Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      hemoglobina

hemoglobina

(4 wyniki)
    • Witam. Moja mama jest tydzień po operacji (rak szyjki macicy), od wczoraj jest w domu. Problemem jest to, ze mamie bardzo spadła hemoglobina (jest 8,1), bierze żelazo. Coś słyszała o czymś takim jak "czerwone buraki kiszone". JAk to sie robi? Czy to w ogóle coś może pomóc na "wzrost krwi"? Będę wdzięczna, jeśli odezwie sie ktoś, kto o tym słyszał. Pozdrawiam.
    • coraz gorsze sa wyniki Hb u taty, 4 tygodnie temu było 11, potem za tydzień 10, jeszcze za tydzień 8, boje się jaka jest teraz, tata jest słaby jest mu zimno. Na wypisie ze szpitala jest tez anemia, a lekarze nic nie robią. Gdzie sie udać, badania potrzebne do diagnostyki potrzebnej do lecznia raka mamy na onkologii, ale tam nawet nie mamy z kim rozmawiać, wizyty trwają 5 min. jesli zrobimy morfologie i wyjdzie bardzo kiepsko to gdzie z tym iść? myślę że w grę wchodzi transfuzja...
    • Markery(4)

Witam, i znów zwracam się z prośbą o pomoc w interpretacji wyników. Naprawdę mam mętlik w głowie. Nadzieja umiera ostatnia,ale moja jest już naprawdę w agonii :( Tato ma nieoperacyjnego raka trzustki, ma zespolenie odbarczające drogi żółciowe. Po dwóch tygodniach ponowiono bad.markerów z 4100 wzrosły do 5200 jednostek. OB wzrosło ze 105 do 110. Hemoglobina spadła do poziomu 6,09. Lekarze za trzy dni odpowiedzą, czy wogóle jest sens podawać chemię :( Tato przestał cierpieć odkąd o...
    • moj syn 35lat ma ciagle problemy z gardlem i leczy sie u laryngologa ostatnio mial jakas szczepionke i w trakcie jej brania zrobil badane krwi hemoglobina ponad 15 ale plytki 78,800 lekarka zalecila wizyte u hematologa,oczywiscie rodzinny lekarz nie dal skierowania ale powtorne badanie krwi ,wiec po miesiacu hemoglobina spadla do 13 a plytki do 77 blagam o jakakolwiek informacje iwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się