Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      holandia

holandia

(28 wyników)
    • Mam na mysli głownie specjaly spożywcze. Na pierwszym miejscu stawiam na stroopwafels. Rewelacja! Jesli ktos byl a nie probowal niech zaluje. Pyszne ciasteczka (w zasadzie dwuczęściowe wafelki) z nadzieniem miodowym/karmelowym w srodku. Przywiozlem kilka opakowan, ale juz zaluje, ze nie kupilem calej skrzynki... Na drugim miejscu sery. Ja kupililem kawalek dojrzalego sera z ziolami i gozdzikami. Ryby. Mam na mysli takie male rybki, ktore sie zjada w calosci (ale bez glo...
    • Chciałabym pojechać do Holandii na camping. Mam w związku z tym kilka pytań do osób, które na campingach były z własnym namiotem. - czy na tych campingach są ogólnodostępne kuchnie? Jeśli tak, jak wyposażone? - czy trzeba rezerwować miejsce - czy też można przyjechać w ciemno? A może polecicie camping nad morzem, gdzie można rozbić swój namiot i gdzie można ugotować własny posiłek?
    • Wybieram się z rodziną na majowy weckend, a włściwie tydzień na ten CAMP proszę o opinie osób , które były _ co jest w ramach opłaty pobytowej na campie a za co i ile trzeba dopłacać , atrakcje w sąsiedztwie itd.
    • Witam mam 5 dni na poznanie Holandii. Proszę napiszcie gdzie koniecznie, a co można odpuścić, bo klimat miejsca się powtarza. Może warto pominąć duże miasto i zobaczyć coś mniejszego ,ale o niepowtarzalnym uroku? Wiem ,że na pewno chcę zobaczyć Amsterdam i Keukenhof. Doradźcie. Czy ktoś był w De Haar? Jakie wrażenia?
    • Takiemu ciekwaskiemu czterolatkowi :) jedziemy prywatnie do Holandii i bedziemy poruszac sie samochodem, chciałabym pokazac cos interesującego mojemu synowi, żeby ta podroz była dla niego i aby sie nie wynudził :) Przewodnik dopiero idzie pocztą, może więc Wy doświdczeni cos podpowiecie. jakies akwaria, parki dinozaurów, muzea motoryzacji czy kolejnictwa - takie typowe atrakcje chłopięcie :) W gre wchodzi cała Holandia, bez wskazywania na jakis konkretny region. dzięki
    • ...dla 4 osobowej rodziny na majowy weekend. Może to być hostel, camping, a nawet pole namiotowe( ale czy nie za zimno...?). Liczę na Waszą pomoc...Pozdrawiam i ... z niecierpliwością oczekuję na sensowne propozycje.
    • Witam nigdy nie byłam w Holandii.Proszę o wskazówki, informacje , odnośniki do stron i porady praktyczne- tydzień w maju , z 7-letnim dzieckiem. Kto był czy poleca? pozdrawiam Bazylka
    • Interesuje mnie w którym miesiącu rozpoczyna się okres kwitnienia tulipanów w Holandii? Kilka lat temu byłam tam w maju i można było zobaczyć przepiękne pola tych kwiatów niemniej w tym roku chciałabym pojechać wcześniej. Zatem.. od kiedy można zobaczyć kwitnące tulipany? Dzięki za pomoc :)
    • wlasnie wyjezdzam do Holandii, co zobaczyc? w Amsterdamie /oprocz dzielnicy czerwonych latarnii i dworca/ i Rotterdamie ?? dzieki za szybkie info. o 15 mam samolot. pa
    • Wybieramy sie w 2 lub 3 osoby na majowy weekend do Holandii okazuje się, że już sa kłopoty z noclegami vide eurocamp poratujcie jakimis kontaktami...
    • Atrakcja nr 4 na zdjeciu to Keukenhof nie w Amsterdamie ale poza nim, godne polecenia ogrody kuchni krolweskiej z niesamowita roznorodnoscia i iloscia tulipanow blizej Lotniska Schipool.
    • Co zobaczyć, gdzie sie wybrać,gdzie spać? Oczywiście wybieramy sie tam parą. dzięki
    • Planuję tygodniowy wyjazd do Holandii w pierwszych dniach maja. Znam ten kraj bardzo pobieżnie - jakie miejsca do obejrzenia polecilibyście ? Preferuję małe, kameralne miasteczka, drogi widokowe, itp, ponieważ zdaję sobie sprawę że na duże miasta, jak Amsterdam, potrzeba kilku dni.
    • kiedy jest najlepsza pora na wyjazd do Holandii,zeby miec okazje zobaczyc slynne pola tulipanow? I gdzie warto jechac? Dzieki za info ;o)
    • Wróciłam niedawno po wojażach z krajów Beneluxu. Służę informacjami.
    • ktoś może był ? Planuję tam wyjazd ... jaka opinia i wrażenia ?
    • Harlem to to " zajebiście zielona" grupa z Lublina. www.harlem.pl/
    • wahamy się czy wybrać na czerwcowe wakacje camping De Witte Raaf w Zelandiii czy raczej Brabancję i któryś z jej campingów? Możecie coś podpowiedzieć?
    • Otoż w ostatnią sobotę miałem okazję przeżyć takową... Jechałem pociągiem ICE do Amsterdamu z Frankfurtu. Na pierwszej stacji holenderskiej - Arnhem wsiadło trzech policjantów i po kolei prosili wszystkich o dokumenty. Ludzie byli wyraźnie zaskoczeni tym, co sie dzieje, wyciągali ID lub paszporty z walizek. Mojej sąsiadce legitymującej się holenderskim paszportem dość wnikliwie przeglądano książeczkę ( miała trochę śniadą cerę), natomiast na mój plastikowy dowód osobisty tylko zerk...
    • wybieram się na majowy długi weekend do NL. Chciałbym ułożyć sobie listę, powiedzmy 10 miejsc lub obiektów, które trzeba w tym kraju zobaczyć. Macie jakieś swoje typy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się