Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      kierowany

kierowany

(10 wyników)
    • Czy osoba, która jest użytkownikiem (nie właścicielem) pojazdu i nie potrafi wskazać osoby na zdjęciu z fotoradaru może zostać ukarana nie tylko mandatem ale i punktami karnymi?
    • wlasnie widzialem reklame tego autka (taka pol na pol rysowana). Kurne, tak porownujac to reklamy toyoty sa do bani, bez polotu i bez jaj, tak jak z proszkiem do prania. Albo lepiej, tak jak z "odswierzaczem do rur infrakor" - jedna z pierwszych reklam w tvp
    • Kolega niedawno mi się pochwalił, że wygrał proces z policją o niewskazanie kierowcy jego auta. Uzasadnienie było podwójne, ponieważ z powodów formalnych i merytorycznych - a sprawa wydawała się oczywista: jego była przyjaciółka jechała, strzelili fotkę w jego aucie a on nie zareagował na wezwanie do wskazania kierowcy.
    • Co mówi kodeks drogowy na temat omijania z prawej strony pojazdów sygnalizujących zamiar skrętu w lewo?? Pzdr.
    • wyborcza.pl/1,97654,7638428,Gimnazjalisci_za_kolkiem.html 350 kilo, 45 km/h, 14 letni kierowca... Zabija kogoś na pasach i jest nawet za młody na to, zeby odpowiadać przed sądem... Ja jestem na nie, nawet we Francji skąd te microcary pochodzą jest na to 16 lat...
    • Przez cały weekend policjanci w województwie śląskim pilnowali porządku na drogach. Niestety, kolejny raz okazało się, że nie przy każdym skrzyżowaniu mogą stać patrole. Powracający z letniego wypoczynku pobili w sobotę niechlubny rekord – aż 100 kierowców kierowało pod wpływem alkoholu. W sumie przez 3 dni zatrzymano 200 pijanych. Na szczęście wśród nich nie było prowadzących autokary z wycieczkami. Jednak bezmyślność pijanych kierowców jest porażająca. Od piątku do niedzieli na ...
    • Wiem, ze zmieniajac adres w obrebie tego samego miasta moge zostawic sobie stare blachy ale nurtuje mnie czy obowiazkowo musze zmieniac tez dowod rejestracyjny. Czy grozi cos za posiadanie dowodu z nieaktualnym adresem? To samo pytanie odnosnie prawa jazdy.
    • Biedny... Tak go potraktowali... A mial tylko 0.7 promila :)
    • Szanowni Państwo, z ciekawości pragnę zapytać, jakie cechy mają dla Państwa prymarne znaczenie w samochodach luksusowych, pomińmy, proszę, cenę. Upraszam o uszeregowanie kilku dominant, którymi kierowaliby się Państwo (kierowali\kierują) dokonując zakupu limuzyny. Oczywistą jest możność umieszczania na liście cech niewymiernych, jak prestiż - w tym wypadku, jeśli będą Państwo łaskawi, proszę o zaznaczenie, które marki zasługują w Państwa oczach na miano prestiżowych. Z góry uprzejmie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się