lecznice

(37 wyników)
  • Znacie może tę przychodnię? www.bialobrzeska.waw.pl/ A może polecicie jakąś inną na Ochocie?
  • Przygotwuję sie do kastracji mojego 7 miesięcznego kocurka. Bardzo proszę o polecenie dobrej i sprawdzonej krakowskiej lecznicy gdzie bym mogła poddać mojego Puszka temu zabiegowi. Jeśli cena bylaby znana proszę o jej podanie. To bardzo trudna dla mnie decyzja, bo kotek jest niewychodzący. Za kastracja przemawia do mnie: - brak znaczenia terenu (jeszcze nie zaczął), - nie smierdzący żwirek w kuwecie (jak byl mały nic nie bylo czuć- podobno po kastracji zanika) I te 2 pierwsze w...
  • Wiem, że ta lecznica ma dobrą opinię. Muszę się tam szybko udać z moją kotką, u której wyczułam pod pachą podejrzane zgrubienie :-(((. Czy możecie polecić stamtąd jakiegoś konkretnego lekarza, który ma doświadczenie onkologiczne, zwłaszcza diagnostyczne? Przejrzałam na www. tamtejszy personel, ale o specjalizacji w onkologii nikt nic nie wspomina. Wiem, że niektóre z Was leczyły tam swoje zwierzaki. Może coś wiecie na ten temat? Chciałabym, żeby kotka od razu trafiła w odpowiednie...
  • Na Grochowie powstała pierwsza w Polsce przychodnia opiekująca się dzikimi kotami. Dziś otwarcie. Głównym zadaniem lecznicy będzie bezpłatna sterylizacja i kastracja kotów. Po siedmiu dniach po zdjęciu szwów i po zabiegach profilaktycznych zwierzaki zostaną wypuszczone na wolność. – Gdyby miasto panowało nad rozrodczością kotów, nie byłoby problemów. Tymczasem, według statystyk, jeden kocur jest sprawcą poczęcia 100 małych w ciągu roku – tłumaczy Urszula Pluta z Fu...
  • dziewczyny, sytuacja krytyczna i podbramkowa Potrzebna całodobowa lecznica wet po poludniowej stronie wawy (Piaseczno i okolice) ja znalazlam najblizej na ursynowie i Natolinie, moze ktos ma jakis blizszy namiar| Kot jedzie od strony Tarczyna,Piaseczna
  • Wetka w lecznicy gdzie bylismy w poniedzialek z Mloda zapisala termin za sterylke za dwa tygodnie czyli kociaki by mialy trzy tygodnie. Jakos tak na za wczesnie sie wydawalo. Odbieralismy dzisiaj testy i po przycisnieciu wetki do muru (tu tak trzeba), okazalo sie, ze w tej lecznicy robia ciecie na dwa szwy na brzuchu ale wycinaja tylko jajniki zostawiajac macice, ktora niby ma sie bardzo obkurczyc. To, co zniknie? wyschnie? Ponoc lecznica dzielnicowa robi sterylke przez ciecie boczne, al...
  • Kapituła Kociego Funduszu Awaryjnego ma zaszczyt ogłosić, że kot Wader otrzymał dotację z Funduszu im.Dzieci Kreci. W głosowaniu wzięli udział wszyscy członkowie Kapituły. Stosunek głosów 6:1 Dotacja w wysokości 150 złotych zostanie przekazana na poczet niezapłaconych rachunków w lecznicy, która przez ponad dwa miesiące zajmowała się kotem. Jednocześnie pragniemy przeprosić za zwłokę, ale oczekujemy zrozumienia - początki na ogół bywają trudne i "pod górkę". Przypominamy, że 150 złotych, ...
  • W piatek moja brygada FF (Feliks Filon) bedzie najprawdopodobniej odjajczana. Umowilam sie na zabieg do Pana dr Mikusza z lecznicy na ul. Pod Lipa 1. To jest oddzial Multi Wetu na Kabatach. Czy moze przypadkiem ktos zna Pana owego i moglby mi cos niecos o nim opowiedziec? I dodatkowo uprzejmie prosze o informacje czego powinnam spodziewac sie po zabiegu (na pewno biore dzien wolny), jesli chodzi o stan moich podopiecznych.
  • Za kilka tygodni dwa starsze ogony skończą po 7 lat, młodszemu właśnie stuknęła 3-ka (ale brzmi - trójka:-)). Wszystkie są zdrowe, nie ma problemów. Wymyśliłam sobie, że to dobry czas na zrobienie przeglądu technicznego kotów: badanie moczu, krwi, przegląd zębów. Kamień na zębach, choć niewielki to jednak jest i z pewnością trzeba go usunąć. No i tak sobie właśnie myślę, czasu mam mało, zawsze za mało. Chyba spróbuję się umówić z lekarzem na usługę kompleksową w przychodni. Jedna wycieczka...
