Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      korporacje

korporacje

(6 wyników)
    • Czyli nie na temat feminizmu, ale o tym jak prawnicy korporacji utrudniają życie fundacji charytatywnej. Wrzucam tu linka, bo temat zniknął z pierwszej strony. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5025682.html Uważam, że można im uświadomić, iż to co robią jest nie tylko śmieszne z punktu widzenia prawa (próba zawłaszczenia popularnego i stosowanego od bardzo dawna zwrotu - Kochanowski, Mickiewicz, itd. itd.)ale i zwyczajnie NIEPRZYZWOITE. A jeżeli "specjaliści" od wizerunku mark...
    • Nie chcę być złośliwy, ale naprawdę nie mogę się powstrzymać. Zapraszam do zapoznania się z arcyzabawną ilustracją dość szczególnego zachowania tej wybitnej autorytetki: Otóż . Myślałem, że padnę. :D Może mam coś z głową, ale zwroty w rodzaju "przygodność istnienia" nieco w moim odczuciu kontrastują z robieniem siorp! siorp! z łyżeczki… no i jeszcze ta herbata w szklance: skąd ona wzięła ten cudaczny zwyczaj? Z PRL-u!? Z Kraju Rad!? Może mnie ktoś oświecić w kwestii rodowodu ...
    • Ciekawa aktorka: kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,4700263.html A tak trochę OT, to zwrócił moją uwagę ten fragment na początku, o tym, co z ludzi robią wielkie korporacje... To prawda? Jakoś... demonizująco mi to brzmi...
    • Witam Poszukuję bohaterek do reportażu dotyczącego feminizmu, kobiet, które porzuciły karierę, harówkę po 12- 14 godzin w korporacji i nie tylko na rzecz rodziny, dzieci, lub innych ciekawych czynności, np.: własnej pasji, hobby. Chętne Panie prosze o kontakt, wtedy podam tytuł i pozostałe szczegóły materiału. Pozdrawiam Monika
    • Ku przestrodze - jesli juz wydajecie na takse, dzwoncie do znajomej korporacji: "Jest podejrzany o gwałt i dwie próby gwałtu. Wrocławianin jeżdżący jako nielegalny taksówkarz wykorzystywał okazje i atakował swoje pasażerki. (...) W tych sprawach przewijał się opis tego samego sprawcy - taksówkarza jeżdżącego taniej, ale na dziko, bez uprawnień, niezrzeszonego w korporacji i nieoznakowanym samochodem. Ostatnio jeździł białym golfem "trójką", ale korzystał też z innych samoc...
    • Nigdy tego nie odczulam na wlasnej skorze, ale slyszalam. Moze dlatego, ze kariery w korporacji unikalam jak ognia, jak i samej korporacji :) A wy? portalwiedzy.onet.pl/,18585,1411545,czasopisma.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się