joga

(5 wyników)
  • Taki sobie wakacyjny wyjazd wymyśliłam i szukam teraz ofert... Jest tego dość dużo - co wybrać na co zwracać uwagę? Może lobbystki doradzą? Może byłyście kiedyś na takim wyjeździe i polecicie? Interesuje mnie tydzień gdzie w Polsce, góry, morze, Mazury - w zasadzie bez znaczenia gdzie. Najważniejsze by zajęcia były prowadzone dostępnie i w fajnej atmosferze - oczywiście dla początkujących.
  • Ja wróciłam w tym roku do systematycznej praktyki i się z tego bardzo cieszę:) Ćwiczyłam sporo w liceum, natomiast po wyjeździe na studia od przypadku do przypadku. Ćwiczę wg metody Iyengara i efekty są takie, że mam lepszą kondycję, czuję się lepiej we własnym ciele. Ponadto mi się dużo rzeczy układa i stymuluje, jak na przykład motywacja i dobre samopoczucie:) A jak jest u Was?
  • W ramach wielokrotnie zapowiadanego brania się za siebie dzisiaj zaczęłam chodzić na jogę. Może stworzymy w ramach Stołecznej Grupy Ćwiczebnej stworzymy Offtopową Podgrupę Jogiczną? Szkoła ma nową siedzibę w starej kamienicy tuż przy placu Politechniki (więc doskonały dojazd metrem), wszystko pachnie nowością i fajni, sprawdzeni instruktorzy. Jeździłam z nimi na wakacje z jogą, kiedyś chodziłam na zajęcia na Żoliborz, ale za dużo czasu schodziło mi na dojazdy. Uwaga: nikt nie wciska nam w...
  • Mam problem, trochę się garbię, tzn. jak sę zapominam, a to się często zdarza... Nieładnie to wygląda na przypadkowo zrobionych zdjęciach, czasami ktoś zwraca mi uwagę :)Moja pozycja przy biurku też przypomina paragraf... Było gorzej, trochę pomógł właściwie dopasowany stanik, ale co jeszcze mogę zrobić? Jak sobie wbić do głowy, że mam się trzymać prosto? Dodam, że trochę ćwiczę jogę kundalini, wywijam hula hop i tańczę (rzadko), ale jakoś nie wpłynęło to na moją śwadomość na s...
  • Zdopingowana marudzeniem mojego chłopa oraz skrzypieniem własnego kręgosłupa postanowiłam zainwestować w piłkę do ćwiczeń (piłkę szwajcarską?). I tu moje pytanie do Lobbystek: macie? korzystacie? polecacie? Na co zwracać uwagę przy zakupie, gdzie szukać fajnych ćwiczeń? Jedyny wątek, który znalazłam na Stoffie, to zarchiwizowany "domowy fitness". Wiem, że średnicę piłki dopasowuje się do wzrostu, ale nic poza tym:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się