Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      krostki

krostki

(5 wyników)
    • Witam, Mamy w domu paskudnego wirusa - przyniesiony do domu przez 3 lataka przed samiuskimi swiętami:(( Homeopatka wyjechała więc nie było wyjścia i dostał antybiotyk bo zaatakowało oskrzela a ja sama nie znam się na tle zeby kombinować na własną rękę:(( No ale do rzeczy zaczeło chwytać i naszego mniejszego 5 miesięcznego - dodzwoniłam się do homeopatki i dostał pyrogenie 9 i hepar sulfur 15 - bierze je od wczorajszego ppołudnia, a dzisiaj zaobserwowałam drobniutkie krostki na brzuszku plec...
    • Dotyczy 4- latki. Kaszel- suchy Zzaczął się w trzeciej dobie. Teraz jest piąta. Jeden migdał powiększony. Stan podgorączkowy od drugiej doby. Samopoczucie dobre, duża żywotność. Krostek dużo, także na śluzówkach. Podawałam na początku oscilloc. oraz rhus tox. -ten wg wskazań naszej homeopatki (mialam podawać, jak ospa bedzie przebiegać ucążliwie =swędzenie. Dzisiaj na kaszel dałam stodal- ucieszyłam się, ze zawiera antimonium tartaricum. Jednak nagle pojawilo sie swedzeni...
    • Corka, 21 mies, od kilku tygodni ma kilka pryszczy na pupie, z przodu - takie ropne krostki, mniejsze i wieksze, wypelnione biala ropa. Za nic nie chca zejsc, smarowalam bepanthenem, sudocremem, fioletem i nic, pekly 2 wieksze po fiolecie i tyle. Reszta niewzruszona. Corka nie ma innych dolegliwosci typu swedzenie czy pieczenie, wydzielina. Czy jest szansa wyleczyc cos takiego odpowiednio dobranymi kulkami? Jakos nie mam przekonania. Zmiany ogladala pediatrzyca i nie wie co to j...
    • Wcześniej napisałaś komuś żeby przy ospie podawał "Póki co - a zaczyna się wysyp opryszczki - podaj to oscillococcinum ( to zażywa się zawsze, gdy kłopoty powoduje jakikolwiek wirus). Jednocześnie kup następujące leki : RHUS TOXICODENDRON 15 CH i jeśli tylko pojawią się pęcherzyki z jasną surowiczą treścią, podaj to 4 x dziennie po 3 kulki prosto do buzi. W miarę poprawy podawaj rzadziej ( 3, 2, 1 raz dziennie). Do tego, coby troche wzmocnić malucha po tej ospie : VACCINOTOX...
    • ospa(7)

Witam. A jednak zaczyna się ospa i jak mam teraz postępować, prosze Was o radę? U córci znalazłam zaledwie (jak na razie) 5 mało widocznych krostek, są bardzo małe i nie swędzą, temperatury teraz nie ma, trochę kicha (ponoć ospa może zaczynać się na początku jak przeziębienie) i pytanko czy już teraz mogę podać jej Rhux tox., bo z tego co wyczytałam tu na forum i w literaturze jest to lek podstawowy, do tego jak wiadomo im wcześniej poda się lek home tym lepiej? Trochę się obawiam cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się