym piecu. Po domu rozchodzi się taki dziwny zapach, którego nie kojarzę z żadnym innym paliwem wcześniej używanym (ani węgiel, ani muł, ani drewno). Śmierdzi mi to trochę hmm... żwirem? jakimś żużlem? Czy ktoś może mi powiedzieć, czy KAŻDY eko-groszek wydziela taki zapac...
    • mam zamiar ogrzewać dom nowoczesnym piecem na eko groszek z podajnimiem i sterowaniem cena 10000 pln, dom 272 m kw. czy ma ktos taki piec , i jak tak to ile kosztuje utrzymanie przez zime podbno 3 razy mniej od gazu bardzo prosze o komentarz i porady Pozdrawiam forumowiczów mi to
    • Od pewnego czasu borykam się z pytaniem :jakie ogrzewanie olejowe czy ekogroszek? domek ma 110m2 , ile będą wynosić opłaty ogrzewania za taki metraz. Jaki najlepiej piec dobrac do ogrzewania?
    • mam zamiar palic w domu groszkiem i jestm na etapie budowy komina i zastanawiam się jako rurę włozyc do srodka? a wy ja macie albo co proponujecie. system raczej nie
    • proszę pomóżcie :),dzisiaj muszę podjąć decyzję i nie wiem co zrobić???? co wyjdzie taniej w eksploatacji? Z góry dzieukję za każdą odpowiedź. pozdro.
    • Witam, mam zamiar rozpoczac budowe domu jednorodzinnego 100-120 m2. Jaki rodzaj ogrzewania wybrac? Piec Olejowy czy gazowy? dzieki za madre wpisy pzdr Marcin
    • Kupiłam przed zimą nowy piec na groszek, wydawałoby się że wszystko będzie dobrze, lecz jednak nie jest. Przy rozpaleniu i jakis czas po strasznie gęsty, żółty dym leci, jest go bardzo dużo, nie wiem co to może być. Komin był czyszczony w grudniu przez kominiarza. Zdarza sie też że komin nieraz jes5t taki gorący jakby sie palił, już kiedyś tak miałam przy starym piecu. Od czego to zależy, palę przeważnie na temp. 45 stopni, bo w domu jest wystarczająco ciepło. Sąsiedzi też maja ...
    • jak to jest bo mam juz mętlik w głowie podaje tu strony producentów kotłów na eko groszek . czy ktos ma taki kocioł i jak tak to ile kosztuje ogrzanie 100 m kw, w ostra zime www.r-eco.pl/ -te są podobno dobre i oszczędne www.seko.pl/ - te są niedrogie www.kostrzewa.com.pl/index1.php -te tez są niezłe www.hef.com.pl/ - te z kolei sa popularne i sprawdzone Prosze o dyskusje na temat tych kotłów PROSZE ZOBACZYC JESZCZE TĄ PREZENTACJĘ www.kostrzewa.com.pl/pr...
    • piec(9)

co sądzicie o piecach ekologicznych na groszek z zasobnikiem??
    • Co sądzicie o takim sposobie ogrzewania- może ktoś z Was ma taki piec. Naczytałam się reklam i fajnie brzmi, ale reklama -reklamą a życie i kieszeń pokażą, Stoje przed pytaniem czym taniej.
    • Proszę o poradę. Własnie skończyliśmy stan zerowy zamkniety - zaczynamy powoli wykańczać dom. W tej chwili czekaja nas instalacje: el - juz kończymy przed nami co. Do tej pory bylismy przekonani do pieca na ekogroszek i kominka z płaszczem wodnym. Jednak usłyszeliśmy ostatnio parę krytycznych głosów na temat kominka z płaszczem wodnym. TO ze instalacja takiego kominka jest droga (2 razy droższa niż normalnego) to wiedzielismy, ale usłyszelismy ostatnio opinie, ze aby nagrzać dom takim k...
    • Mam dosyć duży dom , który wybudowałem 20 lat temu , inaczej wtedy szły interesy . Zasadnicze pytanie czym zastąpić ogrzewanie gazowe ? NIE wchodzi w rachubę węgiel, koks, miał itp. Może panele słoneczne ? Chętnie przeanalizuję Państwa propozycje. krzys1958_48@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się