kobieca

(21 wyników)
  • Mam pytanie. Czy kaszki i kleiki ryżowe można przygotować na mleku kobiecym . Mam dużo pokarmu i nadal karmię piersią więc może się da to jakoś wykorzystać. Proszę o odpowiedź. Izabela
  • dzis o 11.25 bedzie ne ten temat rozmowa tu link do tego radia online serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53862,2264799.html
  • na allegro znalazłam ofertę ktoś chce sprzedać 12 litrów mleka kobiecego mrożonego co o tym sądzicie?
  • Cześć! Długo nasiłam się z zamiarem napisania tego postu!bardzo się bałam,że pomyślicie,że jestem nienormalna Ale zapewniam Was ,że ze mną wszystko w porządku-mam tylko potworną depresję,że nie karmię córeczki piersią.Mała nie chciała ssać-odciągałam ponad miesiąc-ale pomimo mojego trudu mleczko stopniowo zanikało-teraz mam w piersiach zaledwie parę kropel Corka od trzech tygodni jest na butli,a ja nie mogę się pogodzić,że jej nie karmię naturalnym mleczkiem. Naprawdę nie moge przestać ...
  • Jak w temacie.Kiedy jest największe stężenie zażytego leku w mleku kobiecym?Czy postać leku,zatrzyk a tabletki mają tu znaczenie?Proszę o odpowiedż i z góry dziękuję za informacje
  • Próbowałam robić mojemu 6 miesięcznemu synkowi kaszki na moim mleku, wsypuję ich ogromne ilości i kiepskie rezultaty. Ani kleik ryżowym, ani kasza Sinlac nie chcą być gęściejsze, a on lubi takie gęste, poza tym nie je z butelki tylko łyżeczką, więc wodniste rzeczy w połowie wyciekają po bródce... Czy też tak macie? Czy to po prostu reguła, że na mleku kobiecym nie zgęstnieje?
  • Pani Moniko dwa dni temu ogladalam program w TVP3 gdzie byla mowa o tym ze bodajze w Australii opublikowano wyniki badan gdzie wykazano ze do mleka kobiecego przedostaja sie hm...... polichromy bodajze. sa to zwiazki ktore dodawane do sprzetow codziennego uzytku powoduja ze nie sa on tak latwopalne. Okazalo sie ze w mleku matek karmiacych jest znaczna ilosc tych substancji. Konkluzja programu byla taka ze na dzien dzisiejszy nei wiadomo jaka moze byc dopuszczalna norma tych zwiaz...
  • Nie bardzo wiedziałam jak zatytułować :-)....chodzi mi o to, czy to prawda, że pokarm matki nie jest jednolity? Tzn. najpierw leci picie a później bardziej treściwe mleczko? Pytam, ponieważ mój 3 miesięczny synek ssie raczej krótko. Przez jakieś 3 do 5 minut słychać jak dużo połyka a później jakieś kolejne 5 minut nie słyszę połykania ale ssie intensywnie, kolejne minuty to ciągnięcie, łapanie i wypuszczanie cyca. Czy taki schemat wystarczy aby zjadł ten treściwszy pokarm? Przyb...
  • Niestety, okazało się, że muszę przyjmować leki wykluczające karmienie piersią. Bardzo mi zależy, żeby mój maluszek dostawał choć odrobinę mleka naturalnego (również ze względu na jego zdrowie). Czy słyszałyście o banku mleka w Trójmieście? A może znalazłaby się jakaś cudowna mama, która podzieliłaby się z nami nadmiarem swojego pokarmu? Mam elektryczny laktator, ale niestety stoi nieużywany. :-(
  • dziewczyny czytalam gdzies ze mleko kobiet z roznych krajow bylo badane pod wzgledem roznic i wartosci odzywczych i kalorycznosci, no i z tych badan mialoby wynikac ze mleko kobiece nie rozni sie istotnie skladem i ze nie isnieje pojecie mleka niskokalorycznego. czy wiecie o jakie badania chodzi? kto je prowadzil? moze wiecie jaki jest link do tych badan w necie? albo chociaz nazwa prowadzonych badan?
  • czy można przetwarzać termicznie własne mleko? czy ono straci swoją wartość, lub zmieni się pod wpływem obróbki termicznej?np. ugotować płatki owsiane, albo kaszkę? i jak to jest np. z bebilonem? mozna go gotować?
  • Sciagnelam sobie 100 ml mleka w tym 50 to chude mleko, 45 mleko, a 5 smietana, a po nocy jak sie calkowicie odstalo to wszystko wygladalo jak siara, jedyne co pozostalo, to te 5 ml smietany, czy to mleko nie jest za chude? Powiedzcie jak wyglada Wasze mleko.
  • Moze to glupie ale sie zastanawiam czy kaszke dla dziecka mozna zrobic na mleku kobiecym zamiast modyfikowanego?kupilam bobovite kaszke jabkowa i pisze tu ze trzeba dodac mleko modyfikowane,a gdyby dodac kobiece?
  • Czytałam wątek o długim karmieniu piersią i naszły mnie takie refleksje(a ja mam w ogóle refleksyjną naturę),że człowiek musi wokół wszystkiego wywołać jakąś wojnę ideologiczną.Karmienie piersią jest chyba jedną z najbardziej naturalnych rzeczy pod słońcem,a jednak budzi tyle emocji i sprzeciwu,jakby było nowym i nie sprawdzonym jeszcze wynalazkiem.Człowiek wypaczył sobie pogląd na kobiece piersi,które nie są przecież stworzone dla pięknych staników i męskich dłoni(albo kobiecych,bo zar...
  • mam pytanie w związku z kaszką kukurydzianą, którą przygotowałam na swoim mleku - niestety konsystencja wyszła nie taka jak powinna - płynna :( Czy mam zmienić proporcje i dodać sporo więcej kaszki by zgęstniało? czy jest jakiś inny sposób na przygotowanie? A może nie wszystkie kaszki na mleku kobiecym takie płynne się robią?
  • Czy ktoś wie i może się podzielić informacjami? Czy też jest to jakaś wiedza tajemna, bo szukam i szukam i same ogólniki znalazłam...;) A chodzi mi o takie naukowe wyjaśnienie, że z krwi to wiem, ale jakie dokładnie składniki z tej krwi, bo przecież nie czerwone krwinki chyba;) No i co może przechodzić do mleka niejako w całości, jak np. alkohol. Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się wiedzą, ewentualnie za polecenie jakiejś fachowej literatury na temat:)
  • Jak podać małemu sztuczne mleko lub włąsne pasteryzowane(ze względu na żółtaczkę). I co Pani sądzi na ten temat, połóżna natomiast sugeruje żeby nie odstawiać na dwa dni tylko przepajać glukozą. Sama nie wiem co zrobić mały jest trochę żółty. Podawałąm łyżeczką ale większośc wylewala się , podać butelkę? Boję sie że potem przestanie ssać pierś, w nocy mogę dawać mu cyca. Prosze mi coś doradzić to moje pierwsze dzieciątko.
  • u mojego 2 miesięcznego malucha stwierdzono nietolerancję laktozy, okropnie go boli brzuszek, jak pryka i robi kupkę krzyczy, w brzuchu ciągle mu bulgocze i syczy, wije się z bólu, pręży, płacze i marudzi, praktycznie nie śpi, gdyby nie smoczek nie spałby wcale, tak go boli, kupki luźne, ze śluzem, szkliste, kolor musztardowy, ale kwaśne, bo ciągle ma odparzenia, podaję mu kropelki delicol ale nic nie działa. w poradni laktacyjnej kazali karmić i czekać, podawać probiotyk, mój pediatra ka...
  • Mam zapasy zamrożonego własnego pokarmu, ponieważ wróciłam do pracy i w pracy odciągam pokarm. Niestety mój synek nie bardzo chce pić moje mleczko z butelki, mimo tego, że wcześniej nie było z tym problemu. Czeka, aż ja wrócę z pracy i wtedy ssie z piersi. Zastanawiam się, co zrobić z tym odciągniętym pokarmem, wyrzucić? trochę mi szkoda...
  • Drogie emamy, przeczytalam niedawno to, ze nie nalezy karmic dziecka mlekim krowim do 2 roku zycia, tak wiec interesuje mnie to, czy mozna z pokarmu robic jogurty, twarozki, budynie, kaszki?? Macie jakies przepisy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się