kami

(32 wyniki)
  • Witam, bardzo prosze o porade, sugestie.. Wybieram sie do Kuala Lumpur, Bangkoku i na ok 8 dni na wypoczynek. Wybralam dwie opcje Krabi - Railay Beach lub Ko Lipe z Langkawi ( 4 dni + 4 dni). Za druga opcja przemawia dobre polaczenie lotnice, poniewaz wylatuje do domu z KUL. Jakie sa Wasze prywatne opnie, co wybralibyscie, dziekuje.
  • Po raz kolejny chciałabym zasięgnąć Waszej opini odnośnie Tajlandii. Mój wyjazd zbliża się małymi kroczkami i postanowiliśmy, że jednym z miejsc, w których zatrzymamy się na dłużej (jakieś 5-7 dni w II połowie maja) będzie Ko Tao. W związku z tym, że miejsce jest znane z pięknych plaż i krystalicznej wody, "postój" ten będzie głownie poświecony na odpoczynek i leniuchowanie. Którą część wyspy polecacie najbardziej? Większość czasu będziemy spędzać na plaży, ale fajnie byłoby, że...
  • Zjeździłem całą Tajlandię, praktycznie prócz Samui i najbardziej zrelaksowałem się na małej wysepce Ko Samet. Jak ktoś chce się dowiedzieć więcej proszę pisać.
  • cześc, zbieram wszytskie informacje na temat DOJAZDU, pobytu na Koh Chang. Przede wszytskim jak wygląda dostanie sie z bangkoku na ko chang, jaką plażę warto wybrać, może jakieś sprawdzone hotele? Znalazłam też w internecie ze organizowane sa toury do angkor wat stamtąd. Czy ktoś potwierdza taką informację? Jeśli ktoś tam był będę bardzo wdzięczna za informację - wiem, ze wiele mozna znaleźć w necie ale wg mnie najlepiej dowiedzieć sie od osoby, która tam była. Pozdarwiam:))
  • Na przelomie marca i kwietnia wybieram sie do Tajlandii. Planuje 10 - 12 pobyt na wyspie Ko Tao. Mam w zwiazku z tym kilka pytan. Jak najlepiej jest sie tam dostac z BKK? Czy warto wczesniej rezerwowac hotel? Czy mozna tam placic kartami, czy tylko gotowka (jaka najlepsza waluta)? Moze jest jakas ciekawsza waszym zdaniem alternatywa do Ko Tao? Mam zamiar spedzic ten czas na plazy, delikatnie nurkujac z rurka, plywac, jezdzic na rowerze, ewentualnie plywac kajakiem morskim i na kite bo...
  • wybieram się w marcu z dziećmi na Ko Pangan ale podobno jest tam syficznie i plaże są lepsze na Ko Samui czy to prawda?
  • czy nocleg rezerwować z wyprzedzeniem czy na miejscu będzie taniej jadę na początku listopada i po przewertowaniu cen na różnych stronach nic w rozsądnej cenie nie mogę znalężć za nieciekawy bungalow trzeba wyłożyć 60- 70usd za 3osoby .proszę o radę ewentualnie jakieś namiary na coś ciekawego optycznie i cenowo.czy przez internet przesadzają z cenami i na miejscu jest taniej i czy nie będzie problemu ze znalezieniem czegoś
  • W sierpniu wybieram się do Tajlandii i część mojego pobytu chciałabym spędzić na jednej z tych wysp. Niestety trudno mi się zdecydować, którą wybrać. Może ktoś z Was był na obu i ma porównanie? Osobiście szukam miejsca niezbyt zatłoczonego o przystępnych cenach, a jednocześnie dającego możliwość aktywnego spędzenia czasu np w bliskiej odległości jest mała miejscowość np z centrum nurkowym, przyjaznymi barami i niedrogimi restauracjami. Czy w ogóle jest możliwe takie połączenie pr...
  • witam...byl ktos na wyspie ko tarutao lub na innych w jej poblizu?? prosze o opinie i rady??? czy warto?? pozdrawiam
  • Witam, w marcu mam zamiar spędzić 7 dni na Ko Lipe. Poradźcie mi proszę, jaki resort wybrać? Interesuje mnie domek dla 2 osób, z łazienką, bezpośrednio na plaży, ale nie w ogromnym turystycznym kombinacie, w miejscu raczej spokojnym. I podstawowy warunek, aby był dostęp do rafy bezpośrednio z plaży. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie!
