-
Nie wiem jakim trzeba być debilem aby stworzyć przepisy umożliwiające sprowadzenie takiej fury na pomoc drogową pomijając opłatę podatku akcyzowego. Tak więc znowu znalazła się luka prawna i można się spodziewać zalewu "pomocy drogowych" takich jak dawniejsze MB W140 używane jako "bankowozy".
podatki.wp.pl/kat,70482,title,Luksusowa-pomoc-drogowa-bez-akcyzy,wid,15326730,wiadomosc.html?ticaid=1100d3&_ticrsn=3
-
Łatanie budżetu żyjących w skrajnej nędzy to chyba przegięcie? Do czego te skur....y się jeszcze posuną??
-
tnij.org/vmav
-
Moja polowica zamieszkala na lotnisku na odprawie celnej. Bo nie ma jednego dokumentu. To znaczy ma. Calkiem legalnie figuruje on na stronie internetowej jednej z panstwowych instytucji, a organa kontrolne loguja sie i widza dokument w sieci. Jewropa? Gowno. Kazachstan. Otoz dzis rano zostala poinformowana, ze strona tejze panstwowej instytucji nie dziala od dwoch tygodni. Zgadnijcie czyj to problem? Moja polowica musi jakos sobie ten dokument wydrukowac. Zajmuje to urzedowe 14 dni (+poslizg ...
-
www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111130/POWIAT0304/38301789
-
ta Norwegia. Wbijam na kase z szesciopakiem tuborga o 21:02 (swiadomy pewnych ograniczen o ktorych dalej, ale nadzieja jak wiadomo umiera ostatnia), koles skasowal, ja juz sie z gaska witalem nieomal, mam placic a jemu sie ch*jowi przypomnialo ze jestem 2 minuty po czasie. Nie, nie po czasie otwarcia sklepu, tylko sprzedazy alkoholu. Barbarzyncy!!!
W poniedzialek skladam skarge do strasburga, ze spierdolili mi piatkowy wieczor.
-
tiny.pl/cltv
-
jakoś latem, o czym donosiłem szanownemu gronu forumowiczów, moja
fizys została uwieczniona za kierownicą pojazdu mechanicznego citroen
xsara, w trakcie popełniania wykroczenia przekroczenia dozwolonej
prędkości, przez przenośny fotoradar straży miejskiej. Ponieważ auto
jest zarejestrowane na nieślubną, wkrótce w skrzynce pocztowej
pojawiło się grube liścicho.
Struktura korespondencji była mniej więcej taka:
kartka pierwsza- zdjęcie , opis okoliczności (data miejsce...itd),
dan...
-
Yo!
Jak w temacie. Ogladaliscie? Ja wczoraj popelnilem ogladniecie tego
filmu i ... nic z niego nie rozumiem :) To nie jest kraj dla papciow
chyba bo juz nic nie kminia z nagradzanych filmow, rzeczywistosc
naokolna przerasta mnie takze i wszem i wobec donosze iz nic juz nie
rozumiem :)
Pozdrowka,
Zamotany Pap :)
-
...ta szkocja: wysmarkać się nawet spokojnie nie można:
news.uk.msn.com/uk/articles.aspx?cp-documentid=151917593
Dla nieanglojęzycznych: Pan smarkał sobie w chusteczkę stojąc w korku. Miał
zaciągnięty ręczny. Policjanci chcieli mu wlepić mandat za "niemanie pojazdu
pod należytą kontrolą" :-) Pan się oczywiście nie godzi :-)
-
...chcę zakupić na USA ebay-u czujniki do ABS-u do Lexusa, są tam 2 szt.
cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7955207916
plus koszt przesyłki $35 ale z tego pojebanego kraju nie można zapłacić kartą
w PAYPAL, są wszystkie kraje, które są obsługiwane ale nie Polska, macie tu
dowód na to.
www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-outside
Kupiłem - ale teraz jest problem zapłacenia, jesteśmy cały czas krajem nie
trzeciego ale piątego...
-
.....wszyscy chyba wiedzą już co powiem - POPIERDOLONY !!! pomyłka jest rzeczą ludzką i zawsze może się zdarzyć, oczywiście w tym przypadku nie można mówić raczej o możliwości pomyłki ale cóż stało się lekarka dała dupy. Nie chcę tutaj obwiniać ani usprawiedliwiać lekarki, chodzi mi o to, że teraz tej pomyłki nie można odwrócić. Kobieta żyje ale nie przysługują jej żadne prawa bo teoretycznie nie żyje. Potrzebne są decyzje sądów, zdjęcia fotografów i nie wiadomo co jeszcze.
www.tvn24.pl/-1,...
-
zacytuje wypowiedź z tego artykułu:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80645,5800205,Widzowie___tygodnia_polskiego___w_CNN_wypowiedzieli.html
"- Polska to pod wieloma względami kraj bez muzyki: nie ma muzyki w szkołach z
wyjątkiem wyspecjalizowanych szkół muzycznych. Mit Chopina to tylko mit.
Nieobecność sztuki w szkołach jest katastrofą dla polskiego społeczeństwa.
Wąskie podejście do edukacji zubaża umysły inteligentnych i zdolnych ludzi -
pisze internauta."
Zgadzam się z tym w ...
-
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10772384.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
-
Portal ocieka newsami o raporcie smoleńskim, a my tu o dłubaniu w nosie i wspominki z WFu ;-)
(jednak jeżeli ktoś czyta to wszystko o tym raporcie, to ja bym chętnie usłyszał, czy coś nowego, czy w normie (beznadziejna organizacja i kozackie lądowanie przy kiepskiej pogodzie na nieczynnym lotnisku).
-
[img]https://images38.fotosik.pl/242/6212645e8f59404amed.jpg[/img]
-
W normalnym kraju mężczyzna bez konta, żony i prawa jazdy jest zerem - a w Polsce - Premierem
I jeszcze:
W celi:
- Za co siedzisz?
- Za niewinność, hehe, a ty?
- Za morderstwo w Orient Ekspresie!!!
- Łuuu niezła akcja...
- Noo, ze trzy noce tłumaczyłem...
-
Dzisiaj rano byłem u kumpeli i zajrzałem sobie na jej laptopie i zobaczyłem o tej strzelaninie. I mówię "O, to teraz będzie. Kaczyński ze swoimi przydupasami będzie gardłował, ze każda krytyka PiS to podżeganie do morderstwa". Nawet miałem na forum napisać, ale już musieliśmy wychodzić! Ale świadka mam :-)
....smutne jest to, że wcale nie było to trudno zgadnąć, czy raczej to, ze takie przewidywanie przyszłości jest realne a nie absurdalne.
-
Kończy mi się paszport, więc zacząłem się przyglądać jak by go tu wymienić.
Pierwsze zaskoczenie: kosztuje to 90 funtów (w Polsce 140 złotych czyli 1/3 ceny).
Ale to jeszcze nic. Płaci się tylko gotówką, w okienku w konsulacie w Edynburgu.
No dobra, niech im będzie, wypełnię sobie formularz, strzelę fotke, gotówkę w zęby wezmę jak przykładny obywatel XIX państwa i pojadę tam w wolnej chwili. Idę więc na stronę internetową żeby sobie ściągnąć formularz do wypełnienia i co?
www...
-
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34191,4173285.html
Ci to maja fajnie. normalnie znaczy:)