kraj

(767 wyników)
  • Greetings, infidels, how are you doin'? Zauważyłem temat o bzdurnym prawie i ciemnogrodzie Polski. Jeśli chodzi o rozwój administracji, faktycznie, zdaję się, że stoimy tak nisko, że wstyd mi za nasz kraj. Ale czy słusznie akurat [b]wstyd[/b]? Wiele osób narzekających na Polskę wydaje się zapominać o cholernie ważnym fakcie. Podczas gdy wcześniej wymieniana Francja oddała się Niemcom tak, że jej połowa ucierpiała troszkę, a druga wcale, myśmy w Polsce lizali rany po Niemcach, żyjąc dzie...
  • Mieszkancy afrykanskiej wyspy Mayotte zaglosowali za przylaczeniem sie do Francji, a tym samym wejsciu do Unii Europejskiej. Prezydent Francji Sarkozy odniosl sie pozytywnie do wyniku referendum. Mayotte moze stac sie czescia UE w 2011 r. news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7970450.stm fr.reuters.com/article/topNews/idFRPAE52S0L620090329?pageNumber=1&virtualBrandChannel=0&sp=true Mayotte jest krajem muzulmanskim o wzorcowej tolerancji, ktorej moglyby jej pozazdroscic liczne panstw...
  • Czy ktoś się orientuje w których krajach Unii Europejskiej obowiązuje zakaz palenia w miejscach publicznych: - całkowity - w lokalach gastronomicznych - w innych miejscach - brak zakazu Pozdrawiam, Bartek
  • Czy można lecieć do krajów UE z jakimś innym dokmentem ni ż dowód osobisty,ponieważ mam uszkodzony dowód (pękniety )i nie wiem czy mnie przepuszczą na odprawie:( prosze o pomoc nie wiem co robic na wyrobienie trzeba czekać miesiąc czasu a ja mam lot do szwecji za 3 tygodnie :(
  • czy też są już de facto (choć jeszcze nie formalnie) tylko czymś na kształt kantonów, landówm, stanów, województw itp ?
  • TYLKO POLAK POTRAFI WYMYSLEC ROZNE DURNE PRZEPISY....a mianowicie...mieszkam od lat w francji ,posiadam obywatelstwo,prace rodzine,place podatki,z polska laczy mnie tylko wiez z rodzicami,i poto aby raz w roku odwiedzic kraj musze wyrabiac dowod lub paszport,tracic czas i pieniadze,choc posiadam dokumentyf rancuskie jestem tu zameldowany/w francji/ nie moge sie tymi dokumentami okazac przy wjezdzie do polski,w calej unii-tylko nie w polsce,nonsens i glupota rzadza w polsce,juz nie zaluje ze...
  • Zedzałem Fracje, hiszpanie , SZwajcarie, Niemcy Zobaczyłem mleko prosto o0d frowy ,sery i mieso na stoiskach Farmerskich zadałem pytanie dlaczego tak sprzedają .dostałem odpowedz dosyć sprzedaży niedobrych rzeczy to przyjdzie spowrotem do waszego kraju,już macie gospodarstwa wycieczkowych czyli Agroturystyki gdzie gospodarz produkuje do siebie nietruje narodu? corobi M.R. toleruje i każe patetować PRAWDZIWĄ ZYNOŚ?
  • "Z paszportem na Rysy (???!!!) Na górskim szlaku dowód nie wystarczy (INF. WŁ.) Za kilka dni granice państw należących do Unii Europejskiej, w tym Słowacji, będziemy mogli przekraczać na podstawie dowodów osobistych. Wyjątkiem będą przejścia na górskich szlakach turystycznych - bo zapomniano zmienić zapisy w stosownych umowach. Po przystąpieniu Polski do Unii nasze granice z Niemcami, Czechami, Słowacją i Litwą staną się granicami wewnętrznymi. Od 1 maja zatem obywatele p...
  • ...właśnie, co Wy na to? ja uważam, że ciężko będzie Polsce dogonić Europę, tym bardziej, że już 4 lata po wejściu Polski do Unii Europejskiej i nie zrobiliśmy za dużo. Przykładem dobrych praktyk może być Irlandia, kraj do niedawna biedny i zacofany, którego mechanizmy polityczno- społeczno- gospodarcze pozwoliły na dobre zagościć w zbiorze bogatych państw, z PKB per capita ustępującym w UE jedynie Luxemburgowi. Polecam świetny artykuł, a przy okazji opinie ekspertów na portalu portfel.pl ...
  • Przeliczyły się nasze elity (czytaj: HOŁOTY) rządzące myśląc, że problem bezrobocia spadnie na barki Unii Europejskiej. Oj naiwni, naiwni, naiwni.
  • Proszę sobie wyobrazić rząd, który jest "gorszy" dla swoich obywateli niż inne kraje..niemożliwe?? Proszę bardzo oczywiście takie rzeczy tylko w Polsce!! Informacja od polaka, pracującego w Irlandii od kilku lat (wiek ok. 50 lat). Informacje te nie ujrzały światła dziennego w Polsce!!!! Rząd Polski wymyślił sobie, iż polak ,który powróci do Polski z pracy zarobkowej będzie zmuszony do zapłaty (jednorazowej)"podatku" dla rządu...i to nie małej, oscylującej w granicach 5-10 procent zaro...
  • Padlo pytanie czy jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem. Poczulem sie obrazony. Jak normalny Polak nie moze byc dumny z przynaleznosci do tysieczletniego narodu, ktorego cala historia to kronika bohaterstwa, honoru, tolerancji, pragnienia wolnosci czy bezinteresownosci. Za te szlachetne cechy charakteru zaplacilismy latami upokozenia od tych, ktorych bronilismy przez caly okres naszego istnienia. Nawet ostatnie dziesieciolecie pokazuje jaka zaplate dostajemy za nasz udzial w oba...
  • info.onet.pl/1092771,11,item.html Niemiecka kontrola w polskiej firmie "Rzeczpospolita": Niemieckie służby przeprowadziły w Polsce rewizje w firmie wysyłającej pracowników do RFN. To wydarzenie bez precedensu. W środę rano do siedziby małej firmy Inter-Trock-Bau w Turawie koło Opola wkroczyli funkcjonariusze niemieckiego Urzędu Celnego. Towarzyszyli im polscy policjanci, asesor z Prokuratury Rejonowej w Opolu oraz tłumacz - podaje dziennik. Opowiada Rajmund Janczyk, właściciel firmy...
  • na wstąpieniu do UE niż zyskał??????????
  • NKWD i Gestapo też zakładało podobne telefony. Nie mówiąc już o Wiesenthalu. Kolaborujmy rodacy, kolaborujmy...
  • W jakich krajach b ędziemy mogli pracować po wejściu do UE. Ponoć w 5 od momentu wejścia. Jednak doszły mnie słuchy że Holandia z tego się wycofała.
  • To ciekawe,prosze zobaczyc:www.metopo.gr/start.htm
  • czy jest to tylko sfera naszej opóźnionej cywilizacyjnie EUropy interia360.pl/artykul/zmien-szara-rzeczywistosc,45365
  • Wyglada, ze Estonczycy tez beda "glupi". I tez wejda do UE. Tyle "glupich" krajow. Jak to tlumacza eurosceptycy?
  • Akurat. W Monachium jestem sobie w stanie pozwolić na jadanie w knajpach na głownej ulicy, a ciuchy i buty sa tansze niz w Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się