Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      lecznice

lecznice

(40 wyników)
    • Witam! Mam 11 letnią kotkę, która od pewego czasu siusia poza kuwetą. Zastanawiam się nad zmianą dotychczasowej lecznicy i w związku z tym mam pytanie: czy lecznica na ul. Gagarina w Warszawie (nazywa się chyba Medi-Vita z tego co pamiętam) jest godna polecenia? Być może jest tam jakiś lekarz specjalizujący się w leczeniu kotów; problemów z przewodem moczowym i pęcherzem? Z góry bardzo dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam E.
    • znalazlam w necie strone www.vetopedia.pl , a tam spis lecznic w kraju i mozliwosc wystawiania oceny. mysle, ze to fajny pomysl - dzielenie sie swoimi spostrzezeniami odnosnie lecznic, z ktorymi mielismy/mamy stycznosc. wpisujcie swoje refleksje, moze pozwoli to komus na ominiecie weta-rzeznika ;) (albo spotkanie milego pana doktora;))
    • Szukam dobrej lecznicy i weterynarza w Krakowie, który wykonałby kastrację kotki. Chodzi mi o kastrację, nie o sterylizację. Może ktoś z Was ma kogoś sprawdzonego. Pozdrawiam
    • Proszę o propzycje.
    • szukam dobrego weta w W-wie okolice Ochoty Mokotowa Woli polećcie jakiegoś już raz nadziałam sie i chciałabym znaleźć specjalistę
    • Weterynarz "domowy" mojej suni stwierdził u niej na podstawie badania krwi (no i objawów) ropomacicze w początkowym stadium. Zalecił operowanie, ale w jakiejś przyzwoitej lecznicy, dysponującej sprzętem do narkozy "wziewnej" - stwierdził, że taka byłaby bezpieczniejsza ze względu na wiek psa i ewentualne problemy z wybudzaniem. Możecie polecić jakąś klinikę w Warszawie? Leczyłyśmy się już w klinice Bemowo i tam właśnie przed chwilą dzwoniłam, ale jacyś tacy bezduszni sie wydają......
    • Poszukuje namiarów na dobrą lecznicę dla zwierząt w Krakowie. Może ktoś zna sprawdzonego weta? Chce wykastrować mojego psa ale bardzo się boje ewentualnych komplikacji i zależy mi na tym żeby pies miał najlepszą opiekę. Może znajdzie się ktoś, kto kastrował psa w Krakowie, orientuje się jaka jest cena tego zabiegu i gdzie najlepiej go przeprowadzić.
    • Wczoraj byłam świadkiem potracenia sredniej wielkosci psa przez kierowce - na wiejskiej drodze tuz przy zabudowaniach.Gosc sie nawet nie zatrzymał.Psina po 2 min. przestala dawac znaki zycia.Wraz z mama zaraz po tym zdarzeniu, gdy jeszcze oddychał,zaczelysmy wołac wlasciciela, nie mialysmy przy sobie nic , zadnego recznika, koca, przy pomocy którego mogłybysmy psa przeniesc- dotykanie zas nieznanego zwierzaka to raczej ryzyko -wokoł stali wlasciciele 3 posesji, gapie z załozonymi rekoma-dopie...
    • czy ktoś sterylizował suczkę w lecz. Białobrzeska? jeśli tak to u kogo? kogo polecacie? jak wrażenia? bardzo proszę o opinie, bo czeka nas to niedługo, a chcę dla suni jak najlepiej /i strasznie się boję.../
    • W tym roku po raz drugi przyłączamy się do Ogólnopolskiej Akcji Sterylizacji. Głównym celem akcji jest popularyzacja humanitarnej metody kontroli populacji zwierząt domowych w Polsce. Jedyną w 100% skuteczną metodą jest sterylizacja/kastracja zwierząt. Akcja ma za zadanie: * Umożliwić Właścicielom psów i kotów zapisanie swojego pupila na zabieg w promocyjnej cenie. * Zwiększyć świadomość właścicieli zwierząt domowych (kotów i psów) na temat ich odpowiedzialności za swoje zwierzęta i ich...
    • Witam wszystkich Poszukuję dobrego weterynarz,na terenie sląska lub Zagłębia. Chodzi mi o lecznicę gdzie mogła bym wykonać wszystkie badania od A do Z mojemu 7 letniemu kocurowi i wysterylizować kotke.
    • Witam, poszukuje w Warszawie lecznicy gdzie specjaliści potrafią przeprowadzić zabieg w formie mniej inwazyjnej (czyli mniejsze nacięcie) no i mają "ludzkie" podejście do cierpienia kotki - czyli nie będzie problemu z uzyskaniem tabletek przeciwbólowych. Będę wdzięczna za info ponieważ moja kotka przeszła właśnie pierwszą rujkę i serce mi się kraja na samą myśl, że oddam ją w niefachowe ręce :-(
    • ..wróciliśmy do domu i nie wiem co dalej.Jeszcze w lecznicu kocurek zrobił pod siebie siku i był cały mokry.Czuję się bezradna,bo nie wiem jak mu pomóc.Mam kilka pytań,czy kołnierz jest konieczny i czy rzeczywiście kocur nie może lizać rany (pokrywa ją teraz srebrny opatrunek)? Czy mogę go wykąpać (zmoczył się i bardzo czuć),czy on sam się wyczyści? Podobno zaaplikowano mu zastrzyk przeciwbólowy i antybiotyk o trzydniowym działaniu,czy jutro podać mu coś na ból i czy po trzech dni...
    • Mieszkam na osiedlu Górce koło Wola Parku, szukam dobrego weterynarza na Jelonkach lub Bemowie - może kogoś znacie. Dzięki Agata
    • przybłąkał się do mojego ogródka kociak, już właściwie nie kociak, ale i nie dorosły kot, ale młodziutki. Obawiam się, że ma złamaną łapkę, nienaturalnie ją układa jak siada. Zrobiłam wywiad środowiskowy, czy komuś nie zginął taki kotek, ale nic...dowiedziałam się tylko tyle, że widziano go na poboczu bo potrącił go samochód:( Dokarmiam go i oswajam i chce bardzo pomóc, nie poradzi sobie sam:( Wiecie może jaki jest orientacyjny koszt leczenia złamania o kotka, chodzi o tylną łapkę? Mu...
    • Hej Czy ktos moze polecić mi jakiegos dobrego (i niezbyt drogiego) weterynarza w Warszwie ( najchetniej Ochota, ale nie jest to warunek konieczny). Do tej pory nie mieliśmy szczęścia do weterynarzy, a czeka nas zabieg kastracji i niechciałbym ryzykować. Dzięki za wszystkie rady.
    • Bo przeciez wiadomo, ze na wiosne suki maja cieczke, a sterylizowac najlepiej po ok. 6 tyg. po cieczce. A akcja trwa kilka dni. To gdzie tu praktycznosc tej akcji? Poza tym niektore lecznice organizowaly akcje zaledwie przez kilka dni. Dlaczego bylo ich tak malo???? W Warszawie tylko dwie lecznice?????? I gdzie tu zakrojona na szeroka skale akcja? Tyle sie o tym trabi,a jak przychodzi co do czego to wszyscy umywaja rece! Cala Polska! Jestem zdegustwana. kliknij codzienni...
    • koty(7)

