Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      korporacje

korporacje

(20 wyników)
    • pitu pitu. Korporacje wysysają człowieka !
    • "Zijderveld" - nazwisko a raczej przydomek typowy dla jakiegoś znajducha!
    • Brawa dla GW za odwagę ujawniania prawdy o mafijnej i korupcyjnej działalności firm farmaceutycznych.
    • Mark Zuckerberg urodzony 14.05.1984 w White Plains jako syn z żydowskiej rodziny, ojciec dentysta matka psycholog. Płaci rocznie 1.5 Miliarda dolarów podatku. Jego Miliardy. I to na pewno nie koniec. Może kiedyś odkupi........ Ale tyle pieniędzy to jeszcze niema, i pożrą go Jankeskie podatki.
    • Z Jackiem Jakubowskim, couchem i trenerem biznesu, rozmawia Katarzyna Bielas - Jeśli pan Jacek Jakubowski jest COUCH to pani Katarzyna Bielas jest COUCH POTATO
    • >Na czym Pan Profesor oparł uogólnione oceny, że "sędziowie przyznają, że bez >prawnika w sądzie strona nie ma szans, choćby miała rację", Na rzeczywistosci????
    • BRAWOOOO!!!!!!!!!!!!
    • Dziwne. Ten list byl bodaj w osttni czwartek tu przez okolo ja wiem 2-3 godziny. Potem zostal wykasowany. O co w tym wszystkim chodzi ? Co do tez artykulu to rozwalic wszelkie korporacje. Niedlugo z calym szacunkiem dla tego zawodu, ale smieciarze zaloza tez korporacje pod szczytnymi haslami "zawodu zaufania spolecznego".
    • MAFIA PRAWNICZA broni sie jak moze POLSKA ELITA OD BRANIA LAPOWEK bez lapowek role ofiary i bandyty sa w polskim prawie akurat odwrotne niz w panstwach cywilizowanych ;starej; EU o KULTURZE DO ZWIERZAT NIE WSPOMNE BO POLSCY PRAWNICY LUBUJA SIE W SADYZMIE I ZNECANIU SIE NAD ZWIERZETAMI TO TEZ CZESC KULTURY TEGO SRODOWISKA
    • A co to za durny Tekst ? ? ? Też noszę białą koszulę. I krawat, jedwabny... Bo lubię !!! Czy my - to nie Ludzie ? Bzdura... . Pozdrawiam ^ ^ Grzesiek
    • "To może nad wejściem do biurowców powinna wisieć tablica: "Nadmierna praca może być zagrożeniem dla zdrowia fizycznego i duchowego"? - A może: "Porzućcie nadzieję, że będziecie sobą, wy, którzy tu wchodzicie"" ************************* W korporacjach nie wykonuje się żadnej nadmiernej pracy. Przecież każdy wie, że efektywnie pracuje się jedynie 30 min dziennie. Reszta czasu przeznaczona jest ową pantomimę, bardzo zgrabnie opisaną w artykule.
    • dobre!... pozdrowienia od jednego z "czterech" ;)
    • [b]Ciekawe: w/g US lekarz nie może wypuścić klienta bez paragonu, a prawnik to już może !!![/b] [b]Czyli to jest i złodziejstwo i oszustwo jednocześnie - w ten sposób prawnicy okradają państwo [/b][b]z należnego wpływu do kulejącego budżetu i tym samym oszukują nas [/b][b]wszystkich !!![/b]
    • To obrzydliwe, że tylu ludzi przejmuje się tym, co na dany temat myśli szef największej korporacji na świecie - Ratzinger alias Benny 16. Ja mam tę korporację gdzieś, ale dlaczego ona wciąż usiłuje wpływać na moje życie?
    • Słowo "uniwersytet" pochodzi wszakże od słowa łacińskiego universum, tłumaczonego na język polski jako wszechświat. ***************************************** Hmm, robotniczo-chłopski Jarosław Kaczyński powiedziałby, że chodzi raczej o układ przyszłych klientów korporacji.
    • Po przeczytaniu, nawet nie wiem czy śmiać się czy płakać. Abonamentu i tak nie płacę, TVP nie oglądam więc aż tak mnie nie dotyczy. Mam tylko nadzieję, że z budżetu też im środki obetną.
    • Bardzo ważny głos w dyskusji o kryzysie i Polsce.
    • powoła sie biegłych i siem usna, rze wsjo wporjadkje........ Busines as juzłal w służebce zrdrowia.......... byle tylko bronic swoich! Może by tak zaangażować obiektywnych biegłych z zagranicy?
    • Skuteczne leczenie chorych nie toleruje bylejakości. Narzucenie wysokich standardów, przy głębokim przyzwyczajeniu personelu medycznego do nawyków rodem z " czy się stoi czy się leży..." to musiał być prawdziwy szok... Mam cały czas wrażenie, że za tą obrzydliwą intrygą stoi pan religa. On wcześniej zarządzał oddziałem, do niego uciekali lekarze i on stał się publicznym i partyjnym oskarżycielem. Jemu zależało na klinice, która miała przypaść jego synowi a nie jakiemuś tam dr.G! ...
    • 1 w jakim stopniu zapewnione jest bezpieczenstwo prawne obywateli - jesli dzieki monopolistycznym praktykom korporacji uprawnionych do jej swiadczenia jest zdecydowanie za malo wzgledem potrzeb, co przy duzym popycie na te uslugi pozwala na ustawianie ich cen poza mozliwosciami majatkowymi ogromnych rzesz obywateli? 2 jak to sie dzieje wszelkie ze glosy krytykujace korporacje za powszechne nieprawidlowosci przy naborze na aplikacje sa etykietowane 'zamachem na niezaleznosc i samorzadno...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się