kraj

(115 wyników)
  • Powód dla którego przesiaduję na tym czy innym forum jest łatwy dla odgadnięcia, po prostu tęsknię za krajem. Za ludźmi,za krajobrazem i nawet tym drobnomieszczańskim sposobem myślenia, który juz nie irytuje, ale śmieszy swoją egzotyką. No cóż wiem,ze wiele osób by z kraju wyjechało i wiele to robi. Jednak z czasem człowiek nabiera dystansu do przykrych wspomnień.I tak ze mną się stało. W tym roku jadę do kraju w maju, w srodku maja, tak aby uniknąć turystów i dotkliwych upał...
  • Jak widze takie kwiatki to mi sie odechciewa, co jak co ale ubezwlasnowolnienia nieznosze najbardziej: www.wykop.pl/ramka/1186159/obowiazkowe-szczepienia-dla-wszystkich-prezent-rzadu-dla-lobby-farmaceutycznego/
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4022189.html ................... Slow brak. Polska jest krajem krytykowanym przez pozostale kraje w EU, wlasnie ze wzgledu na swoj fundamentalizm. Taka polityka niszczy profil kraju na zewnatrz. Kto kupuje bajke, o obronie zycia poczetego? Ja nie, jest to sprawa czysto polityczna i socjalna. Wymieramy jako biali w stosunku do innych ras. Ot i cala prawda!
  • Podaję link do artykułu, dyskusja bwoeim nad nim jest automatycznie przypisywana do innego forum. Mały cytat: "Proponuję wszystkim sfrustrowanym pewne ćwiczenie intelektualne. Uznajmy kraj za własny, unikalny i wyjątkowy, a nie za niezbyt udaną kopię Wschodu i Zachodu. Kiedy zaakceptujemy go, włącznie z jego politykami i jego rządem, brzydką architekturą i paskudną pogodą - poczujemy się w nim lepiej i przestaniemy się go wstydzić. Warto wreszcie uświadomić sobie, że nie jeste...
  • Wczoraj wieczorem rozmawiałam ze znajomymi na temat wyjazdu na wyspy lub zatrudnienia sie jako stuff na statku (rejsy na karaiby), bo życie w kraju wieśniaków, gdzie człowiek wszystkiego musi sobie odmawiać jest przerażające. Weszłam np. do sklepu esprit i przeżyłam szok. Skorzana torebka, ktora np. w Danii, gdzie średnia krajowa jest mniej wiecej dziesieciokrotnie wyższa niz w Polsce kosztuje 300 DKK- to jest ok. 170 PLN u nas kosztuje dokładnie 670 PLN. Woda Salwadora Dali w Eur...
  • Tesknie za krajem, za pieknym krajobrazem i za ludzmi "z krwi i kosci" latem wpadne i odwiedze poskie gorki i pagorki....polsko tyle cie brak co cie stracil ten wie....
  • ...by im powiedziec ze nie wolno zabijac ludzi w naszym kraju? i.
  • No wlasnie... Ile czasu zajelo Wam zaklimatyzowanie sie w nowym srodowisku? A tak w ogole... Warto bylo ryzykowac?
  • www.local6.com/news/4130302/detail.html
  • jest o krok od podjęcia decyzji o kastrowaniu gwałciceli. Jedna z bardziej znanych poltycznych osobowości moderacji, Olin orzekła,że mężczyzn, ktorzy gwałacą kobiety należy kastrować.Chemiczne kastrowanie pozbawia gwalciceli erekcji i chęci na seks. Projekt jest już omawiany na szczeblu głosowania partyjnego i prawdopodobnie przejdzie większąścią głosów! Inna sprawa to gwałcieciele, którzy dopuszczają się częstych gwałtów już są kastrowani we szwedzkich zakładach psychiatrycznych po...
  • Pani A mieszka w kraju A razem z dziecmi. Pan A wyjechał do pracy do kraju O, Do domu w kraju A przyjezdza na kilka dni co 2-3 tygodnie. Panna O pracuje w kraju O w banku, w którym pan A ma konto. Po roku "znajomosci" słuzbowej prosi pana A o pomoc przy naprawie komputera. Pan A sie zgadza i po naprawie odwozi komputer do domu panny O.Pan A mówi pani A o udzielonej pomocy, ale kłamie że komputer odwiózł do pracy panny O. Po kilku dniach pan A dostaje maila od panny 0. Przebywa akurat ...
