Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kami

kami

(21 wyników)
    • mój synek ma niecałe 5msc,od jakiegoś czasu obficie się ślini,i jest bardzo marudny,zauważyłam,ze będą mu wychodzić zabki,ale o dziwo nie 1ki,ani 2 ki tylko górne 3ki.Ma wyrażne zgrubienie w tym miejscu.Czy spotkałyście się z dziećmi którym ząbki wychodziły w zupełnie innej kolejności???
    • Młody od paru dni jest w fatalnym nastroju - marudny, jęczący. Do tego nic nie chce jeść ani pic - oprócz cyca, którego doi z częstotliwościa noworodka. A dziś doszedł stan podgorączkowy... martwię się, czy to aby na pewno zęby? Dziąsła ma raczej twarde, choć widać zarys dolnych jedynek - na razie jednak daleko w głębi dziąsła... Jeśli to zęby, to czy macie jakieś sposoby na: a. jedzenie b. nieinwazyjne zbicie temperatury? stan podgorączkowy to niewysoka temperatura, nie chciałabymn juz d...
    • niestety moja mała ma teraz 17 mies.,jest nauczona ze dzwoni do niej dziadzia tata,babcia,ona trzyma tel przed soba albo kładzie go przed soba,jest głośnomowiacy i rozmawia.Zaastanawiam sie nad szkodliwoscia takich rozmów,no bo mowia ze tel kom moga byc szkodliwe,co o ttym myslicie?
    • Moja 7-mio miesięczna córka nie chce nic oprócz piersi.A było już w miarę dobrze-jadła zupki,owoce,kaszki.Może nie super-chętnie-ale zawsze.Teraz sytuacja jest taka,że nie chce nic,wprowadzamy pomału mm,bo za 4 tygodnie wracam do pracy.Ale ile dziecko może jechać na samym mleku,Na forum o rozszerzaniu diety pediatra mówi o konsekwencji,i o tym,że takie dziecko powinno jeść już urozmaicone posiłki9ryba,mięso żółtko)Wszystko fajnie,ale jak mam to podawać,skoro ona zaciska dziąsła?Próbowałam wyc...
    • starsa przyniosla cos z przedszkola i mala od wczoraj ma zaladowany nosek ceizko jej oddychac noca i dlatego kaszle czy cebion i oczyszczanie noska sola morska plus gruszka czy jeszcze cos nie chce zeby sie rowinelo (( pozdrawiam
    • Dziewczyny, co słyszałyście o wpływie telefonów komórkowych na małe dzieci? tzn, czy jest jakies zagrożenie, gdy ten jest w pobliżu? Pytam bo często używam (nie mam stacjonarnego) i już pare osób zwracało mi uwage żebym go nie trzymała w pobliżu małej.
    • moj synek ma ponad 5 miesiecy. karmie go Bebiko Omneo 2 ale ma ciagle zatwardzenie, a trwa to ponad miesiac wiec zdecydowalam przejsc na inne mleko czyli na NAN. I nie wiem czy mozna od razu na odpowiadajace wiekowi dziecka czy trzeba od NAN1? prosze o porade
    • kochane jestem mamą cudownych dzieci...synek ma 4 latka córka 3 tygodnie..dziś w nocy Wiktor się rozchorował;-(( byłam u P. dok. która stwierdziła ze raczej nic poważnego ale ostrożności nigdy za wiele( mała już jest po zapaleniu płuc) i poprosiła jeżeli mam taką możlowść żebym zrobiła izolacje starszemu dziecku np. u dziadków 2-3 dni. oczywiście dziadki odrazu po niego przyjechali ale synek za bardzo nie chciał iść z nimi płakał ..że on chce tylko ze mną i swoją siostrą...boję ...
    • Mój synek jest karmiony mlekiem Bebiko1. Ostatnio zauważyłam, że pobolewa go czasami brzuszek, pręży się i płacze. Dopiero jak puści kilka bączków to mu lepiej... ale potrafi płakac nawet 1,5 godziny. Czy mogę mu podac herbatkę koperkową czy jest za mały?
    • Witam. Czy idziecie do pracy, czy zostajecie z dzieckiem. Ja wybrałam to drugie. Czy przed urlopem wychowawczym moge wykorzytacurlop wypoczynkowy za cały rok 2007? Dzięki za odpowedz
    • ko(8)

Jaki rozmiar kombinezona kupić dla dziecka, które urodzi się na przełomie styznia/lutego?? z 62 to chyba błyskawicznie wyrośnie...?? a jak kupię większy zima się skończy szybko?:)) co radzicie??? możecie mi pomóc?:)
    • Drogie dziewczyny Mamy już pierwszy ząbek a drugi wyraźnie też się szykuje do wyjścia i myślę, że za tydzień powinny być już z nami dwa piękne szczerbolkowe zeby. zastanawiam się od kiedy i jak takie skarby myć? Może macie już jakieś doświadczenia? czekam na każde wskazówki. Pozdrawiamy Z i I
    • Hej, mam pytanko co jedzą o jakich porach i jak często. zawłasza jestem ciekawa o której podajecie ostatni posiłek, bo z tego wiem to teraz nie powinny jeść w nocy - powinny juz pomału przesypiać do rana. Jak to wygląda u Was i jak oduczyć nocnego karmienia?
    • Moja Iza skończyla włąśnie 4 m-ce i czasami(raczej rzadko) wokół ust pojawia się u niej sina obwódka. Byłyśmy u pediatry,który po osłuchaniu serduszka nic nie stwierdził ,ale skierował małą do kardiologa. Pani doktor powiedziala, że to " na wszelki wypadek".Bardzo się boję. Może któraś z Was - drogie mamy miała podobny problem i mogłaby podzielic sie informacjami nt. temat. Dodam jeszcze, że mała rozwija się prawidłowo i nie miałyśmy do tej pory żadnych "grubszych" problemów.
    • Nasz córcia ma 4 miesiące. Na razie mieści się w swojej wanience.Kiedy można przejść pod prysznic i jak to zrobić? Nie mamy wanny.Jak wygląda taka kąpiel?
    • Jak zabezpieczacie szafy z drzwiami przesuwanymi (drzwi lustrzane) przed otwieraniem. Mąż dzisiaj objeździł sklepy no i jest problem bo w lustrze dziurkę wywiercić jest trudno żeby zamontować zamek, może któraś mama ma jakiś super pomysł. Taśma klejąca odpada bo się nie trzyma, taśma dwustronna również, innych pomysłów brak
    • Ostatnio moja córka bywa bardzo marudna, przygryzala mocno smoczka ... Myslalam ze znow zaatakowała ją plesniawka... ogladajac buzię zauwazylam... ze w gornym dziąśle widac dwa białe punkciki .. na 100% zęby... :| Ale czy to nie za wczesnie??? Fakt, mała bardzo szybko się rozwija.. ale to juz mnie zaniepokoilo
    • witam, czy moze podawałyscie je od razu ,czy moze dosypywalyscie do "1 "po lyzeczce dochodzac tak do ilosci,ktore potzrebuje dziecko i czy dawalyscie rowno po skonczeniu czwartego miesiaca?Dodam,ze moja mala je bebilon.domyslalam sie,ze 2 jest bardziej tresciwa i zastanawiam czy moze namieszac cos w jej zoladeczku (przez 1,5 miesiaca miala problem z wyproznianiem sie-przeszlo jakies 2 tyg. temu)pozdrawiam.asia
    • Moje dziecię tydzień temu skończyło 9 miesiecy. I własnie dziś zauważyliśmy, że wyszły mu dwa ząbki. Dwa pierwsze ząbki :) Ale sie na nie naczekalismy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się