Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      kontakt

kontakt

(20 wyników)
    • Witam. Jestem alkoholikiem, mam 43 lata. Nie pije od prawie 10 lat. Czy znane sa Wam internetowe grupy AA, odbywajace regularne mityngi? Prosze o kontakt, jesli to mozliwe. Pozdrawiam.
    • Wydawało mi się zawsze,ze jestem silna. Ale dopadły mnie problemy i wyszło,ze jestem typowym DDA. Zgłosiłam sie do psychologa, bo nie radze sobie sama ze sobą. Tzn dla świata zewnętrznego nic sie nie dzieje, ale ja tak udaję,że juz nie wyrabiałam. Mam nadzieję,ze terapia pomoże, Tak łatwo sie nie dam. Ale szukam osób, które przez skiepszczone dziecinstwo też mają w życiu dorosłym problemy. Bardzo prodzę o kontakt na priv polka
    • witam, jak w temacie, prosilabym was o kontakt do psychologa - sprawdzonego w temacie alkoholizmu. z góry dziekuje za pomoc lirene_f
    • Czy mozna trzezwiec ograniczajac swoje kontakty z innym alkoholikami do tego tylko tutaj swiata wirtualnego...!? A...
    • Witam, mieszkam ze swoim chlopakiem od jakiegos czasu, razem jestesmy 5 lat, wszystko jest super dopoki on nie spotka sie ze swoimi kolegami. Wtedy traci kontakt z rzeczywistością, nie ma umiaru w piciu, najcześciej nie wie jak dotarł do domu, nie ma z nim kontaktu bo trudno dogadać sie z bardzo pijanym czlowiekiem. Wplatuje sie w jakies niebezpieczne sytuacje, gubi dokumenty, okradaja go, zdarzyla sie noc na wytrzeźwiałce. Dzisiaj jest kolejny taki wieczór, czekam na niego, dogadać si...
    • Witam Wszystkich! Pisalam kiedys na tym forum (juz minal ponad rok) w sprawie rozpoznania nalogu alkoholowego u mojego meza. Dostalam tu mnostwo zyczliwosci i naprawde dobrych rad. Teraz koncze juz program terapii dla wspoluzaleznionych, jestem bardziej wyedukowana jesli chodzi o chorobe alkoholowa, zadbalam o siebie i wlasne potrzeby itp. Mam poczucie, ze jestem na dobrej drodze. Jest jednak jeden problem. Od paru miesiecy moj maz mieszka osobno. W miare regularnie bierze ...
    • szukam osób, kóre uzależnione były od astrologii, tzn. osoób, kótre przed podjęciem każdej decyzji konsultowały się z wróżką, sprawdzały swój horoskop, układały karty tarota. Osoby, które wierzyły, ale obecnie nie są już pod wpływem astrologii... czekam na kontakt...
    • Oto tylko mala czastka wypowiedzi znanego u nas speca - psychoterapeuty - Rosta, (w moim wolnym tlumaczeniu...). - - - "Nalogu nie mozna leczyc. Tej odpowiedzialnosci za siebie i za swoja chorobe nie mozna ot tak, przed wejsciem do lekarza,zostawic przed drzwiami. Najwieksza kompetencja lekarska i autorytet, jak rowniez zadna forma terapeutyczna nie gwarantuja skutecznej pomocy. Dotkniety nalogiem alkoholowym musi, pewnego dnia, o wlasnych silach zostawic ten pierwszy kieliszek ...
    • Od pewnego czasu zauważyłam, że jestem uzależniona od Internetu, a ściślej mówiąc od wszelkich komunikatorów, typu Gadu-Gadu. Cały mój wolny czas spędzam przy komputerze, klikając ze znajomymi. Mój problem polega na tym, że stwierdzam, że moje życie osobiste jest bardzo ograniczone. Nie potrafię się dogadać ze znajomymi w "normalnym świecie". Przykład: podoba mi się pewien chłopak, z którym mam kontakt przez GG. Jednak zauważyłam, że nasze stosunki nie idą w takim kierunki, w jakim bym ...
    • Jeszcze się nie zdecydowałam, ale chciałabym się dowiedzieć kilku szczegółów. Brata nie mam odwagi aż tak wypytywać. Czy chodzenie na mityngi zawsze musi być poprzedzone terapią? Na czym polega terapia? W jaki sposób ma się zgłosić nowicjusz? Gdzie? Trzeba się gdzieś zapisywać? Czy trzeba coś mówić o sobie? Czy można sobie powoli dorastać do pewnych spraw i nie zabierać chociaż na początku w ogóle głosu? Czy wystarczy, że pójdę sobie na mityng raz na jakiś czas? (jeśli już bym się ...
