Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kierowany

kierowany

(12 wyniki)
    • Czym należy się kierować przy zakupie spacerówki? Mały ma 4,5 m-ca. Wiem, że spacerówka musi rozkładać się do pozycji leżącej i ma być lekka. Co jeszcze? I jeszcze jedno pytanie, bo naprawdę nie mam pojęcia - jak zimą wozi się dzieci w takich wózkach aby nie zmarzły? Opatula się kocem lub czymś podobnym? No i ostatnie pytanie - czy dziecko, które jeszcze nie siedzi (4,5 m- ca) może jeździć w gondoli lub spacerówce z lekko podniesionymi pleckami? Nie w pozycji siedzącej, a r...
    • Proszę o poradę doświadczone mamy - na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie proszku do prania dla noworodka? Co decyduje o tym, że proszek jest dobry i właśnie taki warto kupić dla maluszka? Z góry sedrecznie dziękuję za każdą opinię i poradę.
    • Do mam karmiących piersią i dokarmiających mlekiem modyfikowanym w razie wyjątkowej sytuacji: jakich mieszanek używacie? Czym kierowałyście się przy wyborze mieszanki? Bardzo żadko (jak do tąd 2 razy) ale jednak zdaża się że muszę wyskoczyć z domu coś załatwić, wówczas z synkiem (6 tygodni) zostaje tata. Każdy taki wypad to dla mnie ogromna nerwówka - czy zdążę wrócić na karmienie, czy smyk nie obudzi się wcześniej głodny itp. Raz próbowałam odciągnąć mleko, słabo mi to wyszło (40ml ściągan...
    • cześć mam synka 2 mce zauważyłam że prawie caly czas obraca głowę w lewo. Oczywiście obraca bez problemó w drugą i dzielnie trzyma głowę do gory gdy leży na brzuchu, nie mniej jak tylko może to zawsze to w lewo i lewo ...Czy to może coś sygnalizować?
    • poczekajcie?W grudniu męczyłam moja córeczkę nauką zasypiani,trwało to dwa tygodnie i nadal przy usypianiu był płacz i marudzenie,czasem trwało to nawet dwie godziny.Potem zachorowała na grypę żołądkową i odpuściłam sobie(nie chciałam jej jeszcze bardziej męczyć).Właśnie w przyszłym tygodniu miałam zacząć od początku ale chyba się spóźniłam bo moja 9 miesięczna córeczka sama zaczeła się tego uczyć,od wczoraj zasypia sama-bez bujania. Może warto poczekać jakiś czas żeby dziecko samo...
    • witam, mój 5 miesięczny synek, właściwie od urodzenia ma stale podniesione duże palce u stópek (wygiete do góry) można je nagiąć ale mały tego nie lubi, zaraz podnosi je z powrotem do góry. Kiedy Stawiam go sobie na chwilke na kolanach to niby te paluszki stawia wtedy prosto. Byliśmy juz u dwóch ortopedów i twierdza że trzeba poczekać aż zacznie chodzić, bo teraz i tak jest za mały na jakiekolwiek diagnozy i działania. Dodam że poród miałam dość trudny, zakończony vacuum i troch...
    • Mam pytanie czysto techniczne (nie wiem czy taki wątek już był). Czym się kierowałyście przy wyborze mleka modyfikowanego dla dzieci, np. po zaprzestaniu karmienia piersią? Nie chodzi mi o mm typowo nastawione na dzieci załóżmy z problemami alergicznymi, bądź ulewaniem. Chodzi mi o sama firmę, np. dlaczego Nestle, albo Bebilon a może Bebiko czy też Hipp, itd... ? Co Wami kierowało, czy ktoś zalecił z konkretnego powodu (załóżmy więcej jakiejś witaminy, skład lepszy, słodsze, mniej słodk...
    • Witam. Macie może drogie mamy jakieś linki do stron o żywieniu niemowląt. Nie chodzi mi o schemat żywienia tylko o to żeby było konkretnie wypisane jakie warzywa i owoce mogę dać w poszczególnych miesiącach poczynając od piątego. Jakoś nie umiem nic sensownego w necie napotkać albo znajduje sprzeczne informacje np. na temat banana, brzoskwini itd. Obłędu można dostać, wiec proszę Was o pomoc :)
    • Jestem ciekawa od którego miesiaca dziecko zaczyna rozumieć co sie do niego mówi.Chodzi mi o takie pierwsze podstawowe słówka np. nie wolno, daj , masz, weź , przynieś, "am"-jeśc, "dada"-na dwór, "si"-gorace itp. Może ktos wie?
    • Chcę kupić w prezencie, dla 1,5 rocznego malca rowerek. Czy nie za wcześnie? Jeżeli nie to jaki polecacie? z góry dzięki
    • !Hola! Kobitki! Nie mogę się nadziwić ile się teraz mówi o nauce zasypiania. Co to w ogóle znaczy nauczyć się spać? Kto to w ogóle wymyślił? To jakieś nowomodne sposoby wychowywania dzieci. Pomyślcie, czy nasze babcie miały z tym jakiś problem? Kiedyś w ogóle nie było mowy o nauce zasypiania. Myślę, że porady typu "jak nauczyć dziecko spać" służą tylko i wyłącznie wygodzie rodziców. Przeraża mnie stwierdzenie, że dziewięciomiesięczne dziecko powinno umieć zasnąć samo, w ciemnym p...
    • Witam wszystkie doświadczone e-mamy:) pytanie jak w temacie nasz synek ma 5 dni i zastanawiamy się czy pierw go nakarmić czy może pierw przewinąć a potem nakarmić.CZy jest jakaś róźnica? dziękujemy za ew. rady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się