Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      kami

kami

(20 wyników)
    • ktora zna ta piosenkę???? I jak to sie własciwie pisze??? Na jutrzejsza impreze musze znależc w necie.
    • Witam Muszę nagrywać zachowania córki, potrzebne to jest do postawienia diagnozy. Nie posiadam żadnej i stąd moje pytanie i prośba. Jaką kupić? W internecie jest tego tak dużo w różnych cenach i nie wiem czym się sugerować prócz ceny. Nie jest to planowany zakup więc muszę wybrać coś tańszego. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam
    • A bo taką sytuację dzisiaj miałam, że siedzę teraz i myślę co to miało znaczyć. Otóż tak się złożyło, że musiałam wziąć dzisiaj jeden ze służbowych samochodów, taki z gwiazdą. Samochód ten jest droższy i bardziej prestiżowy od mojego własnego. No i przy wjeździe do garażu natknęłam się na sąsiada, który spacerował z psem. Musiał mnie widzieć, bo czekałam z wjazdem, aż przejdą. I nic. Ani dzień dobry, ani nawet na mnie nie spojrzał. A normalnie jesteśmy w bardzo dobrych stosunkach, takich, ...
    • nie no normalnie muszę się pochwalić...wlazłam w kieckę rozmiaru M...a zawsze L a porywach XL albo XL w porywach L :) A tu proszę M-ka i nawet nie na wdechu:) Ja pierdziu laska się robię ;-) Widać aero i joga na marne nie idą...
    • Jestem mamą 3-latka. W przyszłym roku ccemy starać się o drugą pociechę. Zastanawia mi kilka rzeczy. Widzę kobiety z dwójką, trójką dzieci i zastanawiam się ile trzeba mieć pieniędzy, żeby utrzymać dziecko. U nas jest dobrze. Za jakiś czas myślimy o budowie....za 2-3lata. Nie chcemy czekać z drugim dzieckiem, aż się wybudujemy, bo różnica będzie za duża. Narazie mieszkamy w 2pokojowym mieszkanku....czy to nie przeszkoda? Jak Wy mamy z 2ką dzieci dajecie rade....macie duże mieszkanie? Dużo...
    • Zadanie z I klasy. Jak podzielić: o-kien-ko okien-ko
    • No właśnie: czterdziecha na karku i nie wiem, co dalej. Mam wykształcenie humanistyczne, pracuję w szkole i czuję, jak z dnia na dzień się wypalam. Już nie mam siły czytać tych durnych prac ( i tu się zaraz posypią gromy, ale w znacznym stopniu tak jest; może mamy nauczycielki mnie poprą?), wysłuchiwać fałszywych usprawiedliwień i tolerować rodziców, którzy twierdzą, że stosowanie wulgaryzmów to dziś norma i nie wiadomo, po co się czepiam. To oczywiście ta gorsza strona zawodu. Ale ona ...
    • koźlę = ko-źlę czy koź-lę ? źrebiątko = źre-bią-tko czy źre-biąt-ko ? późno = pó-źno czy poź-no ? późny = pó-źny czy póź-ny ? opóźnił = o-pó-źnił czy o-póź-nił ? no cholera już sama zgłupiałam...:)
    • Czy mąż mnie już nie kocha?Wczoraj po małżeńskim te ta te mój mąż poszedł sie umyć, a następnie usiadł do komputera.Na moja sugestię,że chyba nie bedzie teraz siedział tak po wszytskim odpowiedział mi :owszem będę.A na skarge że czuje sie jak dzi---ka i moze jeszcze mi zapłaci opdpowiedział,że widocznie lubie sie tak czuć i stwierdził,ze mam tylko pretensje a smam mogłam przyjść sie przytulić.To ja pytam :do czego: do niego czy do komputera bo sama juz nie wiem.
    • Proszę o kontakt mamy, które mają trójkę dzieci, a także takie które mają mały odstęp pomiędzy dziećmi np. 2 lata. Jak sobie radzicie z domem, opieką nad dziecmi, ew.odrabianiem lekcji, odbiorem ze szkół, przedszkoli itd.? Czy któraś z Was pracuje i jak wszystko sobie organizuje?? Prosze o rady i posty. Pozdrawiam, Eliza
    • Drogie mamy, Mam takie pytanie. Znowu jestem w mega-kryzysie zawodowym. Mam dość pracy, która choc intelektualnie ciekawa, jest kompletnie bez perspektyw. Wybrałabym się do porządnej (podkreslam - porządnej) firmy doradztwa zawodowego. Zbadać, do czego się nadaję, w czym mogłabym być dobra, no i może podjąć decyzję o zmianie zawodu. I teraz pytanie - czy któras z was ma za sobą taką drogę, może pracujecie jako tzw. coach. Odezwijcie się z jakimiś poradami, bo czuję, że długo tak ...
