mamalgosia 26.10.12, 20:02 Co zrobić na obiad jutrzejszy, zwykły, szybki, dla 3 facetów. Mam 3 grubsze kiełbasy. Przychodzi mi na myśl tylko tortilla. Help me Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 20:30 A nie mozesz ich po prostu dodać do już podpieczonych ziemniaków i dopiec razem? Do tego musztarda i sur z kap kisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 21:10 Niby mogę. Ale musiałabym najpierw ugotowac te ziemniaki, a poza tym dzisiaj były takie odsmażane (z rybą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 21:22 Zwykły, szybki i niezdrowy: - frytki - smażona kiełbasa w "odcinkach" ponacinana w dwie strony na skos - ładny jeż wychodzi - surówka dla równowagi zdrowotnej Faceci będą przeszczęśliwi - zwłaszcza jak to piwo dorzucisz na popicie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 23:29 A smażona na patelni, czy razem z frytkami? Bo nie mam jak oddzielnie to chyba mi się nie chce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 00:07 No kiełbasa na patelni, a frytki w garze z olejem, frytownicy, piekarniku albo w mikrofalówce. A co tu się ma nie chcieć??? Jedno się robi i drugie w tym samym czasie niezaleznie od siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:33 Mam tak skonstruowaną kuchnię, że frytownica musi stać na zamkniętej kuchence, na tym szklanym wieku. Tak że patelnia odpada. Ale dzięki za pomysł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.adsl.alicedsl.de 26.10.12, 21:45 piure ziemniaczane, smazona kielbasa z duza iloscia cebuli duszonej Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 22:36 kiełbasa duszona z cebulką kiełbasa podsmażona, jak wyżej powiedziano fasolka po bretońsku z kiełbasą ziemniaki pokrojone w plasterki usmażone z plasterkowaną kiełbasą i cebulą koreczki z kiełbasy, sera, ogórka kwaszonego, spięte wykałaczką pierogi/naleśniki z podziabaną na drobno kiełbasą, pieczarkami i przyprawami wedle uznania kanapki z kiełbasą i żółtym serem kiełbasa z rożna, na ognisko panowie sami zbierają drewno i sami rozpalają kiełbasa i czipsy, ale to wersja dla leniwców. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 23:30 A czy ziemniaki można usmażyć surowe? Jakby je pokroić w cienkie plastry, to ile czasu by sie musiały smażyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 23:37 Jaasne! Z piętnaście minut na oleju i będą gotowe... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:34 Ironia, czy prawda? Serio nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 08:14 mozna tez zrobic gulasz(kielbaski z papryka) i podac z bagietka, albo innym chlebem, bulka Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:35 Tak, też o tym pomyślałam. Tylko, że ww faceci nie jadaja papryki. I warzywa tez nie bardzo, czyli gulasz sprowadziłby sie do kiełbasy s cebulą i sosem. Chyba zrobię żur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość kiszka tak latwo z cebula, IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.12, 10:14 mamalgosia napisała: > "S cebulą" :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: tak latwo z cebula, 27.10.12, 15:40 Zrób makaron z kiełbasą pokrojoną w kostkę i podsmażoną lekko na patelni. Posypać możesz tartym żółtym serem. to najłatwiejsze i najszybsze danie, jeśli nie chcesz upiec na blasze w piekarniku frytek razem z kiełbasą naciętą na jeża. Odpowiedz Link Zgłoś