niunka24 21.11.06, 20:42 Jaki rozmiar kombinezona kupić dla dziecka, które urodzi się na przełomie styznia/lutego?? z 62 to chyba błyskawicznie wyrośnie...?? a jak kupię większy zima się skończy szybko?) co radzicie??? możecie mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunka24 kombinezon,jak rozmiar? 21.11.06, 20:43 coś mi się za szybko klinęło miało być taK: Jaki rozmiar kombinezona kupić dla dziecka, które urodzi się na przełomie styznia/lutego?? z 62 to chyba błyskawicznie wyrośnie...?? a jak kupię większy zima się skończy szybko?) co radzicie??? możecie mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: kombinezon,jak rozmiar? 21.11.06, 20:48 hm...to zależy jak długie się urodzi. Moja córa miała 60 cm, więc 62 rozmiar całkiem odpadł. Jeśli przewidujesz duże dziecko kup 68 ( moja córa ma teraz 68 i kupiłam 80 by calą zimę przechodziła w jednym) Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: kombinezon,jak rozmiar? 21.11.06, 20:52 dzięki a nie wiem,jakie dziecko przewiduję... czyli jak kupię 80m to nie będzie w nim się topić, jeśli urodzi się np. 58? wiem, że to naiwne pytanie,ale jak nszybiko dzieci rosną??? jak szybko wyrastają z ubranek??? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
luciii mój teraz ma 62-68 rozmiarówkę ciuszków, ale w 21.11.06, 20:54 80 kombinezonie się zgubił i trzeba było szukać mniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: kombinezon,jak rozmiar? 21.11.06, 20:58 niuńka jak urodzi się 58 to się utopi wystarczy 68 cm Odpowiedz Link Zgłoś
aga.bog Re: kombinezon,jak rozmiar? 21.11.06, 21:07 ja rodziłam w połowie grudnia i też miałam ten problem. Mój synek po urodzeniu ważył 3200, nosił rozmiar 56 i jego pierwszy kombinezon to było 62. Ale za miesiąc był mu już za mały. Rozmiar 80 ma teraz, więc po urodzeniu by w nim zginął. Natomiast duże dziecko pewnie by się w 62 nie zmieściło. Moja rada jest taka: Popytaj wśród znajomych, czy nie mają kombinezonów, wogóle ubranek do pożyczenia. Ewentualnie poszukaj w "lumpkach" używanych, z materiału, który można prać w wysokich temperaturach. Warto mieć kombinezony w dwóch różnych rozmiarach, a nowe są bardzo drogie. Inne rozwiązanie to usg tuż przed terminem porodu, lekarz może wówczas określić w przybliżeniu wagę dziecka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii a nie lepiej upatrzyć sobie ze trzy typy kombinezo 21.11.06, 20:53 nów, pokazać facetowi i najlepiej zapisać nazwy na kartce w kolejności od najbardziej chcianego [te dwa pozostałe to w przypadku, dyby pierwszego czy drugiego już nie było], a jak dzieciątko przyjdzie na świat zlecić mu zakup odpowiedniego rozmiaru, znając już "wymiary" maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 lepiej, ale...... 21.11.06, 20:59 ale teraz mam okazje dostać za darmo)) a potem ta okazja już minie.. a niestety 68 nie ma, wrrr mam wybór 62 albo 68. albo inne ciuszki wybrać po prostu. może tak zrobię dziekuję Wam za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś