Dodaj do ulubionych

pilne - 3 kiełbasy

26.10.12, 20:02
Co zrobić na obiad jutrzejszy, zwykły, szybki, dla 3 facetów. Mam 3 grubsze kiełbasy. Przychodzi mi na myśl tylko tortilla. Help me
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 20:30
      A nie mozesz ich po prostu dodać do już podpieczonych ziemniaków i dopiec razem? Do tego musztarda i sur z kap kisz.
      • mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 21:10
        Niby mogę. Ale musiałabym najpierw ugotowac te ziemniaki, a poza tym dzisiaj były takie odsmażane (z rybą)
        • Gość: beata_ Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 21:22
          Zwykły, szybki i niezdrowy:

- frytki
          - smażona kiełbasa w "odcinkach" ponacinana w dwie strony na skos - ładny jeż wychodzi
          - surówka dla równowagi zdrowotnej

Faceci będą przeszczęśliwi - zwłaszcza jak to piwo dorzucisz na popicie :-)
          • mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 23:29
            A smażona na patelni, czy razem z frytkami? Bo nie mam jak oddzielnie to chyba mi się nie chce;)
            • Gość: beata_ Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 00:07
              No kiełbasa na patelni, a frytki w garze z olejem, frytownicy, piekarniku albo w mikrofalówce.

A co tu się ma nie chcieć??? Jedno się robi i drugie w tym samym czasie niezaleznie od siebie :-)
              • mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:33
                Mam tak skonstruowaną kuchnię, że frytownica musi stać na zamkniętej kuchence, na tym szklanym wieku. Tak że patelnia odpada.
                Ale dzięki za pomysł:)
    • Gość: x Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.adsl.alicedsl.de 26.10.12, 21:45
      piure ziemniaczane, smazona kielbasa z duza iloscia cebuli duszonej
    • doral2 Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 22:36
      kiełbasa duszona z cebulką
      kiełbasa podsmażona, jak wyżej powiedziano
      fasolka po bretońsku z kiełbasą
      ziemniaki pokrojone w plasterki usmażone z plasterkowaną kiełbasą i cebulą
      koreczki z kiełbasy, sera, ogórka kwaszonego, spięte wykałaczką
      pierogi/naleśniki z podziabaną na drobno kiełbasą, pieczarkami i przyprawami wedle uznania
      kanapki z kiełbasą i żółtym serem
      kiełbasa z rożna, na ognisko panowie sami zbierają drewno i sami rozpalają
      kiełbasa i czipsy, ale to wersja dla leniwców.
      • mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 26.10.12, 23:30
        A czy ziemniaki można usmażyć surowe? Jakby je pokroić w cienkie plastry, to ile czasu by sie musiały smażyć?
        • Gość: ttt Re: pilne - 3 kiełbasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 23:37
          Jaasne! Z piętnaście minut na oleju i będą gotowe...
          • mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:34
            Ironia, czy prawda? Serio nie wiem
    • mamalgosia Re: siedmiodaniowy obiad: 26.10.12, 23:28
      Synowie są nieletni:)))
    • mhr2 Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 08:14
      mozna tez zrobic gulasz(kielbaski z papryka) i podac z bagietka, albo innym chlebem, bulka
      • horpyna4 Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:24
        Można coś w rodzaju leczo.
      • mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:35
        Tak, też o tym pomyślałam.
        Tylko, że ww faceci nie jadaja papryki. I warzywa tez nie bardzo, czyli gulasz sprowadziłby sie do kiełbasy s cebulą i sosem.

Chyba zrobię żur
        • mamalgosia Re: pilne - 3 kiełbasy 27.10.12, 09:35
          "S cebulą" :))))))
          • Gość: gość kiszka tak latwo z cebula, IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.12, 10:14
            mamalgosia napisała:

> "S cebulą" :))))))
            • aqua48 Re: tak latwo z cebula, 27.10.12, 15:40
              Zrób makaron z kiełbasą pokrojoną w kostkę i podsmażoną lekko na patelni. Posypać możesz tartym żółtym serem. to najłatwiejsze i najszybsze danie, jeśli nie chcesz upiec na blasze w piekarniku frytek razem z kiełbasą naciętą na jeża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka