Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      holandia

holandia

(10 wyników)
    • Czy był ktoś w ogrodzie Keukenhof? Warto jechać? Ze zdjęć wygląda na to, że bardzo warto, ale może ktoś napisze coś bardziej osobistego :)
    • Wszyscy tak narzekaja na ta Polske... ale powiem wam, ze Holandia jak dla mnie jest krajem wiekszych absurdow i rzeczy zupelnie nielogicznych... pomijam juz takie rzeczy jak mega biurokracja czy absolutna dyskryminacja niepalacych [porownujac Holandie do Polski moge smialo powiedziec, ze w Polsce "nikt" nie pali... tutaj matki z kilkudniowymi noworodkami kurza jak kominy, ba! ciezarne na ulicy bez szczypania sie jaraja szlugi...a moze i zielsko..kto je tam wie..] zastanawial sie ktos ki...
    • Myśle żeby przenieś się z dziećmi do męż,mam syna który od września musiałby pujść do szkoły,dziecko dopiero uczyłoby się niderlandzkiego i angielski zna tylko podstawa,słabo.Czy ma szanse nauczyć się do początku roku szkolnego tak języka aby się porozumiał w szkole i nieprzeżył dużego stresu.Syn jest bardzo wrażliwy jak na chłopca i nie chciałabym wystawić go na jakieś kpiny ze strony rówieśników że ich nie rozumie.Planujemy intensywną nauke w tym zakresie(prywatnie)ale czy mo...
    • Piękna dogrywka, prawda?
    • dzis w nocy mialam dziwny teleon.około 2.30 zadzwoniła mi komorka poczym na wyswietlaczu ukzała sie mi nieznany numer zaczynający sie od +31......Nie mam pojęcia co to za kraj ani tym bardziej kto to mógl być...a że byl to środek nocy rozmowe odrzuciłam....teraz troche załuje. Jedynie chciałabym sie dowiedziec czy ktoras z was wie jaki kraj ma kierunkowy +31 i co byscie zrobiły jakby sie sytuacaj pojawiła znów??? Nie sądze tez że był to jakis mój znajomy przebywający za granicą...
    • znowu pytanie z kategorii jezykowych eh. znacie ? uczycie sie ? latwy/ trudny ?
    • Jak wyżej- nie mam czasu oblatywać wszystkich a mąż za granicą i płacimy kosmiczne pieniądze w orange. Może gdzieś jest taniej?
    • Języki(10)

Zgłupiałam, czy ktoś może mi powiedzieć, jak nazywa się jesyk jakim posługują się w Holandii, bo do tej pory myśłałam, ze holenderski, a kolega mówi mi ze flamandzki????????????
    • Bo ja Portugalii, Chorwacji, Holandii; Hiszpanii i Włochom (jednocześnie bo sie nie mogę zdecydować).
    • Jeszcze do tej pory jestem w szoku, chociaż ta sytuacja niektórym może się wydawać normalna- spotkało mnie to po raz pierwszy i postanowiłam się tym podzielić. Otóż w moim trójkołowcu pojawiły się dwie drobne usterki właściwie nie mające wpływu na eksploatację, ale stwiedziłam, że skoro zapłaciłam tyle pieniędzy za wózek to mam prawo wymagać i zawiozłam go do reklamacji do sklepu. Wcześniej jednak zadzwoniłam do importera z pytaniem czy w ogóle coś z tym zrobią. Pani w sklepie poinformowała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się