aga_koska 29.05.13, 10:30 Rozpoczynam sezon i szukam dobrej, tradycyjnej kiełbasy, która nie straci smaku podczas grilowania. Możecie coś polecic? która z obecnych na rynku smakuje najlepiej? Gdzie takiej szukac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: Dobra kiełbasa na grila 29.05.13, 10:56 a nie wytną za taką reklamę? :> jak nie, to polecam Morliny, kiełbasa z szynki pakowana po chyba 5 sztuk Odpowiedz Link Zgłoś
karo.8 Re: Dobra kiełbasa na grila 29.05.13, 11:34 wypróbowałam rożne. zostałam przy wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dobra kiełbasa na grila 29.05.13, 11:37 tez tak myslalam, teraz juz poznalam wiecej podobnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_nudziara Re: Dobra kiełbasa na grila 29.05.13, 12:16 Witaj. Każda kiełbasa jest dobra,byleby tylko nie była to: parówka, serdelki,salami,czy gruba. Dobra jest nawet śląska, czy podwawelska, zależy jaka jest w Twoim regionie.Ale jak wspomniałam tylko musi być z tych cienkich. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Dobra kiełbasa na grila IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 13:31 grillowy od Szubryta Odpowiedz Link Zgłoś
re12nia Re: Dobra kiełbasa na grila 29.05.13, 13:50 Moja rodzina woli mięso,napewno zdrowsze i bez chemii.Czyli podudzie z kurczaka,pierśi z kurczaka. A z kiełbas to w moim rejonie Polski-najlepsza jest zwyczajna od Gierszewskiego z Brus. Pozatym wedliny super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Dobra kiełbasa na grila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 18:35 z tymi podudziami i piersiami drobiowymi dyskusyjna teza, szczegolnie przy szerokiej wiedzy nt. antybiotyków, sposobów hodowli, itd.. jeśli już, to wybieraj mięsa indycze jeśli faktycznie chcesz mieć zdrowiej lub kupuj w znajomym gospodarstwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Dobra kiełbasa na grila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 22:29 kiełbasa nowosądecka "produkowana" przez JAF Pilica ( ich punkty sprzedaży są na ogół jako tzw "rzeźnik" przy biedronkach); możecie być zdziwieni, bo nie jest to typowa kiełbasa grillowa, ale gwarantuje że po pierwszym spróbowaniu się przekonacie ( cały tłuszcz z tej kiełbasy sie wytopi na grillu); REWELKA! Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Dobra kiełbasa na grila 30.05.13, 12:07 Produkty wędzone średnio nadają się na grilla, zwlaszcza, gdy powstają na nich przypalenia szkodliwe dla zdrowia. Gdy produkt jest wędzony, to są one jeszcze bardziej szkodliwe. U nas kiełbasa tylko taka idzie wlaściwie na grilla (surowa) tiny.pl/hsxhl Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Dobra kiełbasa na grila 30.05.13, 18:29 Dokladnie tak. Wiekszosc wedzonych kielbas sie nie nadaje. Dla mnie kroluje typowy niemiecki 'bratwurst' i jego odmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
referee Re: Dobra kiełbasa na grila 01.06.13, 00:05 Kiełbasa, kiełbasą, ale ważny jest też dobry schłodzony browar. Odpowiedz Link Zgłoś
brendaa Re: Dobra kiełbasa na grila 20.07.13, 10:40 ja tez uwielbiam niemieckie bratwurst!!! to najlepsza kielbasa na swiecie, a jesli wkoncu dostepna jets w Polsce to lece na zakupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dobra kiełbasa na grila 20.07.13, 10:50 no tak calkowicie sie z toba nie zgodze, bo robie polskie zwaczajne kielbaski ktore potem ida na gryla, to sa dwa rozne smaki jednak ta zwyczajna jest dla mnie smaczniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz0987 Re: Dobra kiełbasa na grila IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.13, 20:40 Teraz trudno o dobrą kiełbaskę. Ile się człowiek musi nalatać za swojską wędlina. kiedyś u mnie w mieście był sklepik z taką domową, wędzoną szynką.... nie wiem, czmu zamkneli. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Dobra kiełbasa na grila 30.12.13, 07:40 najlepsza to ta taka zwykla co to niegdys nadziewali na metalowy kij i potem to w bulke z musztarda, niam niam !! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x dobre wyroby rozchodzą się bez reklamy, IP: *.unitymediagroup.de 28.01.14, 16:42 dostępne są tylko dla wtajemniczonych :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaika Re: dobre wyroby rozchodzą się bez reklamy, IP: *.skierniewice.vectranet.pl 04.05.14, 12:10 osiedlowe sklepiki to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbasa. Re: dobre wyroby rozchodzą się bez reklamy, IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.14, 08:18 Dobra podwawelska, śląska, toruńska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: dobre wyroby rozchodzą się bez reklamy, IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.14, 09:27 Ja kupuje właśnie w sklepie na osiedłowce, w Karczewie. W samej wawie ciężko o jakąś dobrą wędline, wszystko jakieś takie nieświeże. A tak, zamawiam sobie sklepie w Karczewie na Żaboklickiego i mam przynajmniej dobre i niezeschnięte mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: no i gupio wyszło 13.05.14, 13:50 kliknij sie sama w kosz, ja tez to zniknie :) wszystko przez tego vegetrolla-schizola ktorego juz wycieli :) mmagi napisała: > > bo to bie było do założycielki watku:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KICIA Re: Dobra kiełbasa na grila IP: *.bredband.comhem.se 15.05.14, 14:55 Mieszkam w Szw. i kupilam ostatnio w " LUCU FUUD " polskie parowki z kurczaka w plastkowej oslonce. TO BYLA TRAGEDIA!!!! Cos obrzydliwego!!! Mialam wrazenie, ze jem zmielone kartofle z farba udajaca cos czego w tym "SYFIE!!!" nie ma!!! Jak ten cholerny producet moze cos takiego sprzedawac ludziom???!!!! Juz takich przekretow i oszustow jak w Polsce to chyba nie ma nigdzie!!!! Gdzie te kontrole? Gdzie jest jakas norma dopuszczalna, aby w takienagminnej skali ludzi nie truc i oszukiwac????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Dobra kiełbasa na grila 15.05.14, 15:31 że niby jaki producent? napisałaś o tym do producenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Dobra kiełbasa na grila IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.14, 08:54 Salsiccia tez wspaniala, Odpowiedz Link Zgłoś