Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      holandia

holandia

(7 wyników)
    • Witam brać studencką! Zakładam taki wątek bo mam nadzieję skupić tu wysiłki osób które wyjechały postudiować w Holandii i mają coś do powiedzenia na ten temat. Jaki poziom (będę studiował ekonomię), jak z językiem (angielski znam, ale czy wystarczająco? - tego się nieco obawiam), i generalnie jakieś praktyczne info - co warto zobaczyć, gdzie się zakręcić, gdzie tanio i dobrze jadać i na co uważać. Szczególnie cenna dla mnie będzie wypowiedź Erasmusa z Uniwerku w Groningen, gdyż tam wł...
    • witam , jestem uczniem 5 klasy technikum budowlanego, i > zadecydowalem wyjechac na studia do holandii , > , chce studiowac w okolicy roterdamu , > mam staly dostemp do internetu w domu , jak by to bylo mozliwe > to prosze o pomoc , potrzebna mi jest wspulpraca z kims kto juz > tam jest , prosze a nawet bardzo prosze o pomoc, > arekadiusz leja
    • Czy sa tutaj studenci ktorzy studiuja w Holandii? Ja wlasnie studiuje w Utrecht, mieszkam juz malego w Holandii.. Jestem ciekawy czy wiecej rodakow jest tutaj na studia w kraju tulinow. Czyli odezwijcie sie!! Pozdrawiam, Lukasz z Holandii
    • I w jakim miescie? Ja osobiscie studiuje w Utrecht. Pozdrawiam, Lukasz
    • Odkad skonczylam studia mam juz tytul magistra - studiowalam w Niemczech, tytul to magistra artium M.A. Teraz zastanawiam sie, jak ten tytul tlumaczy sie za granica, i czy w ogole sie go tlumaczy? Po co jest w ogole uznawanie dyplomow? Chyba jedno nie ma z drugim nic wspolnego? Nie chce sie obnosic z tytulami i pisac w stopce emaila, albo na drzwiach domu - nie wiem tylko, co sie wpisuje np. w CV i w ogole jak to wyglada formalnie. Teraz robie nastepne studia, w Holandii, po ktorych ...
    • Mam zamiar przerwać swoje studia w Polsce i kontynuować je w Holandii. Ale jak na razie nie wiem jak to wszystko pozałatwiać, to znaczy np. tłumaczenie ocen z uczelni w Polsce - kto powinien takie tłumaczenie zrobić i zatwierdzić zaliczone semestry? - rektor? czy może po prostu tłumacz przysięgły? Jeżeli ktoś z Was posiada jakieś informacje o załawianiu spraw odnośnie kontynuacji studiów za granicą to pleeeeaseee pomóżcie!!!! :)) Jewel
    • Pomozcie! Mam do wyboru Szwecje (Malmo i Lin.. cos tam) lub Holandie (Eindhoven) Wiem tyle, ze w Szwecji jest taniej, a Holendrzy sa nie za mili... Jakie sa Wasze doswiadczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się