Dodaj do ulubionych

dziki kraj

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:15
szerokim łukiem omijajcie skopje wg Greków, a wg innych rep. macedonia...Jeśli
nie macie ze sobą wizy wyrzucą was w środku nocy z pociągu i strzec będą -
straż pod kałachem - całą noc, siedzących w dziurawej, brudnej i zimnej
norze...Wizy nie kupicie, jak w Turcji na granicy (obok dobrze zaopatrzony
sklep ze świetnymi cenami i...trunkami)- musicie wracać do Belgradu!- Podróż
przez SERBIĘ jest cudowna - macie gwarancję bezpieczeństwa, bo nikt nie
zostanie wpuszczony do waszego przedziału, nad czym czuwają pomocni konduktorzy.
Wobec powyższego proponuję dojazd - do Grecji- przez Serbię i ...Bułgarię -
dłużej, ale w przyjaznej,słowiańskiej atmosferze; moc ciekawych wrażeń!
Obserwuj wątek
    • sly12 Roztargniony kraj. 30.09.04, 02:33
      Moim zdaniem osoby ktore o sprawach Europy pisza
      na Forum Swiat powinny spedzic jedna noc w areszcie
      razem z osobami ktorym zacina sie Caps Lock.
      Osoby takie maja tendencje do zapominania o wymaganych
      podczas podrozy wizach. Po fakcie osoby takie zala sie
      na Forum i obciazaja odpowiedzialnoscia za wlasne roztargnienie
      innych. W tym przypadku Skopje i sluzby graniczne.
      Czy siedzenie w wygodnej, cieplej i wylozonej dywanami norze
      byloby do zaakceptowania?
      • Gość: ed Re: Roztargniony kraj. IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 17:39
        Facet-nie zrozumiałeś, o co tu chodzi!!!...oburzamy się za wizy na usa (i
        słusznie!)...potępialiśmy Serbów...śmialiśmy się, i nadal wielu to czyni, z
        Turków...ale-Jedni znieśli wizy...Drudzy szybko sprzedają je na granicy
        (handlując przy tym,o czym pisałem!!), a ci ze skopje nie pozwolą Tobie na taki
        luksus!..Nie wszystko da się zaplanować i w przypadku chęci przjazdu (!!) przez
        ten..kraj..musisz fatygować się do ichniej ambasady...Ciekawe, czy my też im to
        fundujemy???
        • Gość: Tomek Re: Roztargniony kraj. IP: *.c.net.pl 01.10.04, 21:11
          Każdy kraj ma swe prawo i chcąc uniknąć kłopotów należy się do niego stosować.
          Macedonia jest państwem autonomicznym i nie musi powielać rozwiązań wizowych
          Serbii czy Turcji. Twoje pretetensje są nieuzasadnione i możesz je mieć tylko
          do siebie.
        • Gość: Paweł Z. Re: Roztargniony kraj. IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.04, 21:14
          Ja tam nie obrażam się na Amerykanów dlatego, że nie chcą znieść wiz. Mają
          takie prawo. Każdy kraj na świecie ma. Elementarną sprawą jest sprawdzanie
          wymagań wizowych krajów, do których się jedzie lub przez które się przejeżdża.
          Czy to takie trudne? Wystarczy np.zajrzeć na stronę www.msz.gov.pl.
    • mysleze Re: dziki kraj 01.10.04, 21:42
      Jakze to typowe" tylko zapomnialem paszportu i wyobraz sobie ta dzicz mnie nie
      wpuscila":)) A jak czytam o "brudasach" to odsylam do komunikacji miejskiej w
      lecie (i nie tylko) w naszych rodzimych miastach!
      • sly12 Re: dziki kraj - czyzby? 02.10.04, 02:06
        Zrozumialem na co narzekasz. Opinie mam jednak inna.
        Sam sobie jestes winny niedogodnosci siedzenia w norze.
        Chcesz podrozowac - musisz sie fatygowac. I byc poinformowanym.
        Twoje narzekania i szukanie wspoczucia jest bezzasadne.
        Moja opinie jak widzisz podzielaja inni.
        Pozdrowionka,
        sly.
        • Gość: ed Re: dziki kraj - czyzby? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:21
          znajdujecie wytłumaczenie dla sytuacji, która rozgrywa się pod bokiem
          (uniemożliwiającą swobodne podróżowanie-bez planowania z wyprzedzeniem!)SKĄÐ
          WIĘC U WIELU Z WAS TE OBURZENIA NA "WIELKIEGO BRATA",ŻE TEN CHCE OD NAS
          WIZY???????!!---PRZY WJEŹDZIE NA POBYT (JAK I PRZY PRZEJAZDACH PRZEZ SWOJE
          TERYTORIUM)!!! - Ja tylko ostrzegam prawdziwych, wolnych (żywiołowych)
          Podróżników, co to dzisiaj są tu, a jutro chcą być "tam" - omijajcie szerokim
          łukiem ...skopje!!
          -A ...wy...planujcie swoje wyprawy, stójcie pod ambasadą z plikiem zdjęć itp.
          • sly12 Re: dziki kraj - czyzby? 02.10.04, 20:25
            Najwidoczniej cos Tobie sie popieprzylo z wizami.
            Pozdrowienia,
            sly.
          • Gość: Paweł Z. Re: dziki kraj - czyzby? IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.04, 21:16
            Czemu ostrzegasz ludzi, żeby omijali Macedonię? To piękny kraj. Po prostu
            przed wyjazdem trzeba postarać się o wizę.
            • Gość: krazybalkan Re: dziki kraj - czyzby? IP: *.lan.sify.net 22.01.05, 16:13
              Na swiecie nie istnieje panswto ktore sie nazywa Skopje
              Istnieje miasto z tym imieniem i miasto to jest stolica R. Macedonii.
              Macedonia jest miejsce o ktorym jakbys wiedzial tylko odrobine to bys w zyciu
              nie napisal tyle bzdur. Ale ja jako macedonka ci wybaczam...jestes tylko
              biednym ignorantem jakich wielu.
              Po drugie, Polska pierwsza dala wize Macedonczykom.

a na poczatek prosze sobie poczytac:
              faq.macedonia.org/
              • irkal Re: dziki kraj - czyzby? 22.01.05, 18:25
                Krazybalkan - nie przejmuj się nim. Zepsuł sobie wyjazd z własnej winy, na
                własne życzenie. Czytałem już tu płacze i skargi jemu podobnych, których nie
                wpuszczono do Brazylii bo nie mieli obowiązkowych szczepień, albo butelkę whisky
                czy konserwę wieprzową przy wjeździe do Iranu, albo że zabrali im całe żarcie
                przy wjeździe do Australii. I tak samo po gó..arsku żalili się na panujące tam
                "zdziczenie", "głupotę", "bezsens" itd.
                A o tym jak piękna jest Macedonia można poczytać w licznych relacjach na necie.
                Sam się tam wybieram.
                Pozdrawiam
                • irkal Re: dziki kraj - czyzby? 22.01.05, 18:29
                  System wywalił mi słowo "g-ó-w-n-i-a-r-s-k-u". Takie grzeczne słówko! Może teraz
                  wejdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka