-
Ja od około 4miesięcy, głównie rano, najczęściej powitanie słońca zamiast kawy espresso, bo daje mi kopa na cały dzień. Dziś wyszukałam w necie sekwencję powitania księżyca, co wg mnie powinno być ćwiczeniem na wieczór ( ale niekoniecznie) a tu czytam na forum poświęconym jodze, że to się w pełni księżyca ćwiczy !? Przecież to zakrawa na jakiś przesąd, wiecie coś na ten temat?
-
Chodzę na jogę - taką bez nadbudowy metafizycznej.Po prostu ćwiczenia.Dziś usłyszałam od znajomego księdza, ze to grzech. I że dajemy się (cała grupa pań) wciągać do sekty. Z jogi nie zrezygnuję, bo mi na kręgosłup dobrze działa - ale mnie zaskoczyło...
-
wiadomosci.onet.pl/swiat/znany-wloski-egzorcysta-harry-potter-i-joga-to-dzi,1,4934553,wiadomosc.html
już nie wiem, śmiać się czy płakać...
-
Przy zapisaniu do zerówki w przedszkolu miałam zadeklarować zgodę lub nie na uczestniczenie dziecka w zajęciach z religii i z jogi.
Jest troje dzieci niechodzących na religię, ale dwoje nie chodzi również na jogę.
Jak myślicie, dlaczego?
Dodam, że odwrotnie niż u autorki tamtego wątku, u nas jest to bardzo ładnie załatwione.
29 dzieci podzielono na grupy i podczas religii jednej grupy, druga idzie na śniadanie.
-
Ostatnio wpadł mi w ręce artykuł na temat jogi i jej doroczynnego
wpływu na ciało i umysł. Tego mi właśnie teraz potrzeba, wyciszenia
i poprawy wyglądu. Jestem 1,5 m-ca po porodzie, ogólnie nie jest źle
ale nad brzuchem muszę popracować. Malutka często je w nocy więc ze
sen u mnie kiepsko, do tego starszak daje nam popalić. Czasami mam
dość, jestem zmęczona, podenerwowana. Czy ktoś ćwiczący jogę może
się wypowiedzieć czy faktycznie jest ma ona tak rewelacyjne
działanie?
z g...
-
Nie wiem czy juz było na forum, ale jestem tak zbulwersowana, ze nie mam czasu przeglądać. Ten filmik (z napisów wynika, ze krecony w Rosji) to jakaś makabra.
Łudzę się, ze to jakiś fake, fotomontaż - cokolwiek!!!
www.kciuk.pl/Joga-dla-niemowlakow-l49536
-
pomaga się wyciszyć i uspokoić skołatane nerwy?
Ciekawa jestem...
-
Czy któraś z mam tutaj piszących/czytających, posiada jakąś
broszurkę/instrukcje z pozycjami Jogi? Kiedyś, jeszcze chyba w liceum
ćwiczyłam i niestety pozapominałam wiele rzeczy, a chciałabym do tego wrócić.
Może ktoś mi pomóc?
-
Hej!!
Chodzę na jogę
, a dzielę się tym z Wami, bo zaskakują mnie efekty. Po 3 zajęciach, mam energii dużo więcej, tak, że wieczorami mam już siłe posprzątac kuchnię, poczytać dzieciom, przygotować wszystko na rano, w pracy sie nie stresuję, nie wracam padnięta, a przede wszystkim we mnie zagościł spokój. Co jak możecie się domyślać wpływa znakomicie na atmosfere rodzinną. I nawet znienawidzone studia podyplomowe, stały się ciekawe. Brzmi trochę jak bajka, sama się dziwię
Może macie pod...
-
Borykam sie z tym paskudztwem od 13 roku życia. Po ciązy jeszcze przyplątało
się jakieś zwyrodnienie. Zastanawiam się coraz bardziej nad operacją, ale czy
to w moim wieku możliwe. Może ktoraś z was ma już za sobą zabieg.
-
chodzi mi o jakąś aktywność. Nie chcę się odchudzać bo nie mam potrzeby ale z
formą kiepsko, kręgosłup dokucza bardzo. Co można ćwiczyć, robić aby go
odciążyć i wzmocnić? Pewnie pływać, problem w tym że nie umiem i zazwyczaj nie
mogę z powodu infekcji bo w sumie to mogłabym na kurs nauki pływania się
zapisać a tak kicha:(
-
...dwóch, przynajmniej;)powodów, dla których warto ćwiczyć jogę?
Najlepiej z własnego doświadczenia..
Co Wam to daje?
Naprawdę tak odpręża, relaksuje i wycisza?