joga

(16 wyników)
  • joga. (9)

bardzo pozytywnie kojarzona forma spedzania wolnego czasu, chyba dosc modna, zdecydowanie przegrywa z myciem okien. grzechem jest nazywac joge forme aktywnosci fizycznej - bardziej od samej jogi meczace bylo przebranie sie w szatni w strój do niej. pierwsze skojarzenie, ktora teraz nasuwa mi sie w zwiazku z nią jest nuda i poczucie straconego czasu - nuda w takiej formie, w jakiej sie nudzimy w nocy kiedy nie potrafimy zasnac, poczucie straconego czasu bo nic ciekawego z tej jogi ...
  • Czy wiecie, że nauczyciele tai - chi uczą "społecznie"? Zażyło mnie. Grzech nie spróbować. Joosh, czy po 3 dniach codziennej praktyki (jogi dla początkujacych)może ustapić ból głowy? Nie bolała ciągle, ale często... Ojciec powiedział, że to placebo. Nie wierzę :) I link jeszcze: www.taichi.pl/taichi/ Pozdrawiam.
  • i nie tylko. Czego to juz nie powymyslano ? przejezdzam czesto kolo tzw. GYM i widze ludzi biegajacych w miejscu, na jakichs takich tasmach podajacych czy jakby ich tam nie nazwac. Na zewnatrz przepiekna wiosna, ptaki spiewaja, dusza sie rwie ku zieleni, a spoceni, jeden przy drugim, ogladajacy telewizje, czytajacy jakies szmiry gubia swe zdrowie na tych wysiegnikach. W malenkiej ksiazeczce B. Hoffa "Tao Kubusia Puchatka" jest taki fragment mowiacy o tym, ze taoisci nie moga zrozumie...
  • Oto jak zaczynac dzien: Po przebudzeniu, powoli, podniesc swe nogi i oprzec o sciane, najlepiej pod katem prostym. Trzymac tak przez 10 minut. Czuc jak stara, zastana krew splywa w dol ciala. W tym samym czasie oddychac rowno, spokojnie i gleboko. Po 10 minutach, powoli, obnizyc nogi zginajac je w ten sposob, ze udami dotkniemy klatki piersiowej. Objac nogi wokol lydek i przyciagnac jeszcze bardziej do klatki piersiowej. Trzymac tak okolo 30 sekund oddychajac. Kto chce, moze jeszcz...
  • od października zaczynam studia w poznaniu - czy wiecie gdzie mozna tu uprawiac jogę?
  • Zamierzam w sierpniu/wrześniu zapisać się na jogę w Warszawie, które szkoły polecacie? Czy wasze życie, trochę zmieniło się po tym jak zaczeliście ćwiczyć? Co wam dała joga?
  • jak juz upasc na glebe to chociaz w jakims celu. wyobrazcie sobie lezac na ziemi (podlodze), ze unosicie sie na bialych chmurach i slonce oswietla wasze ciala. wdychajac gleboko, przeponowo, starajcie sie mentalnie skupic promienie slonca w jedna wiazke i wprowadzic wraz z wdechem do waszych splotow slonecznych. wydychajac, wyobrazcie sobie, ze ow promien slonca zaczyna rozplywac sie wewnatrz waszych cial siegajac kazdego zakamarka, relaksujac cale wasze istnienie. Po 10 minutach na...
  • Joga(17)

Witajcie, Zapewne byl juz podobny watek, ala mam nadzieje, ze nie obrazicie sie za powtorke. Mam wielka ochote zaczac cwiczyc joge. Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenie w tej dziedzinie. Czy moglibyscie podpowiedziec mi od czego zaczac. Moze znacie jakies ciekawe strony Internetowe, ksiazki na ten temat. Dziekuje za wszelkie wskazowki.I pozdrawiam serdzecznie Sonia
  • Ktoś z Was ćwiczy? Systematycznie zaczynam za miesiąc, na razie próbuję z grupą przyjaciół. Ćwiczycie?
  • joga(33)

czy ktos z was kiedykolwiek cwiczyl? czy warto zainwestowac swoj czas i potem zbierac owoce takiej decyzji?
  • Mam 32 lata, odchowane dziecko i cierpię na tzw. agorafobię. W skrócie, boję się wychodzić z domu, bo wydaje mi się, że zaraz coś złego mi sie stanie, zemdleję, umrę itp. W konsekwencji moje życie ogranicza się do czterech ścian. Lęk nawraca cyklicznie, przechodzi, jest lepiej, ale po roku, dwóch czasem trzech, powraca. Mam problemy z pracą "na zewnątrz", ale na szczęście jestem juz tak zorganizowana i w pewnym sensie pogodzona z chorobą, że wymysliłam sobie zajęcie - pracę na kom...
  • Mam męża, dzieci, pracę poza domem i robotę w domu. Ogólnie nie mam na co narzekać, ale mimo 40-stki na karku nosi mnie, chcę czegoś dokonać, znaleźć sobie jakąś pasję, wyrwać się z domu. Jednak zaraz przychodzi myśl: kto ugotuje obiad, kto dopilnuje dzieci, kto wyprowadzi psa, kto zrobi zakupy? Mój mąż nie ma takich rozterek - on się realizuje poza domem. Dzieci mają swoje sprawy. A ja siedzę sama w domu i patrzę, jak życie przecieka mi przez palce. Może Wy mnie zdopingujecie? Po...
  • ..szalenie mnie zaintrygowala! czy ktos moze eksperymentowal z hipnoza autoregresywna i zapoznal sie z samym soba w poprzednim wcieleniu?? Prosze o szczere wypowiedzi - akwizytorzy fantasy i inni szarlatani: zamknijcie drzwi z drugiej strony. pozdrawiam
  • to trend we wspolczesnym swiecie, rodem z kraju w ktorym przyszlo mi mieszkac. Trend, ktory rujnuje wszystko, tratuje kazda tradycje i podporzadkowuje wszystko swemu jednemu celowi: KONTROLI. Powiem wam cos. Celem Tarota nie jest przepowiadanie przyszlosci, tak jak celem jogi nie jest zakladanie sobie nogi za szyje, a celem medytacji nie jest zastapienie ponurych mysli wesolymi. Oto do czego dochodzi w makdonaldowie. Sprzedac glupote glupim ludziom. Kremy na zmarszczki, wydluzacze kur...
  • Zaczelam pisac o sobie w watku o samobojstwie. Przenioslam sie tutaj bo nie chce psuc tamtego tematu. kwieto napisał(a): > No ale co sie dzieje w Tobie w srodku? > Jaki jest ten stosunek? Co sie we mnie dzieje i dlaczego mysle o samobojstwie: 1. Odczuwam nieokreslony lek, raz mniejszy, innym razem wiekszy ale zawsze sie boje. Budze sie rano-odczuwam strach, w ciagu dnia, wieczorem jest nieco lepiej. Nie wiem dlaczego tak jest. Jestem dzieckiem alkoholika-takiego ...
  • LĘKI !(6)

Co mam robić ? Od jakiegoś czasu mam częste lęki, boje się np. kupowac w sklepie, niedobrze mi w dużych przestrzeniach np. hipermarketach. Czuję się wtedy okropnie wydaje mi sie ze zaraz zemdleje, trace na moment świadomość! I jeszcze pytanie czy są osoby które mają podobne doznania ?? piszcie prosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się