  • Witam, Wybieram sie z malzonka do Tajlandii w polowie marca. Najpierw tydzien objazdowy, a potem tydzien wypoczynku. I teraz pytanie zasadnicze: ktore miejsce wybrac na pobyt - Ko Samui, czy Phuket? Jakie hotele (4*) polecacie (i dlaczego)? Bede wdzieczny za odpowiedzi! Pzdr,
  • Wyspa Kho Phangan i Kho Samui oraz nasza wyprawa do Indochin: www.ania-maciek.com
  • Witam wszystkich i prosze o pomoc. Wybieram sie z mezusiem na urlop do Tajlandi w czerwcu( tj. 31 maja) i planujemy byc tam ok 17 dni. Co prawda nie mam jeszcze nic zabuchowanego ale to nie problem. Co roku jade na last minute.Do tajlandi wybieramy sie 1 raz... wiem ze to nie najlepsza pora( deszcz). Moze ktos byl na poczatku czerwca w tym kraju i moze sie podzielic swoimi wrazeniam? Nie wiem gdzie najlepiej bylo by jechac o tej porze roku. Na poczatku myslalam o Phuket a ...
  • Napiszcie czy warto jechać do Chang Mai na trekking. Zastanawiam się czy jechać czy więcej czasu spędzić na wyspach. Ile kosztuje 3 dniowy trekking?
  • Planuje wyjazd do Tajlandia/Kambodża na początku przyszlego roku. Wiekszosc czasu mam zamiar zwiedzac, ok 5 dni chce poswiecic na wypoczynek. Prosze o porade gdzie najlepiej udac sie na ta czesc wypoczynkowa: jaka wyspa Tajlandii lub wybrzeze (nazwa), moze nawet konkretny pensjonat??? Interesuje mnie miejsce z pieknymi widokami, bez tłumu ludzi. Wielkie hotele tez nie wchodza w gre, najlepiej male klimatyczne domki. Macie moze konkretne mamiary na takie rajskie miejsce (najle...
  • W Zetce o 17 podali, ze P.I.T. odebrał Oasisowi koncesję, a jest to pierwszy krok do bankructwa. Czy ktoś może to zweryfikować? Pozdr Komarek
  • Mam mały dylemat i liczę, że ktoś bardziej doświadczony podpowie mi coś sensownego. Otóż niestety (ze względu na porę deszczową), czy stety (ze względu na inne okoliczności;-) będziemy w Tajlandii/Kambodży/Laosie w II. poł. września, jedynie przez 2 tygodnie. Ostatnie 3 dni (+ dzień przed odlotem w BKK) planowaliśmy spędzić na Phuket lub jakiejś innej wyspie na południu (Krabi, Phi, Phi, Pha Nga). Ale zastanawiam się czy ma to w ogóle jakiś sens. Pomijam już odległości, ...
  • Witam. W maju wybieram sie do Tajlandii a glownie na Koh Tao aby ponurkowac. I tutaj prosba-czy ktos byl i pomoze w wyborze bazy nurkowej i ewentualnie podpowie jak ksztaltuja sie ceny oraz w ktorej czesci wyspy wypoczywac? Ponoc niektore szkoly w cenie kursu oferuja rowniez mieszkanie-ktos korzystal?
  • czołem, właśnie wróciłem z Tajlandii...dalekie południe - większość wysp...jeśli ktoś chciałby poradzić się o cokolwiek - służę pomocą.pzdr.
  • Libia(5)

Czesc, Jesli ktos potrzebowal by jakies info, to wlasnie wroclem: Trypolitania: Trypolis, Lepcis Magna, Sabratha, Qasr al-Haj, Nalut, Kabaw, Sinaween, Derj, Ghadames, Gharyan, Sahara: Wadi Al-Hayat, Germa, Awenait, Magatgat, Ghat, Góry Acacus, Kamienny Ocean, Wadi Mathandoush, Morze Piaszczyste Ubari, Jeziora Ubari, wszystko w 15 dni. Wiza kosztuje aktualnie 150 pln, ale cena ma wzrosnac. Potrzebne: poparcie wizowe (wyrabiaja touroperatorzy w Libi - do ok. 3 tygodni), wypelniony ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się