-
Cała sprawa - kompletna bzdura. Kierowanie gangiem, może prokuratura dorzuci jeszcze narkotyki, wymuszenia, morderstwa itd. Że część podpisów mogła być zdobyta podstępem - być może, że część podpisów mogła być podrobiona - być może, nie wiem. Cała sprawa pachnie mi jednak próbą zniszczenia osoby niepokornej (przyznaję kontrowersyjnej), która nie poddała się ustrojowi PRL i obecnej III RP. Gdy w walce politycznej wykorzystuję się prokuratury i aparat ścigania - to świadczy fatalnie o stanie de...
-
A GW ciągle pracuje na polepszenie mojego humoru hurtowo ignorując fakty :D
-
Można mieć tylko cichą nadzieję, że Minister Kultury powierzy tą funkcję osobie która się sprawdziła i ma odpowiednią wizję na działalność ECS. Sądzę, że najbardziej odpowiednią osobą byłby [b]Bogdan Lis[/b], który udowodnił kierując Fundacją Centrum Solidarności, że ma taką wizję o czym świadczyły efekty jego działalności.
-
PIS potrafił kompletnie zabałaganić TVP w ciągu jednej doby. Kadencja ma takich dób tysiąc - ileż oni są w stanie "zdziałać" w skali kraju ! Tylko ich wybierzcie - idioci !
-
No tak, gdyby byl Balcerowicz to inflacja wyniosla by 1% a wzrost PKB -3,7%.
Znamy te pomysly na chlodzenie.
-
zgroza. nie dostał awansu, chciał się zastrzelić, drugiemu nie spodobała się
decyzja przełożonego i też strzela. ciekaw jestem jakby zareagowali w sytuacji
realnego zagrożenia.
-
PRL byl panstwem prawa? Tak jak IV RP Kaczynskich? Dobre....
-
Trudno nie zgodzić się z rosyjskimi wnioskami. Pozostaje do wyjaśnienia dlaczego pilot podjął tak dramatyczną w skutki decyzję. Ja na jego miejscu wylądował bym na lotnisku zapasowym,wysiadł z samolotu i przyjechał do Polski pociągiem. Wolał bym zostać oskarżonym o dezercję niż wykonywać polecenia szaleńców. Brak odpowiedzialności za życie swoje to jeszcze pół biedy. Narażanie innych na niebezpieczeństwo to grzech. Słowa te kieruję nie do pilota,ale za pośrednictwem prezesa PiS Jarosława Kacz...
-
A propos pisarzy - żywych i martwych - i ich ewentualnego wpływu na sprzedawalność książek...na szczęście Pan jeszcze żyje - w każdym razie wszystko na to wskazuje - a mimo to niektóre z Pana książek -najwcześniejsze, wydane w latach 1993-98 - są nie do zdobycia. Może mógłby Pan przekonać swoich wydawców, że powinni je koniecznie wznowić. Zapewniam Pana, że znaleźliby się czytelnicy, którzy przeczytaliby je z dzikim entuzjazmem, nie oczekując żadnych akcji promocyjnych, tańców na lodzie i in...
-
co to za wynalazek ten THIN TANK.
nie możecie gamonie w jakimś ludzkim a nie w psim języku pisac??
-
Ciekawe, co się dzieje z ustawą kompetencyjną? A co z Traktatem
Lizbońskim? Kaczyński za wszelką cenę chce głośno istnieć w
polityce - a to referendum, a to szastanie na lewo i prawo wetem, a
to wciskanie się na siłę do Brukseli. Tylko - w imię czego nie
pozwala rządzić na tyle skutecznie, żeby mnie się żyło lepiej? Jak
długo jeszcze będzie pokazywał swoją małość i małostkowość? W Polsce
jest system parlamentarno-gabinetowy, nie prezydencki. I proszę,
żeby wreszcie to przyjął do...
-
POkraczne pajace nie potrafią niczego. Nawet gdyby krajowi i zagraniczni
mocodawcy im pozwolili to i tak nie są w stanie niczego dobrego zdziałać.
Dlatego dziwię się ludziom, którzy dali się w tak prymitywny sposób
zmanipulować i zagłosowali na PO. Ale ci, którzy nadal ich ślepo popierają, to
kierują się nienawiścią albo głupotą. Przepraszam, nie mogą się kierować
głupotą, to ona nimi kieruje.
-
fajna babeczka ta Marina