Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      kami

kami

(36 wyników)
    • Jezdze V-Stromem 650 i zauwazylem, ze kiedy chce zapiac 3-ke przy obrotach powyzej 4,5 tys. to nie chce sie zapiac. Musze odpuscic na "dosc dlugo" gaz, zeby obroty spadly i wtedy 3-ka sie zapina. Czy jest to normalne? Czy dla bezpieczenstwa przed naglym kopem tak sie dzieje? W przypadku innych biegow takiej sytuacji nie zauwazylem. Dzieki za odpowiedz.
    • kręcą filmy i wysyłaja na police :D
    • Jestem już starszawym jegomościem, po 60-tce. Motocykle kochałem od najmłodszych lat. Jeszcze w szkole zrobiłem kurs na motocyklowe prawko i nawet zdalem śpiewająco tzw. "egzamin wewnętrzny" i z teorii i z jazdy, ale do końcowego egzaminu mnie nie dopuszczono, bo okazało się, że nosze zbyt silne okulary. Więc, żeby zaspokoic swoją pasję, musiałem się zadowolić motorowerem marki "Ryś" - taki kiedys produkowano - no i nakręciłem nawet na nim kilkanaście tysiecy km, zanim się wreszcie ni...
    • Witajcie, Nie mam zbyt wielu znajomych, szczegolnie w Wawie, do ktorej niedawno sie przeprowadzilam. chcialam poznac troche ludzi z tego Waszego swiata, gdzie sie spotykacie ... Jezdze na gs 500 suzi i chetnie poodpisuje, najlepiej w wieczory bo praca nie zawsze pozwala;-) Podzielcie sie wrazniami z moto i nie tylko... mozna tez na malgoska28x@gazeta.pl pozdrawiam
    • ko...a(11)

Dlaczego wsyztsko zdaraza mi sie przed domem chcialem obkrecic motor na asfalcie posypanym piaskiem i okazla sie za ciezki i pier...lnol zlamalem klamke hamulca ko..a 40z w plecy :/
    • Mam 16 lat (prawie 17) prawo jazdy kat. A1 i motorek Honde Rebel 125 z 96' w stanie idealnym. Na wakacje chciałbym gdzieś tym pojechać (z pasażerem) , najchętniej za granicę. Problem w tym że nie mam żadnych znajomych którzy jeżdzą na motorach turystycznie i nie wiem jak sie do tego zabrać. Chciałbym pojechać nad Balaton,lub gdzies gdzie mi doradzicie, pod namiot .Wiem że to troche szalony pomysł i prosiłbym o udzielenie informacji - jak daleko mogę zajechać w jeden dzien (motor r...
    • No jak w temacie.Widziałem fotke czarnej SV650 z dwoma IXIL-ami przy zadupku.Śliczna była:D P.S.A-wiem gdzie:D : www.scigacz.pl/index.php?document=893 fota nr 2 oczywiście;) Pozdrawiam:)
    • hej generalnie o yamaha xj 600 s diversion w necie mozna znalezc chyba wszystko. poczytalem. niepokoi mnie tylko jedno: w 1996 zmieniono podobno gaźniki ("otrzymały elektryczne podgrzewanie zapewne po to by wyeliminować problemy z rozruchem przy niskich temperaturach. Były one nagminne a winę ponosiły źle dobrane dysze rozruchowe.") moze sie ktos podzielic doswiadczeniami jak to jest z odpalaniem maszyny w niskich (jak niskich?) temperaturach? bardzo uciazliwe? czy faktycznie az ta...
    • Dzisiaj inteligentny Pan z obslugi stacji zalal mi SV-ke ropa w zwiazku z tym napiszcie co mam dalej zrobic. Ujechalem motocyklem 200m i zgasl. Wiem, ze trzeba spuscic wache z baku, pompki paliwa, przewodow i chyba z wtryskow. Tylko nie mam pojecia jak sie zabrac do wtryskiwaczy??? Dajcie znac jak mozna spuscic z nich wache! Rocznik 2004! Napiszcie mi tez co moglo sie stac z silnikiem. To jest bardzo pilne-jestem na urlopie 200km od domu! Z gory dzieki za wszelkie rady! Pozdrawi...
    • Yuppii!!!
    • Potrzebuje opinii użytkowników rf-y na temat tego moto,slabych i mocnych stron i na co zwracac uwage i tego typu info.czy moze lepiej pociulac dluzej i wybrac zx-9 albo thundera?a moze cos innego ciekawego?pozdro :)
    • Poszukuję opisu z testu porównawczego;Suzuki SV 100 i zdaje się Yamahy Fazer oraz jeszcze jakiegoś motocykla. Czy wie ktoś w którym numerze mogę to znaleźć? Szukałem już we własnym archiwum,ale bez skutku. A pamiętam ,że gdzieś już takie porównanie widziałem. Pomożecie ? ;))
    • czesc niedlugo skoncze 16 lat i mam w planie zakup hondy nsr 125r. prosze napiszcie co sadzicice o tym motorku czy bedzie dla mnie dobry jako poczatkujacego motocyklisty (przesiadka z rometa ogara 200 :D ) prosze tez o wszelkie informacje dotyczace mozliwosci tuningowania tej hondy - jakie akcesoria, ile kosztuja, ile daja itd. oraz o jakies linki zwiazane z nsr-ka. pozdrawiam wszystkich zapewne starszych motocyklistow :)
    • mam skuter jedzie mi 100 ale mam zamiar zrobić wymażone A (prawo jazdy) nie wiem co kupić by nie srobić sobie krzywdy ani nikomu innemu. W swojej ,,karierze'' mam jazdy na Yamasze Raptor (quad) i różnych 125 kach jednak cały czas mam skuter jako ,,całodobowy'' środek transportu. Czekam na pomoc (marze o r6) POZDRAWIAM wszystkicccccccch
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie,zgodnie z tematem mam dylemat nad kupnem jednego albo drugiego motorka, jest tu może ktoś kto zna się co nie co na tych dwóch ,lub miał kontakt z tymi motorami, bardzo mi na tym zależy :), o tuż czytałem już sporo na wszelakich forach o tych motorach ale nigdzie nie mogłem odszukać odpowiedzi na moje pytania. A więc interesuje mnie przede wszystkim fakt czy z dźwiękiem NSR-ki można coś zrobić, na niskich obrotach i jak stoi brzmi dokładnie jak kosiarka...
    • Czesc Chce swojej drugiej polowie kupic jakis sprzet do wyzycia sie :) Wczesniej jezdzila na aprili tuareg 50 ccm i nawet niezle jej szlo. Aprilka zostala sprzedana wiec trzeba cos zakupic, i tu moja uwage przykula yamaha tw 125. Chodzi mi o motocykl "enduropodobny" ale koniecznie musi byc z rozrusznikiem elektrycznym (zrazila sie do kopniaka po nieudanych probach odpalania mojej dr-ki:) )i najlepiej 125ccm no albo 250. Tw spelnia jakoby te wymagadnia nawet ponoc i estetyczne, al...
    • Witam. Potrzebuję rady, wczesną wiosną chcę kupić moto, niestety jeżdziłem ostatnio ok.8 lat temu i to na "zabytkach" więc nie wiem zbytnio czy mój wybór jest trafiony jak na powrót za stery!!Szukam motocykla za ok.13 tyś. do jazdy w terenie jak i po mieście,chciałbym też od czasu do czasu wybrać się na dalsze wypady.Niestety nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji na temat SLR 650.......i czy jest to wygodna maszyna dla kolesia który ma 187cm wzrostu? i chciałby czasami kogoś zab...
    • ewentualnie jakaś 5-setka jak er-5 Ma to być pierwszy mój motocykl, no i żeby to był taki sportowo turystyczny. Czy bandit 600 lub hornet 600 to za duży? Jak myślicie 2 cylindy na początek wystarczą czy 4. No i jeszcze chodzi mi o kulturę jakby to powiedzieć momentu obr. Aby silnik był bardzo elastyczny i przebieg momentu miał w jak najwiekszym przedziale obrotów. To chyba na tyle. Jeżeli coś chcecie doradzić to chętnie wysłucham. dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
    • Ostatnio zdałem prawo jazdy na kategorię A i chciałbym sobie kupić motocykl zastanawiam się czy bardziej odpowiedni dla mnie będzie kawasaki ninja 250 R czy ZX-6R. ( od 10 roku życia jeżdżę simsonem s51 a od 2 lat zdaża mi się jeździć przynajmniej raz w tygodniu kolegi hondą cbr 125 i kilka razy zdażyło mi się jeździć mocniejszymi motocyklami np hondą NTV 650 revere i suzuki gsx 750f)
    • Jestem posiadaczem Jawy350 i mam mały problem moja maszyna niszczy mi ma jednym gaże świece zapłonową i nie wiem co może być przyczyną. Jeżeli ktoś może mi pomóc to proszę o kontakt na adres profesoriaxa@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się