kraj

(250 wyników)
  • Od kilku lat wyjeżdzając do obcego, ciepłego kraju miewam ostre biegunki i wymioty, nie było by w tym nic bardzo dziwnego gdyby zawsze miało to miejsce w krajach typu Egipt, Turcja, ale oprócz tych dwóch wymienionych mam to samo w Hiszpani i Grecji. Dodam od razu, że hotele do których jeżdzę to min 4*, nie jem surówek, staram się nie pić napojów z lodem, jeśli ktoś mi poda coś z lodem, to od razu wyrzucam kostkę, do tego nie jem na mieście, zęby myję w przegotowanej BUTELKOWANEJ wodzie. Niest...
  • witam. Prosze o podzielenie sie uwagami n/t fajnego wyjazdu za granice. Bylam juz prawie wszedzie w Europie, w Azji razy w kilku krajach Egipt, Israel i USA. Nigdy nie bylam z biurem podrozy i nie wybieram sie. Lubie Azje za bezpieczenstwo i ceny (jak dla mnie tanio). Poniewaz Air Asia juz nie lata (szkoda) bilet do Azji kosztowalby mnie tyle samo co gdzie indziej. I stad moje pytanie. Jakie kraje mozecie polecic. Myslalam o Kenii i Meksyku. Czy ktos z Was moze mi nasiwetlic roznice pomied...
  • Czy to prawda, że jeżeli polecę do Izraela to nie mam już wstępu do krajów arabskich i odwrotnie? :( Pytam bo ostatnio kupiłem fajne bilety lotnicze do kraju kolebki chrześcijaństwa i bardzo chciałem odwiedzić, jednak nie chcę tracić szansy na odwidzenie innych krajów Bliskiego Wschodu... -------------------------------
  • Który wg Was? Chciałabym kiedys poczuć kilimat Zatoki Perskiej, połowu pereł, korsarzy... takie mam bajkowo-turystyczne podejście do tematu. A;le każdy ma prawo - każdy podróżuje wg swojego kompasu!
  • Kto i gdzie przeprowadzil ta ankiete?
  • bardzo prosze o pomoc osoby, ktore chociaz raz byly w regionie azja-pacyfik. Badam motywy wyjazdow:) Wypelnijcie krotka ankiete, zajmie chwilke! Pozdrawiam, Maja
  • Witam, nigdy nie byłam w Azji, i zamiast kolejny raz do USA czy durnej Europy gdzie byłam już w kazdym kraju, może wybiorę się właśnie tu. Byłaby to objazdówka. Mam tylko pytanie (krajobrazy i zabytki ogarnę). Ktore z wymienionych krajów zwyczajowo i prawnie nie dopuszczają jedzenia psów i kotów. Tajlandia, Kambodza, Malezja, Laos, Wietnam. Indie wykluczam za prześladowania chrześcijan nieporównywalne z Neronem, wykluczam na dzień dobry także Chiny za łamanie praw człowieka i zwierząt, a...
  • Kanada to rzeczywiście bardzo gęsto zaludniony kraj !
  • Świetny artykuł, Polacy zachowują sie jak buraki za granica.... wreszcie ktoś napisał przewodnik dla nich!!
  • Pytanie do oberżyświatów: ile odwiedzieliście krajów? Nie liczac małych księst jak Lichtenstain, Andorra, Watykan, ale jedynie kraje. Moja liczba to 36 MM
  • To jest lipa! Travelasystent.pl to maleńki agencik sprzedający może 2% tego co np. wakacje.pl. Oni mogą podać kierunki i realne zainteresowanie, a Ci goście to najwyżej mogą powiedzieć jak to u nich przy ich asyście wyglądało...
  • Bileciki: KRK-AGP-MAD-GIG; GIG-MAD-KRK (Ryanair+Iberia) ASU-EZE, AEP-MDZ; SCL-GIG (TAM) Trasa: Rio de Janeiro - Belo Horionte - Ouro Preto - Rio de Janeiro - Paraty - Sao Paulo - Kurytyba - , Morrates - Kurytyba - Foz de Iguazu - Puerto Iguazu - Posadas - Encarnation - Trinidad - Encarnation - Asuncion - Buenos Aires - Mendoza - Uspallata - Las Cuevas - Santiago - Valparaiso - Vina del Mar - Valparaiso - Santiago - Rio de Janeiro. Czas: 17 dni Budżet: główny lot z Eu do Rio - o...
  • Jaki jest waszym zdaniem najpiękniejszy kraj świata?
  • szerokim łukiem omijajcie skopje wg Greków, a wg innych rep. macedonia...Jeśli nie macie ze sobą wizy wyrzucą was w środku nocy z pociągu i strzec będą - straż pod kałachem - całą noc, siedzących w dziurawej, brudnej i zimnej norze...Wizy nie kupicie, jak w Turcji na granicy (obok dobrze zaopatrzony sklep ze świetnymi cenami i...trunkami)- musicie wracać do Belgradu!- Podróż przez SERBIĘ jest cudowna - macie gwarancję bezpieczeństwa, bo nikt nie zostanie wpuszczony do waszego przedziału...
  • Ja wiem, ze moze powielam czyjs watek lae od kilku dni grzebie na forum i zaczynam dostawac oczoplasu wiec wybaczcie ze skonkretyzuje moje pytanie zeby nie zwariowac. Licze ze nikogo nie zdenerwuje tym pewnie do znudzenia powtarzanym pyatniem i dostane konkretne odpowiedzi:-) Otoz chodzi mi po glowie egzotyczna podroz, jechalabym z dzieckiem wiec tym bardziej kwestia szczepien lezy mi na sercu a tu raz pisza ze trzeba innym razem ze niekoniecznie... ze tu tak a 150 km dalej juz nie...st...
  • Witam na strona MSZ-tu znajdziecie ciekawe informacje dla Polakow wyjezdzajacych za granice. Co prawda strona dlugo sie laduje, ale moim zdaniem warto tam wejsc. www.msz.gov.pl Wchodzicie w "Informacje konsularne" a potem wybieracie - Poradnik "Polak za granica 2003". Czytalam troche o Grecji, Hiszpanii, Czarnogorze w ktorych bylam osobiscie i musze przyznac, ze jest to zgodne z prawda :) Wspierajmy sie!! Nie dajmy sie oszukac!! I bawmy sie dobrze na wakacjach :) Pozdrawiam.
  • Witam wszystkich serdecznie, Moje pytanie zostało już właściwie sprecyzowane w temacie. Chciałabym gdzieś wyjechać, przeprowadzić się, może zostać tam na zawsze. Waszym zdaniem jaki kraj powinnam wybrać? Do tej pory mieszkałam 8 miesięcy w Londynie i kilka wakacji spędziłam w Stanach więc może nie jestem zupełnie taka zielona ale wiadomo, że inaczej zupełnie to wygląda jak sie zamierza tam dłużej zostać, pracować non-stop a nie tylkow sezonie. Będę wdzięczna za pomoc. Może ktoś ...
  • Który z dalekich krajów (po za Europą) polecacie na romantyczny wyjazd? Gdzie jest najtaniej,jeśli chodzi o hotele, transport lokalny, jedzenie, zakupy?
  • Mam nastepujace fundusze ok 6-7 tysiecy(na dwie osoby),jaki kraj wedlug Was jest wart uwagi,ale i jednoczesnie tani.Interesuja mnie glownie nastepujace kontynenty: -Afryka->zastanawiam sie nad Sudanem,bo do Egiptu mozna poleciec czarterem za niewielkie pieniadze,a potem udac sie juz droga morska do Sudanu,myslalam tez o Etiopii,ale z uwagi na obecna sytuacje polityczna,nie wiem,czy jest to na tyle bezpieczne. -Azja->do Pekinu bilety sa w cenie ok 2tysiecy zlotych,a moze Ira...
  • do jakiego kraju mozna polecieć w lutym zeby sie poopalac i powygrzewać na słońcu ? za w miare rozsądna kasę ? prosze o podanie dokładnie miejsca i okreslenie kwoty w przyblizeniu. Dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się