Gość: anew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 00:24 Mąż kupił wędzoną kiełbasę z Lidla,tylko ja nie mam pojęcia do czego mogę jej użyć.Ta kiełbasa jakaś dziwna,długa i płaska.Będę wdzięczna za rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela Re: Wędzona kiełbasa do czego? 13.03.09, 01:53 Do wszystkiego :-) Na kanapki, na tosty, wkrojoną do jajecznicy. Możesz wrzucić do żurku czy białeg barszczu, do zupy fasolowej, do leczo albo innych jednogarnkowych potraw warzywnych, w których chcesz posmak wędzonki, do kapuśniaku, do zapiekanek z makaronem czy ziemniakami. Do wszystkiego w zastępstwie boczku - oczywiście, smak i aromat będą nieco inne, ale na pewno doskonale się wpasują. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: Wędzona kiełbasa do czego? 13.03.09, 14:35 Prawie do wszystkiego :-) możesz zrobić jajecznicę, pizzę lub "spaghetti" Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Wędzona kiełbasa do czego? 13.03.09, 19:07 No i do bigosu,fasolki po bretońsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Wędzona kiełbasa do czego? IP: *.ds3.agh.edu.pl 13.03.09, 21:13 jw,ewentualnie jako bicz na męża jak jeszcze raz kupi coś czego nie będziesz wiedziała jak użyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Wędzona kiełbasa do czego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 22:59 Wszystkim dziękuję za podpowiedzi i wezmę pod uwagę ten bicz,ale się uśmiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś