kobieca

(21 wyników)
  • Hej, mam nieregularne cykle i problemy z owulacją (a staramy się o dziecko); znajoma poleciła mi zioła od zakonnika, z przeznaczeniem właśnie na problemy kobiece takie jak moje. Zakupiłam je, ale jest tam jedynie napisane, żeby zażywać po pół łyżeczki 3 x dziennie, ale nie wiem czy przez cały cykl, czy z przerwą na okres... ktoś wie może? Aha, doczytałam, że zawierają m.in castagnus, wiem że są takie tabletki - czy któraś z was zażywała je i z jakim skutkiem?
  • Może od miesiąca przy siedzeniu w pracy (przy komputerze), czasami zdarzało się ,że czułam jak boli mnie w krzyżu.A od 2 dni boli mnie cały czas.Zaczęło się w niedzielę w czasie spaceru po lesie,a nie w trakcie siedzenia.Koleżanki mówią ,że to czasami tak boli od "spraw kobiecych".Jest to możliwe?Miał ktoś takie problemy?
  • Mam grzybice. Nie mogę jej uleczyć, nawet nie wiem czy sie zarażam, bo nie zdrowieje. Swędzi, żółci sie. Wszedzie siedze ze ściśniętymi nogami, albo spodni nałożyć nie mgoe bo drapie. Co działa definitywnie na grzybice?? Jak na razie zmieniam lekarkę, bo jest do d..i próbuje mi wmówić ze sie ciągle zarażam od partnera, co jest bzdura, bo go nie mam!!! Jestem po 2 drogich kuracjach i jednej taniej. Ogólnie, juz w trakcie brania leków, bylo tak samo jak przed.. Chyba gdybym wyzdrowiała, to b...
  • Witam . W sumie nie wiem jak to opisac bo sprawa nie dotyczy mnie samej tylko mojej znajomej. No wiec zaczne od poczatku -dziewczyna ma lat 17 - nadczynnosc tarczycy stwierdzona i leczona tabletkami -ale ponoc juz wyniki sa na granicy dobrych . Czyli stabilizuje sie wszystko. Ta dziewczyna nie ma jeszcze okresu. MIała robone wszystkie badanie ginekologiczne i endokrynologiczne - no i niby wszystko ok -tylko chyba cos jest nie halo - zeby w tym wieku nic. Miała co prawda 2 razy...
  • mam ogromny problem natury ginekologicznej i liczę na pomoc:) mianowicie od kilku lat non stop mam stany zapalne, obecnie mam niewielkie upławy które powodują swędzenie i pieczenie. byłam już u całej masy ginekologów- albo przepisują mi standardowe leki( typu gynalgin) albo mówią że nic mi nie jest. zrobiłam sobie także posiew który nic nie wykazał. cytologia wykazuje stan zapalny grupy 2. objawy są nie do zniesienia, już nie wiem co mam robić, jestem załamana bo żaden lekarz ni...
  • hej w tamtym tyg złapała mnie angina, dostałam antybiotyk FORCID 625.dzis rano wziełam ostatnia tabletke pierwszy raz od kilku dobrych lat pojawiła mi sie opryszczka na ustach - czy to ma związek? ale konkretnie chodzi mi o to czy mogłam złapac jakas infecje czy zapalenie pochwy. zauważyłam ból i pieczenie pochwy, wyczytałam to w skutkach ubocznych, ale nic nie było o jakimś białym nalocie między wargami sromowymi.nigdy wczesniej nie zaobserwowałam czegoś takiego, oczywiscie zamierzam...
  • Dziewczyny, Pani Doktor W piątek byłam u gina kontrolnie, przy okazji stwierdził wydzielinę grzybiczą wewnątrz – ja na zewnątrz nie mam kompletnie nic, na bieliźnie ani śladu, nie swędzi, nie puchnie, wygląda zdrowo (a miewam niestety wiec wiem jakie są objawy grzybicy). Gin wziął posiew, wiec wynik jak nic nie wyrośnie za tydzień. Ale jednocześnie przepisał nystatynę na 10 dni dowcipnie. I teraz pytanie czy powinnam ją brać – wiadomo, że leki osłabiają naturalną...
  • hej mam poważny problem. juz od bardzo długiego czasu mam problemy z grzybicą pochwy, stanami zapalnymi itp. cały czas mam objawy tj. swędzenie, pieczenie, niewielkie upławy. ostatnio ginekolog zrobił mi posiew i okazało się że jestem czysta jak niemowlak, nic nie wykryto!!!!! a cały czas mnie swedzi, piecze!!!! lekarz powiedział że tak już mam- ale kiedys tak nie miałam. już nie wiem co o tym wszystkim mysleć. czy wierzyć temu lekarzowi?
  • Cześć dziewczyny, mam do was pytanie , po ilu miesiącach od czasu gdy urodziłyście swoje małe szkraby pojawił się na nowo "okres" ? Ja już nie mam 6 mc od czasu porodu i zastanawiam sie czy ten jak dla mnie bardzo konfortowy stan jest normalny ?
  • HEJ, mam podobny problem co niektóre na tym forum. Otóż ostatnio się kochałam z moim chłopakiem, i po 3 dniach zaczęło mnie swędzieć w miejscach intymnych i przy tym pojawiał się starasznie zółty śluz. Po jakimś 5 dniu swędzenia zazylam lacibios femina i mi po 3 tabletce powoli zaczelo mijac, teraz znow sie kochalam z chlopakim i znow cos poczolam ale nie tak mocno jak ostatnio. I chyba stwierdzam ze ten lek dziala. Ale jak go brac opakowanie za opakowaniem czy jak??? ??? A poza...
  • Witam drogie Panie. Ponieważ już prawie ejstemw totalnym załamaniu postanowiłam tu napisać i poradzić się. Otóż jstem młodą kobietą, któa ciągle próbuję uporać się z infekcjami kobiecymi. Mam duże skłonności do łapania tych chorób:( Byłam już wiele razy u ginekologa..przypisywał mi maści tabletki rpzeciwgrzybiczne noi 2 tygodnie było dobrze a potem znowu odczuwałam świąd, pieczenie czy uciążliwy dyskomfort. Czytałam dużo w internecie o higienie o unikaniu basenów itp..przestr...
  • A co sadzicie o homeopatii? Stosowac? Nie stosowac?
  • Mam od paru dni suchość pochwy, swędzi mnie i w ogóle jest nieprzyjemnie..Czy to może być z powodu leków, które ostatnio brałam? Zażywałam antybiotyk na ząb (ropień okołowierzchołkowy) i trimetoprim na infekcję cewki moczowej. Czy to one mnie wyjałowiły, czy to raczej inna infekcja pochwy? Wiem, ze najlepiej powie mi lekarz, ale jestem za granicą i nie wiem jeszcze jak tu sie to zalaltwia..
  • Witam Drogie Kobietki. Ponieważ wciąż doskwierają mi kboiece infekcje mimo stosowania wielu leków, globulek i zasad przezd nawrotem infekcji czy grzybicy znó odczuwam dyskomfort i czuje że powoli znów się rozwija coś. Nigdy ejszcze nie leczyłąm mojego faceta ponieważ Pani ginekolog mówiła że narazie nie dopeiro jak znó będą nawroty i przepisała mi jakiś czas tewmu Orungal..postanowiłam zakupić lada dzień i przeleczyć tym lekiem siebie i jego(mimo,ze on żadnych objawów nie ma,ale...
  • od paru tygodni mam łagodne dolegliwości jak przy zapaleniu pęcherza tylko łagodne.Badania moczu posiew i usg są ok.Doszedł ból krzyza.czy pęcherz jest powiązany z kregosłupem?A może są to sprawy ginekologiczne? Chociaż miesiac temu gin sam odesłal mnie do urologa gdyż to nie jego sprawa. może ktoras z was ma podobny problem?Bo dla mnie to bledne kolo a czuje ze jest coś nie tak.Poradżcie co z tym fantem zrobić
  • Dokładnie 3 tygodnie temu powinnam dostać okres, jednak nie dostałam. Zrobiłam sobie już dwa testy ciążowe, które wykazały brak ciąży. Na okres się nie zanosi, wyglada to tak, jakbym miała cały czas dni płodne. Czy to może być coś poważnego? Czy któraś z Was miała może podobne problemy? Zdaję sobie sprawę, że wizyta u ginekologa będzie wskazana..
  • Cześć kobitki! Czy możliwe jest wstrzymanie się miesiączki podczas kuracji odchudzającej?? Jestem na diecie od ponad trzech tygodni, nie głodzę się, witaminek mam opd dostatkiem, a miesiączki ani widu, ani słychu. Ostatecznie to może być ciąża, ale ta wersja raczej mniej prawdopodobna. Może ktoś pomoże?? Dzięki.
  • Proszę o pomoc..Uprzedzam,to wywołuje obrzydzenie:(. Od 7 roku życia masturbuję się.Skutkiem tego jest zmieniony wygląd moich narządów płciowych.Pomiędzy wargami sromowymi większymi znajdują się dwa wydłużone, połączone ze sobą płaty czerwonej skóry,które powiększają się w czasie podniecenia(łechtaczka?wargi sromowe mniejsze?).Krótko mówiąc mojego wyglądu nie mogę uznać za normalny- to ma długość 5cm i po prostu..wisi. Mam chłopaka.Niedługo dojdzie do pettingu.Strasznie boję się jeg...
  • nie mam juz sily robic kolejnych posiewow i brac kolejnych antybiotykow bo wiem,ze zapalenie pecherza i tak wroci.robilam wszystkie badania nerek i wszystko jest o.k. ale co kilka tygodni zapalenie powraca i w moczu sa bakterie (drobnoustroje)... pije duuuzo,wode z cytryna,soki i herbaty zorawinowe i jem wit.c, co jeszcze robic by ominac lekarzy i stosowac domowe sposoby? czy ktoras z was kobitki yak miala i zna jakis sprawdzony sposob? obecnie biore GINJAL moczopedny ziolowy lek. poz...
  • Głupie pytanie... wiem... moze nie powinnam go na tym forum zadawać, ale wydaje mi sie ze tu mogę uzyskać przynajmniej poważną odpowiedź... Czy podczas kąpieli wspólnej z chłopakiem moze dojść do zapłodnienia? Bardzo mnie to gnębi i nurtuje..:( i przede wszystkim wywołuje strach, coraz większy, a w tych sprawach wszelkie blokady psychiczne moga przecież rzutować na przyszłe życie seksualne.... dziękuję z góry..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się