Oddałam wczoraj mojego kocurka na zabieg kastracji. W domu mamy jeszcze kocię - starszą i już wysterylizowaną, która bardzo matkowała kocurkowi. Kochali sie bardzo :) Po powrocie kota z zabiegu kocica chyba się go boi. On podchodzi do niej, ale ona "charczy" na niego i zachowuje się tak jakby go nie poznawała, jakby był obcym kotem. Dzisiaj jest już trochę lepiej, bo pozwala mu się zbliżyć do siebie, ale i tak nadal nie ma mowy o przyjaźni. Czym to może być spowodowane? Wiem, że n...
    • Dziś we Wrocławiu ostatni dzień bezpłatnego znakowania psów. Choć wątpie czy są jeszcze jakieś czipy, od początku tygodnia kolejki do wyznaczonych lecznic był dłuuugie, ludzie stali nawet po 3 godz, wczoraj tj w piątek została juz tylko jedna lecznica która bezpłatnie znakowała pieski. Ja pojechałam wcześniej tj ok 8.30 a wet był dopiero o 10.00, więc byłam druga w kolejce, ale do godz.10-tej w kolejce stało już 20 osób. Ciekawe czy rzeczywiście straz miejska w nowym roku nie bedzie ...
    • Mam ogromną prośbę. Potrzebuję dobrego weterynarza, który uważnie mnie wysłucha, dokładnie obejrzy kotka i najlepiej nie weżmie za to majątku :-) W moim domu dwa miesiące temu pojawiła się nowa koteczka ok 3 letnia. Wiedzieliśmy, że jest troszkę neurotyczna i że bardzo rzadko miała kontakt ze swoim byłym właścicielem. Na samym początku układało jej się z moją Fugotką i Muszką zupełnie dobrze. Nie to oczywiście żeby się zaraz kochały, ale poza niewielkimi zaczepkami ze strony Muszki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się