kontakt

(4 wyniki)
  • Jakoś tak to nasze forum "kuleje" ostatnio. Pomyślałam, że założę taki wątek trochę nie o leczeniu, trochę obok tematu. Zdaję sobie sprawę, że opóźneinie mowy u każdego dziecka może wyglądac inaczej, może towarzyszyć innym problemom ale zarazem jest pewno coś wspólnego naszym dzieciom? U mojego synka np. kiepsko wyglądały relacje z rówieśnikami - on gazxdał jak nakręcony po swojemu, oni go nie rozumeili, on bawił się sam. Neurolo uważała, że nie ma związaku między mową a kontaktami z dzieć...
  • Chodzę z synem (4 letnim)do neurologopedy (opóźniony rozwój mowy) robi ostatnio duże postępy w mówieniu ale logopeda zwróciła mi uwagę że syn ma problem z kontaktem wzrokowym. Powtarza do niego "spójrz na mnie" a on sekundę popatrzy, a później ucieka wzrokiem. W domu zwracałam na to uwagę i rzeczywiście unika patrzenia w oczy w czasie rozmowy, chyba że go zainteresuję konkretnie moją twarzą to patrzy. Jak on mówi do mnie to patrzy na mnie. Czy jest to niepokojące? Polećcie mi dob...
  • Witam, mam do sprzedania tabletki Myocholine, ściągane przed tygodniem z Niemiec z datą ważności 10.2013, nam się już nie przydadzą, ale może ktoś chce kupić: 100 tabletek - pełne nieotwierane opakowanie i z 2go oapkowania zostało 87 tabletek. Zainteresowanych proszę o kontakt:celyne@wp.pl , tel.639334171
  • Moja córka 2,5r. mówi samodzielnie i bez zachęty zaledwie kilka słów i to niezbyt wyraźnie:( natomiast... wypowiada literki alfabetu bezbłędnie, poprawnie i wyraźnie. Co mam o tym myśleć i robić, skoro ona wie jak wypowiedzieć i samogłoski i spółgłoski tylko nie potrafi ich złączyć w jedno słowo. Wymuszanie na niej czegokolwiek czy nieodzywanie się lub udawanie że jej nie rozumiemy nic nie daje oprócz nerwów i krzyku albo obrazy majestatu!!!!!Nie zachęcamy jej do tego ani nie spec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się