holandia

(25 wyników)
  • Hej, od 9 lat jestem nauczycielem j. niemieckiego po studiach na uni we wrocławiu i w niemczech. Czy miałabym realne szanse na wykonywanie tego zawodu w holandii? Mam oczywiscie podwójne obywatelstwo, wiec moze jako native? Orientujecie sie tez ile zarabiaja tam nauczyciele? Bede wdzieczna za każda informacje.
  • Będę bardzo wdzięczy za wrzucenie paru tytułów książek o Holandii, Holendrach, historii Holandii i kolonii holenderskich, polityce, cokolwiek. Po polsku i angielsku. kilka sobie przywiozłem z Holandii (UnDutchables, Morskie imperium Holandii), ale proszę o dalsze wskazówki. Dzięki
  • chodzi mi też konkretnie o sytuację, kiedy obywatel Holandii jest we Francji. Ile by go kosztowały rozmowy do obcego kraju, np. do Polski?? Dużo?
  • Mam pytanko, może ktoś akurat przypadkowo się orientuje. Otóż aby pracować w Holandii jako pracownik socjalny to jakie należy warunki spełnić (szkoły kursy) czy kwalifikacje zdobyte Polsce cokolwiek dają?
  • Czy ktoś może wie jak teraz wygląda sprawa z kursami niderlandzkiego w Holandii. Interesuje mnie kurs intensywny - taki 4 razy w tygodniu po kilka godzin. Kiedys przed wejściem Polski do Uni wiem, ze był bezpłatny ale teaz ponoć to się zmieniło. Ale słysze różne opinie bo ponoć jest płatny a wciąż spotykam kogoś kto twierdzi że nie płaci. Więc sama już nie wiem jaka jest prawda. Płaci się czy nie, a jeśli tak to ile?
  • Witam, wiecie może jak wygląda sprawa z nostryfikacja dyplomu polskiej wyższej uczelni w Holandii lub Belgii. Czy tylko dyplomy z "konkretnych" uczelni mozna nostryfikować? Jeżeli taka nostryfikacja jest możliwa, jak ona przebiega? Dziekuję za pomoc, pozdrawiam, g.esveld
  • witam, we wrześniu mam troche urlopu i chciałabym pojechać do Holandii - ktoś może coś polecić, bo był i zna?? autobusem czy samolotem a może na rowerze;);) gdzie drogo a gdzie tanio ... pozdrawiam i dziękuję za pomoc
  • Prosze piszcie czym urzekła Was Holandia? Ja uwielbiam ten kraj, bardzo mi sie tam podoba. A najbardziej ich drogi rowerowe - poprostu marzenie!
  • Witam, Jakiś czas temu mieszkałam w Holandii i kupowalam tam w sklepie Albert Heijn fasole, którą używałam do robienia chili con carne. Były to dość duże ziarna fasoli o brązowym kolorze(fasola w zalwie). Niestety nie moge dostac fasoli w Polsce. Nie pamietam jej nazwy. 1.Czy wiecie moze jak taka fosola sie nazywa? 2. Albo czy znacie adres holenderskiego sklepu internetowego (moze po obrazku bym poznała te moja fasole) 3. Czy wiecie moze jaka fosola dostepan w Polsce odpowiadałaby te...
  • szukam tlumacza przysieglego tu w Amsterdamie do przetlumaczenia indexu uczelni polskiej. moze ktos wie o kims kto jest tlumaczem przysieglym polsko-holenderskim i pracue w A'damie bo w necie mi kiepsko ida poszukiwania. dzieki z gory.
  • Poszukuję tłumacza przysięgłego do przetłumaczenia tekstu.(dyplom , lista przedmiotów ,itp ).Proszę, BARDZO PILNE !
  • Chyba kiedys o tym czytalam,ale..to byla dla mnie luzna informacja. CZy wiecie jak zalatwic i co zrobic, by odbierac (jak najtaniej, oczywiscie) polskie programy w NL? (mowie o podstawowych kanalach: TVP1, 2, 3, Polsat, TVN i inne...) Bede wdzieczna za wszelkie rady i dane. Dziekuje, :)
  • Witam, zamierzam kupić tu auto. Z jakimi opłatami muszę się liczyć? Wiem o WA(OC) zależnym od marki, rocznika, wartości auta... Co więcej? No i jakiego żedu są to kwoty?
  • Chyba wszyscy wieszą za kogo dziś trzymać kciuki ! :) czako
  • Zainteresowanych prosze o kontakt na maila. Pozdrawiam, D.
  • Czy teraz po wejściu Polski do Uni mozna mieć podwójne obywatelstwo polskie i holenderskie? Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy trzeba z polskiego zrezygnować ażeby dostać holenderskie?
  • Z mojego doświadczenia wynika, że większość osób chcących się uczyć języków obcych (pamięciówki typu nauka słówek i zwrotów) nie lubi programów do nauki, w których trzeba coś wpisywać lub klikać. Ale za to chętnie "molestują" inne osoby (miałem tę "przyjemność" wielokrotnie) o odpytywanie z różnego rodzaju zabazgranych karteczek. Zrobiłem więc takie urządzenie (on-line) do nauki i "odpytywania" jednocześnie bez konieczności wpisywania, czy jakiegokolwiek klikania. Urządzenie to ...
  • Kto ma ochote na impreze sylwestrowa W Holandii? Poszukujemy przytulnego "lokalu" i uczestnikow z dobrym polskim humorem. Aanmeldingen bij emma39@gazeta.pl
  • kochani forumowicze zwracam sie z ogromna proba-pytaniem do osob, ktore wiedza cos na temat czasowej pracy i zycia w holandii. znalazlam w internecie fajne ogloszenie dotyczace tzw "vakantiewerk". okres czasu pracy jest bardzo plynny, wiec wszystko wyglada super. jedyny problem jaki mam, to znalezienie pokoju do wynajecia :/. praca jest w ede i tam tez (wspolnie z kolezanka) czegos szukamy. na razie rezulaty sa srednie, a na wiekszosci stron za wlasne ogloszenia lub za wyslani...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się