kierowany

(12 wyniki)
  • Mam za sobą próby z tarotem i o nich względne pojęcie ale nurtuje mnie pytanie: co lub kto powoduje, że karty układają się w odpowiedni sposób i odpowiadają bardzo wyczerpująco na pytanie.Nie chodzi mi o możliwości interpretacyjne stawiających karty.Rozkłady przytaczane na owym forum potwierdzają tylko że symbolika poszczególnych kart tarota dla każdego z was jest prawie identyczna.Ale co jest w tych kartach że wiedzą jak się dobrać, przecież to tylko kartoniki z obrazkami?
  • sen(4)

Dzisiejszej nocy znów miałam bardzo wyrazisty sen. Co jakiś czas śnie że kieruje samochodem i odbieram to jako dosłownie możliwość kierowania własnym życiem, bo mam wpływ w którą stronę pojadę, czy skręcę, dodam gazu lub zwolnię. Ten konkretny sen miał parę szczegółów: jechałam sama w aucie bez pasażerów (raz: jestem sama z życiem), gdy inny samochód przede mna sie zatrzymywał to ja też ale jakoś niezdarnie z opóźnionym refleksem i musiałam lekko w prawą str zjechać, aby nie uderzyć w zderza...
  • On wnosi [b]krol kielich[/b]- niezdecydowanie, sam nie wie czego chce? w głowie [b]6 monet[/b] - potrzeba równowagi? czy tez cos za cos? w sercu [b]rycerz monet[/b]- zablokowany jest na uczucia, nie chce zmian? na zewnątrz [b]rycerz buław[/b]- pokazuje ze jest dobrze, niczym sie nie przejmuje? flirciarz? Ona wnosi [b]wisielec[/b]- nic nie wnosi sobie wisi i obserwuje w głowie [b]królowa monet[/b]- takie raczej chłodne podejście i tez dumne? w sercu[b] wieza[/b]- no tu tylko gruzy ...
  • Jak narazie to tylko się uśmiechamy do siebie -bo jakoś tak brakuje okazji do głębszego zapoznania się ze sobą ... Postawiłam karty na pana , który zdaję się aż nadzbyt ma chęci na znajomośc ze mną(daje mi znaki) ale wolałam się podeprzeć kartami dla pewności.. jakie są uczucia i zamiary pana X wobec mnie? [b] 1. Co on o mnie myśli: 7 kijów 2. Co on do mnie czuje: 8 kielichów 3. Jak ma zamiar postępować: Król mieczy 4.Jaki jest jego cel odnośnie mnie: Król kielichów ...
  • [b]co mysli 3KIJE (9mieczy)..[/b]Myśli , o tym , ze znajomość , która mogła być dla niego flirtem zaczyna w inną stronę sie kierować .Nie udało mu się rozkecić znajomośći i teraz tym sie cały czas martwi , że okazja przeszła mu koło nosa. [b]co mowi 10MONET (Rycerz kijów) [/b] Rycerz kijów lubi przygody i jak go impuls poniesie to może swoje plany omówić przed innymi .Tym bardziej , że wg mnie on rozmawia o mnie bo to kijowy (działanie) [b]co czuje RYDWAN [/b] Różnie raz tak raz tak...
  • Witam wszystkich, którzy tu zajrzą. Jak to często bywa zainteresowania ezoteryczne z czasem rozszerzają się na inne dziedziny niż te którymi się obecnie zajmujemy.Takoż ze mną jakkolwiek trzymam sie jednak głównego zajęcia ale nie zaszkodzi wiedziec "co w trawie" piszczy. Ale mam prośbe do znawców tarota i bynajmniej nie związaną z wrożeniem. Kiedyś przeglądałam sobie różne talie - sa rzeczywiście piekne jak dzieła sztuki. Szczegolna moją uwagę zwróciła talia Tarot Snów i tak sobie pom...
  • Już się nie mogę doczekać. Pytanie podchwytliwe, bo juz kartę wyciągnęłam. Na pytanie: Drużyna jakiego kraju zdobędzie w tym roku tytuł mistrza świata? Karty w tym wypadku tylko proste. [b]Rycerz Kielichów [/b] Z przełożenia był [b]Mag[/b]. Nie wiem, czy bardziej czytam z Tarota, czy bardziej intencjonalnie (!) ale jak dla mnie znowu [b]Włosi[/b] (Forza Italia!). W końcu Mag to mistrz, a Włosi to aktualni Championi del Mondo. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale chyba Pucharu z r...
  • Rozmysłałam nad talią, z któren naprawdę dobrze by mi się czytało. Od razu naswuała by mi skojarzenia, myśli, odpowiedzi, nie wgłębiając się w anlizę. Szukam czegoś energetycznego, działającego na intuicję. Zapytałam kart: Typ talii, charakter którym się zainteresować: Księżyc Księżyc patrząc na tą talię chyba będzie się wyczuwać nastrój, barwy niekoniecznie oszłamiające. Wszystko co związne z tą kartą, czyli noc, talie ksieżycowe, tajemnicze, kobiece, wampiry też? (te talie są związane ...
  • Chciałam, żebyśmy porozmawiali o etyce osoby stawiającej karty. Jak myślicie, czy wykorzystywanie wiedzy pochodzącej z mowy kart przeciw jakimś osobom jest etyczne? Czy może to chronienie siebie i zapobieganie negatywnym zdarzeniom? Zakładam, że nikt nie wchodzi nieproszony w życie innych, bo wydaje mi się to oczywiste np zwiazek koleżanki, sprzedaż mieszkania sąsiada itd. Wiem, że w necie można napisać wszystko... Czujecie się w porzadku wobec innych? Wobec siebie? Mam ostatnio...
  • Witam serdecznie:) W najnowszym numerze gazetki „Tarot” była dołączona specjalna talia AW z opisem znaczeń. Mnie osobiście zaciekawiły opisane powiązania między AW. (0)Głupiec obok Śmierci lub Wierzy: myśli samobójcze za Wisielcem: osoba bardzo uparta (I)Mag obok Diabła: kradzież oszustwo, znaczne straty. obok odwróconej karty Kochanków: przejściowa niewierność (II)Kapłanka obok Kapłana: Trwały związek z partnerem/partnerką obok Diabła: niezdolność do rozwoju własnej...
  • Trzeba się starać nie powtarzać raz wpisanych skojarzeń. Skojarzenia z zakresu życia człowieka. Gdy wróżymy. Gdy zażegnujemy konflikt kierując się wyższymi wartościami, unikając kierowania się niskimi instynktami - gdy przedkładamy spokój\harmonię duszy nad walkę o byt. Gdy wspieramy dobrym słowem naszych rozmówców pokazując im inne strony nurtujących problemów. Gdy ukrywamy fakty dla dobra sprawy?
  • Miałam pracować w poniedziałek (zależało mi) ale jednak mi odmówiono. Zapytałam dlaczego i wylosowałam Króla Monet, spojrzałam też w przełożenie i jest Sprawiedliwość. Król Monet to mniemam mój szef bo trzyma kasę, kieruje załogą, ale co mówi w pytaniu "dlaczego..." ? Pomożecie mi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się