    • ..ze SŁUPSKA, proszę odezwijcie sie. CHciałabym bardzo nawiązać kontakt. kontakt ze man na gg: 1919877
    • ze od lat jestem zupelnie sam. Mam w sumie kumpla od serca ktory wyjechal dawno temu i przez to spotykamy sie 1-2 razy do roku, kumpelke jeszcze od sredniej z ktora wlasciwie mam kontakt sms-em co kilka tygodni a od dawna sie nie widzielismy i jedna z podstawowki jeszcze co glownie przez GG rozmawiamy z pracy tylko przez caly czas. Widze ze normalnie juz od lat nie wychodze z nikim, z ludzmi rozmawiam tylko tymi co w pracy sa ze mna przez caly dzien. Jestem sam. Za miesiac zobac...
    • serdecznie zapraszam wszystkich,ktorzy bedac w okolicach Gelsenkirchen,do wziecia udzialu w mittingu AA polskojezycznym(jedyny na terenie Zaglebia Ruhry). Odbywa sie w kazdy czwartek o godz 19.00 ,trwa 2 godziny. adres: Gelsenkirchen, Ringstrasse 29.(niedaleko dworca kolej. okolice centrum). Lokal miesci sie przy ulicy,nad wejsciem wisi szyld,po niemiecku,ale jest zna AA,wiec nie mozna sie pomylic. Na domofonie nacisnac przycisk na samym dole i to wszystko. Jast bardzo milo.Zapre...
    • Ojca poznałam w wieku 18 lat. W sądzie. Na sprawie o alimenty. Wcześniej o alimenty walczyła moja matka, zresztą bezskutecznie. Zobaczyłam przeciętnego faceta z nieprzeciętnym tupetem. Wydał mi się cwaniaczkowatym, kiczowatym człowiekiem z nizin społecznych, przekonanym o własnej wybitnej wartości. O odniesionym sukcesie w życiu miał świadczyć pozłacany sygnet na małym palcu, skórzana tandetna kamizelka, rozwalający się maluch i jednoosobowa firma remontowa. Raziło mnie jego zac...
    • hej, wczoraj dzwonila koleżanka z Anglii, szuka kontaktu z polskojęzycznym alkoholikiem, oczywiście niepijącym. ona jest w Preston, to na północ od Manchesteru. poradziłem jej to forum ale widze że nie dotarła pozdrawiam
    • Wszyscy mówią o ludziach uzależnionych. A jak mają sobie radzić osoby spoza problemu??? Chodzi mi o takie sytuacje, gdy ktoś bliski jest na ośrodku. Mam chłopaka, który jest na ośrodku i mamy ograniczony bardzo kontakt ze sobą. On ma terapeutów na swoje problemy, a jak ja mam sobie radzić z tym wszystkim?? Ja tez mam ciężkie chwile, też muszę mieć dużo siły żeby to wszystko przetrwać, ale skąd ją wziąść?? Ja nie mam terapeuty na każde zawołanie... Jak my, osoby bliskie, mamy sobie...
    • witam. szukam kontaktu z panem MACIEJEM KOZLOWSKIM,autoremk ksiazki ,,Moja heroina,, jezeli ktos moze mi pomuc , bardzo prosze o kontakt mail. li-loo@wp.pl
    • Hej! Jak myślicie co wpływa na sięganie przez mlodziez po narkotyki w szkole i w rodzinie? Zapraszam dodyskusji
    • Dlaczego w Polsce albo GB mozna miec sex z 16tolatka a z 15latka nie mozna? Kto i na jakiej podstawie (naukowej jak mniemam) wyznaczyl ta granice? Gdzie "zaczyna sie", a gdzie "konczy" pedofilia? Czy trzydziestoletni facet o wzroscie 2 metry bez mala, uprawiajacy sex ze swoja zona/narzeczona azjatka (np lat 18) siegajaca mu do pepka ma sklonnosci pedofilskie? Czy islam/hinduizm to religie pedofilskie? W Indiach za telewizor kolorowy mozna dostac nastoletnia zone, na zasadzie "umow...
    • nie wiem co powinnam zrobic w tej sytuacji bo jak na razie to probowalam z nia o tym powaznie porozmawiac ale skonczylo sie to straszna klotnia.Ostatnio kiedy z nia rozmawialam na temat dragow obiecala ze postara sie brac na poczatek tylko i wylacznie na imprezach(tak sie wlasnie zaczynalo)iwkrotce zaprzesta calkowicie, ale wiem ze mnie oklamala, bo widze ze jest wiecznie zacpana.Martwie sie o nia ,jej rodzina cos podejrzewa ale ona sie jeszcze swietnie maskuje.Mnie rowniez pytali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się