amonamarth 02.04.09, 20:42 Witam wszystkich. Mam pytanko...czy w alfie 156 2.4 jtd ktora przez 3 lata jezdziła bez klimatyzacji (nie miała przewodów na odcinku wzdłuż chłodnicy) jest sens próbować naprawiać ją? Czy kompresor bedzie nadal sprawny?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gerry64 Re: Klima 03.04.09, 11:41 Moja pół roku jeździła z przebitą chłodnicą i po naprawie sprężarka ruszyła bez kłopotu Odpowiedz Link
amonamarth Re: Klima 03.04.09, 19:29 Mam jeszcze jedno pytanko...czy przewody klimatyzacji są takie same we wszystkich alfach 156 czy różnią sie w zależności od pojemności silnika?? Odpowiedz Link
andypip Re: Klima 05.04.09, 18:20 Różnią się. Jak już skompletujesz instalację, podjedź do porządnego warsztatu. Obecnie używane są automatyczne urządzenia do obsługi klimy (sporo kosztują więc nie wszyscy w nie inwestują) . Sprawdzą szczelność, odwodnią instalację i napełnią czynnikiem + olej (ważne). Nie powinno być problemów z działaniem. Odpowiedz Link
amonamarth Re: Klima 06.04.09, 14:18 ok dzieki...a nie wiecie gdzie najprędzej znajde takie przewody? Alfa jest z 2000 roku a silnik 2.4... Odpowiedz Link