  • Wątek kopiuję z Forum Książki, gdyż tam nie znalazł porady. Tutaj mam nadzieję, że ktoś jednak mi coś poleci. Od pewnego czasu jestem w dołku psychicznym. Jest to spowodowane w takim samym stopniu moim własnym podejściem jak i warunkami, w jakich się znajduję. Przebywam za granicą, gdzie czuję się intruzem, gdyż obcokrajowcy są niemile widziani i jest to antypatycznie komentowane. Tak więc przede wszystkim chciałabym, żeby to co mnie otacza obchodziło mnie mniej, żebym potrafiła odgrodzić się...
  • A rzeczywiscie zaczelo sie jak w bajce.Czarujacy mezczyzna,inteligentny,kulturalny,niepijacy,inny niz wszyscy,jak to sie w takim wypadku okresla.Traktowal ja jak ksiezniczke,czula sie naprawde wyjatkowa.I zakochala sie,z wzajemnoscia.Dzielily ich tysiace kilometrow,wiec kazde chwile,ktore spedzali razem wykorzystywali maxymalnie,cieszyli sie swoim szczesciem.A kiedy znow zimna maszyna odlatywala z nia lub z nim daleko,tesknili strasznie,tak,ze prawie czuli fizyczny bol.Pisali piekne maile,dzw...
  • Wiecie, jak sie ma pod kopułą równo, to wokół siebie dostrzega sie wiele ciekawej inności. Oto brat butów nie chce pożyczyć, oto jeden co ma tak, że nie jeden zrobiłby wiele, żeby tak mieć jak on ma włącznie ze zdrowiem, bo tego co o zrowie wątpi to jeszcze ruzumiem narzeka, że mu źle. jeden dzieciak dzieli sie i usmiecha a drugi boczy się i pilnuje chciwie złomu. Nikt po mordzie sobie nie daje no chyba, że zupełnie nie wiadomo z jakiego powodu. Są tacy co tylko w oczywiste słabo...
  • Tak sie właśnie przyjrzałam jak potoczyło się zycie moich znajomych. Po skończeniu ogólniaka każdy dostał się na jakieś studia, skończył je i.... został bezrobotnym (jeżeli rodzice nie mogli załatwic mu żadnej pracy). Z przerażeniem zaczęłam obserwować ucieczkę tych młodych, wykształconych i obiecujących przecież ludzi z Polski. Wybierają głównie Anglię, ale też lądują np. w Niemczech, Włoszech czy Hiszpanii. Pracują tam w knajpach, dziewczyny jako kelnerki (wszyscy znają jakis ję...
  • Jak ktos robi to, co lubi jest rownoznaczne z tym, ze nic nie robi? Pomozcie zrozumiec
  • Czy znacie sposoby na dobrą motywację do pracy, bo często nic mi się kompletnie nie chce robić?
  • Mam problem z moim facetem i jest coraz gorzej. Mieszkamy za granica, tam sie tez poznalismy, ja mieszkam poza Polska juz pare dobrych lat, on jeszcze dluzej, bo ponad 10. Problem jest taki, ze on nie potrafi normalnie zyc i cieszyc sie zyciem, tylko ciagle opowiada o swojej tesknocie za krajem. W kraju nie ma nic - nie znajdzie pracy w zawodzie, oprocz najblizszej rodziny pourywaly mu sie kontakty ze wszystkimi. Tylko on ciagle opowiada o tym, jaka to Polska jest lepsza. Ale WSZYSTKO...
  • Poklikałem kilka razy, zobaczyłem co ludzie tam umieszczają i doszedłem do smutnego wniosku, że w innych krajach mają kwanty wiedzy, a u nas mamy kwejki wiedzy. U Alexa na 14 miejscu jest kwejk.pl, którego FB-lubi ponad 600,ooo osób.
  • 2,5 roku temu wyjechalem do UK/ W Polsce mialem dobra prace, przyjaciol, perspektywy awansu. Niestety, nie potrafilem sie uwolnic z toksycznego zwiazku i uzaleznienia od pewnego czlowieka. Tutaj jestem bardzo nieszczesliwy. Ci, ktorzy maja za soba to doswiadczenie, zrozumieja o czym mowie. Wracasz po pracy do 4 scian i..... no wlasnie. Ilez mozna siedziec przy komp. i rozmawiac przez gg. Tutaj Polacy albo daleko, albo mlodsi, albo zapracowani. Anglicy- inna mentalnosc, Siedze w domu c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się