Forum Na emigracji BELGIA-POLSKA
ZMIEŃ
      holandia

holandia

(9 wyników)
    • Wiatam Mieszkam w Belgii od 4 lat.Mieszkalam w Holandii i w dalszym ciagu tam pracuje.Dojezdzam do pracy 40km.Zaczyna mnie to strasznie meczyc i zastanawiam sie nad zmiana pracy.Nie wiem gdzie jej szukac w Belgii czy w Holandii.Byl ktos z Was w podobnej sytuacji?Prosze pomozcie mi znalezc plusy i minus pracy w tych dwoch panstwach.Gdzie lepiej? groetjes
    • witam.mam zamiar kupic luksusowy busek in nim przewozic pasazerow z belgi holandi i belgi do polski .dojazd moze byc docelowy w zaleznosci od klientow.czy ktos sie orientuje zcy jest na takie uslugi popyt.zwlaszcza ze wchodzimy do uni.czekam na reakcje ayten
    • www.themeatrix.com/
    • Witam, Mieszkam w Eindhoven. Nie wiecie może gdzie jest jakiś sklep z polskimi artykułami w okolicy ? (do 150km) :) Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Jarek
    • Witam! rozważam możliwość przeprowadzki do Belgii (blisko granicy z Holandią); jednak mam poważne obawy - jak zyje sie Polakom w tym kraju, jakie szanse na normalną pracę, czy w ogole są ? Mam ukończone studia na Uniwersytecie, ekonomia, bardzo dobra znajomość angielskiego, kilka lat doświadczenia w "normalnej" pracy w Polsce. Moja obecna sytuacja życiowa, zmusza mnie do podjęcia decyzji: Polska albo Belgia. Nie wiem co o tym sadzić. Jaki jest w ogóle stosunek Belgów do Polaków,...
    • na ulicach syf..niedawno bylam w antwerpii..tragedia z parkowaniem niedaleko Vogelmarktu..koszmar...jedyne co dobre to piwko..szkoda ze tak brudno na ulicach..bo Antwerpia to piekne miasto..bruksela tez nie lepsza..niektore zakatki polski sa o wiele czysciejsze!!
    • Nie pamietam jak sie miasto nazywalo,wiem,ze bylo blisko granicy z Holandia,niedaleko Maastrichtu. Pzez miasto plynal jakis kanal lub rzeka. W kazdym razie jedno co mi utkwilo w pamieci to syfiaste samochody na ulicach,brudne domy i pelno kominow. Holandia i Niemcy - tam bylo czysciej i przyjemniej. (zwlaszcza Holandia)
    • Na wrocławskiej niderlandystyce właśnie odbywają sie egzaminy do certyfikatów . Ja zdawałem wersję podstawową - turystyczno nieformalną . Generalnie przyszło strasznie dużo ludzi ..nie widziałem że tyle osób uczy się tego języka . ps. A dziś widzieł autobus komunikacji miejskiej na któego tyle widniała reklama : witamy w uni - holandia i pomarańczwy tulipan . a przed niderlandystyką stoi sporo rowerów ale żaden z nich nie jest roginalnym holendrem ( to się zmieni gdy kupię z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się