kos

(5 wyników)
  • Pisze cokolwiek, żeby nie było, że pusty post. Ale właściwie nic dodać, nic ująć :-) serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,50612,2186033.html
  • Dziś o to, o godzinie 5.45 usłyszalam dzwięk koszonej trawy właśnie kosą. Mój sąsiad o poranku, w zamglonych jeszcze promieniach slońca, w rosie na trawce rozpoczął koszenie. I wszystko było by pięknie gdyby nie to że ja zwyczajowo budzę sie o godzinie 7 minut pięć. Ja rozumiem że natura, że starszy człowiek nie może spać. Ale na litość!! dlaczego kosić o wschodzie słońca?? No chyba że za tym się coś kryje. Np teoria że potem trawa lepiej rośnie, albo że rosa łagodzi rany cięte tr...
  • Maja 1100 metrowa działka to w istocie łąka (piękna zresztą, docelowo chcę zachować wysepli z pięknym kwieciem), która nie koszona dość wysoko zarasta różnym kwieciem i trawą. Miejscami rośliny osiągają 20-30 cm albi i wyjątkowo więcej. W większości działka jest dość równa, ale jakieś 10 % to ewidentne nierówności i nie mam narazie w planie jakiegoś specjalnego równania terenu. Chcę zakupić kosiarkę/kosę spalinową. Orientowałam się już i z moim szacunków wynika, że kosiarka racze...
  • Posiadam działkę 1000m2. Chciałbym kupić kosiarkę spalinową. Czy ktoś mógłby polecić coś dobrego (solidnego, w rozsądnej cenie)? Nie chciałbym zainwestować w coś, co się rozsypie po pierwszym koszeniu.
  • Planuję zakup kosiarki. Działka ma powierzchnię ok. 680 m kw. i na większości jest pokryta trawą. Mam nieco ograniczone możliwosci finansowe, więc kosiarka powinna kosztować najwyżej ok. 200 zł, ew. niewiele więcej. W tej chwili są w promocji kosiarki (elektryczne) 900 W i 1000 W, oczywiscie wraz ze wzrostem mocy wzrasta cena kosiarki. Trawa jest dość zaniedbana, wysoka, nierówna, zachwaszczona. Jaką kosiarkę powinnam kupić?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się