  • Może to kogoś zainteresuje: W Warszawie po raz kolejny rusza akcja czipowania psów i po raz pierwszy kotów Do 15 grudnia 2010r. właściciele psów i kotów, którzy zamieszkują na terenie m.st. Warszawy mogą skorzystać z możliwości bezpłatnego zaczipowania psa/kota, w jednej ze 112 wybranych lecznic weterynaryjnych (wykaz jest na stronie). Akcję prowadzi Biuro Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy. Koszt zabiegu pokrywa Urząd m.st. Warszawy. www.bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Ur...
  • Wlasnie stwierdzono u mojej kotki wystepowanie krysztalow. W odstepie 3 tyg. miala dwa razy zapalenie pecherza. Najpierw takie, ze nie robila siku a za drugim razem robila ale male ilosci i bez przerwy chodzila do kuwety. Teraz czekamy na wszystkie wyniki moczu i krwi. Wiekszosc juz jest i pani doktor stwierdzila, ze na pewno ma krysztaly, nerki w porzadku. W zwiazku z tym kotka ma przejsc na specjalna diete i dostawac cos na zakwaszanie moczu. Jest to temat dla mnie zupelnie nowy...
  • Coraz częściej słyszę że wśród znajomych kotów się wykrywa. Raczej moze domniemuje. Matko jedenasta, ja niedługo mam kastrować Rudolfa, bać sie, ze złapie w lecznicy?!? Jakie macie doświadczenia, a może słyszeliście o takich przypadkach?
  • jeden z kocurów dostal ostatnio sporo zastrzyków podskórnych (antybiotyk i inne) w następstwie koszmarnego zakłaczenia. Część dostał w lecznicy, część niestety miałam robić sama w domu. I wszystko super, tylko dzisiaj wymacałam mu na grzbiecie placek zlepionej siersci. Kłaków na sobie Larsik ma dużo, wiec normalnie tego nie było widać. Przyjrzałam sie temu z bliska i słabo mi sie zrobiło, bo to wygląda jak albo niedawno zdrapany spory, paromilometrowej srednicy strup, albo gołe mięso w otocze...
  • mam dwa zdrowe, młode kocurki. pomyslałam ze to dobry pomysł, że w ten sposób ja i moje kluski moglibyśmy pomóc innym w potrzebie. Orientujecie się może, czy w Łodzi są lecznice w których przeprowadza się pobieranie krwi do banku krwi?
  • Właśnie wróciłam i postanowilam załozyć jemu wątek. Maleństwo ma maks 2 miesiące-cały czarny, z białą plamką na torsie, teraz karmiąc go zauważyłam symptomy kocura Jest u mnie przy bloku od jakichś 2 tygodni. Początkowo go nie widziałam tylko o nim słyszałam od innych osób, myślałam, że to moze jednak ktoreś z maluchow urodzonych w kwietniu i ciągle będących pod opieką mamy. Ale niestety nie... Siedzi sam, chowa się w dziurze wycietej w okienku i na wołanie wychpdzi i tak bardzo miauczy, ...
  • Jadąc w poniedziałek z Gałeczką do lecznicy zboczyłam na stację benzynową w Powsinie. Zatankowałam, już miałam ruszać gdy zobaczyłam niewielkie bure kociątko kręcące się nieopodal. Oczywiście zagadałam panów nalewkowych i okazało się, że kotów bytujących w okolicy jest więcej, że są przez nich dokarmiane, że oprócz tego kota są na pewno dwie (lub trzy) kotki z małymi, że ktoś obiecywał pomoc w sterylizacji, ale na obietnicy się skończyło :( Pomyślałam, że kiedyś trzeba zacząć samodzielnie dz...
  • Gdzie i jakie koszty?? Kotka koleżanki, około roczna dostała rujki. W jednej z lecznic sterylka kosztuje 250 zł. Może są gdzieś tańsze miejsca?? I jak pomóc kotce w rui, żeby nie doszło do ciąży?? Będę wdzięczna za informacje i pomoc.
  • Wiem, że jest wątek dla kotów szukających domu, ale tu jest sprawa naprawde pilna. Szczegóy tu: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=49751 Rozmawiałam z Janą, koteczka domowa, została uwięziona w piwnicy. Ma zapewnione leczenie i sterylizację w trybie pilnym (jest w ciąży). Póki co, przebywa w lecznicy na Białobrzeskiej. Jest śliczna i - jak na pręguska-buraska nietypowa - bo z bossskim szaro- dymnym umaszczeniem. Naprawdę, nie da się jej już u nas zadołować (ciągle kociaki z wiose...
  • Dzisiaj nasza kicia zostala wysterylizowana. Lekarz nie potrafił określić dokładnie kosztu tłumacząc, że nie wie ile materiałów wykorzysta ale powinno kosztować około 250 zł. Okazało się, że wyszło 300 zł (w tym 30 zł kubraczek ochronny) i mam przychodzić co drugi dzień na zastrzyk z antybiotyku, 5 razy po 30 zł!!!! Lekarz twierdzi, że ten antybiotyk w takiej ilości to absolutna konieczność. Ja się czuję naciągana... Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam z nim dyskutować? Czuję, że mnei n...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się