    • Czyli u mnie. Ciąża to czy nie - dowiem się za jakieś 10 dni. Do tej pory wydawało mi się, że tego stanu nie da się pomylić z niczym innym. Ale czuję się dokładnie jak w ciąży: mam mdłości, bolą mnie (mrowią) piersi, jestem zmęczona, mam smaczki na różne rzeczy. Ale - "niepewne" przytulanko było w 6 dc (bez wytrysku), wszystkie inne z zabezpieczeniem. Normalną @ miałam w Wigilię. Wątpię, czy to ciąża, bo do tej pory takie objawy miałam w 6-7 tyg., a nie w 2. Ale co to może być? Moż...
    • Kochane Dziewczyny, bardzo prosze o pomoc. Pilnie potrzebuje kogos, kto nauczylby mnie jezyka francuskiego. Szukam kogos z doswiadczeniem i raczej twardego, narzucajacego dyscypline, skutecznego i symaptycznego. Chcialabym sie uczyc np. 3 razy w tygodniu (o ile moja coreczka mi na to pozwoli:) - jest bardzo grzeczna mala dziewczynka, wiec na pewno sie uda, poza tym w czasie lekcji mamy bedzie na spacerach) u mnie w domu. Zalezy mi na czasie, bo musze nauczyc sie tego jezyka dosc szybko w stop...
    • Witajcie Dziewczyny, Mam dwóch synków (pięciolatek i 8-mio miesięczniak) i jeden wspólny pokój dla nich. Na razie jest ok. Młodszy jeszcze bawi się w łóżeczku, starszy na dywanie. Ale już niedługo mały zacznie raczkować, chodzić, wszędzie zaglądać itd. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić w pokoju pełnym najróżniejszych rzeczy starszego. Wśród tych wszystkich małych samochodzików bez kółek, klocków lego, puzzli, kredek i tego wszystkiego, czym się bawią 5-ciolatki. Mam przed ocz...
    • czy udało się wam wymyślić sposób na umieszczenie trójki dzieci w fotelikach samochodowych w normalnym aucie osobowym, czyli niby pięcioosobowym? może ktoś rozwiązał już ten problem? auto jest z tych większych, ale obawiam się że konieczne będzie przeskoczenie z auta do bryczki, ale ja mieszkam w mieście. zostają jeszcze autobusy .....hahahaha
    • Drogowych? Już głośno i w radio i telewizji. Jeżeli faktycznie rejestrują łamanie prawa to myślę ,że nie jest to zły pomysł.
    • widziałam dzisiaj stluczkę, facet wjechał w tyłek nauce jazdy. Nauka jazdy zahamowała gwałtownie 10 m przed swiatlami, a na swiatlach stał juz jeden samochód. Rzecz działa się 2 metry ode mnie. Zjechali na bok. Wyskoczył instruktor i zaczął biadolic że cały tył do wymiany itp, a ja nie widziałam żadnej ryski (stałam na przystanku, nie żebym pobiegła jakoś specjalnie sie jopić.), poza tym jechali wolno bo było czerwone. Nagle nadjechała druga L-ka i wyskoczył drugi instruktor żeb...
    • proszę zerknijcie w ten link i odpowiedzcie na dosłownie 11 pytań... będzie to bezcenny wkład w badania psychologiczne :) pozdrawiam :) www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/6378/kobiety-w-spoleczenstwie.html
    • Dziewczynki kochane poradźcie bo zglupiałam. Zadanie domowe z pierwszej klasy (wstyd się przyznać). Dzielenie wyrazu na sylaby. Kołatka. Ko-łat-ka czy ko- ła-tka? Zgłupiałam zupełnie, pomóżcie, proszę!!!
    • mamy z Warszawy, że mogłyście dzis na żywo oglądać defiladę wojskową oglądałam w telewizji i choć odbiór inny niż na żywo, to męzczyżni w mundurach zrobili na mnie piorunujące wrażenie na nic wycacani modele z wybiegów, pięknisie z odsłoniętymi klatami:) to za mundurem, panny idą sznurem...:) tak się składa, że mnie było dane mieć narzeczonego w mundurze, byłam zachwycona...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się